SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebNakon očitovanja pregovaračkog Odbora sindikata da ne želi pristati na proširenje Protokola i proširenje pregovora i na druga prava iz TKU, 05. 09. 2012 u prostorijama ZG Holdinga je održan sastanak pregovaračkih odbora poslodavca i sindikata.

Pregovarački Odbor poslodavca je uvjetovao raskidom TKU ukoliko pregovarački odbor sindikata ne pristane na proširenje pregovora o drugim pravima iz TKU, te je za sastanak 07.09 predviđeno zajedničko priopćenje za javnost.
Kako je u međuvremenu stupio na snagu Zakon o reprezentativnosti u kojem poslodavac može raskinuti i Kolektivni ugovor koji je sklopljen  na neodređeno vrijeme, stav pregovaračkog odbora sindikata je da se nastavi kolektivno pregovaranje.
Obje strane u pregovorima su prihvatile navedeni prijedlog sindikata uz uvjet da se potpisom svih sindikata u ZG Holdingu i potvrdom pregovaračkog odbora sindikata, dobije reprezentativnost sindikata u pregovorima. Sastanak svih sindikata održan je 11. 09. u prostorijama ZET-a , gdje su ispunjeni svi uvjeti za nastavak kolektivnog pregovaranja i pokušaj zadržavanja kolektivnog ugovora. Pregovori su nastavljeni 12.09 u kojima je usvojen izmijenjen protokol, koji omogućava pregovore i o drugim pravima iz TKU uz ne raskidanje kolektivnog ugovora.

Cilj sindikata prije svega je zadržavanje kolektivnog ugovora a pregovorima zadržati največu razinu prava za koje će se pregovarati. O svim detaljima pregovora članovi će biti pravovremeno izvještavani i nema razloga nasjedati peronskim pričama i pokušaju pojedinaca da unose nepovjerenje među radnike.

Sindikat vozača i prometnih radnika poziva sve radnike ZET-a koji nisu članovi sindikata i koji nisu u reprezentativnim sindikatima da se priključe sindikatu po svom nahođenju jer pred nama je vjerojatno najteže vrijeme u očuvanju radničkih prava.

Nemojte nasjedati pričama da sindikat koji ima neznatan(mali) broj članova može biti reprezentativan jer to je samo jedna u nizu obmana koje vam se serviraju kako bi ostvarili svoj osobni interes. Istinitost  možete provjeriti u Zakonu o reprezentativnosti sindikata.

Učinimo danas pravi korak kako nam sutra ne bi bilo žao, jer sve što se izgubi ili umanje prava a mogu se zaštiti biti će ih teško ili možda se nikad neće vratiti. Zato samo dobro organizirani i jedinstveni možemo napraviti najviše u zaštiti opstojnosti ZET-a, radnih mjesta i prava radnika iz tog naslova.

Sastanak IO Centar
 
Sastanak IO Centra održan je 03.09. u prostorijama centra, na kojem je uz predstavnike IO, bili nazočni i rukovoditelj Zrnčić, šef Bašić, član U.V. Nikolić i predsjednik sindikata Jelić. Na sastanku se dogovaralo rješenje prekovremeni sati kontrolno- prometnom osoblju, pripremanje zamjena za prometnike i kontrolore prometa, rješavanje neispravne klimatizacije u centru, dopune karti radnih mjesta i njihovo vrednovanje, nedopustiv rad samo jednog prometnika te nepoštivanje kolektivnog ugovora vezano uz rad na blagdan i neradni dan. Kako sindikat vozača i prometnih radnika u svom članstvu ima skoro sve radnike u centru, zahtjevi sindikata su vrlo ozbiljno prihvaćeni i već su počele realizacije pojedinih, te se uskoro očekuje rješenje i drugih.

-Inter cars – održavanje i popravak, te servisi vozila vrlo povoljno i na više rata. Održavanje vozila se vrši u više servisa, te se jamči kvaliteta izvedenih radova.
-Upozoravamo sve koji imaju croatia zdravstveno osiguranje da dođu po nove iskaznice jer neće moći ostvariti navedeno pravo jer su stare ne važeće.
-Snižena je cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia-osiguranje na 70 kn i na osnovu toga su stigle nove iskaznice za sve koji su do sada potpisali ugovor. Mole se svi radnici koji imaju ugovore da dođu u tajništvo sindikata i podignu novu iskaznicu. Za sva eventualna nerazumijevanja dodatne informacije u tajništvu kod preuzimanja iskaznica. Sva prava su kao i u HZZO plus lijekovi s“B“ liste koji nisu na dopunskom HZZO-a
-Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 2000 kn može vraćati u 4 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.
-Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.
-Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena  vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.
-Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj- sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.
 -Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
-BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale ;
-Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate ;
-Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate ;
-Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
-Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
-Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata ;
-Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10% ;
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata ;

potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon