SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



{fa-exclamation-triangle fa-2x color=rgb(14,111,163)}

ZAJEDNO DO CILJA

Sedam sindikata u ZET-u zajedno i odgovorno nastupaju u zaštiti interesa radnika koje predstavljaju. Svjesni smo da u nadolazećem vremenu moramo biti spremni i za moguće sindikalne akcije kako bi osigurali zaštitu postojećih  prava radnika i povećali plaću za 2018.g.  
Za 18.10.2017.g. u Sindikalnoj dvorani ZET-a zakazan je sastanak sedam sindikata koji djeluju u podružnici ZET-a sa predloženim dnevnim redom:

1. Dogovor i usklađivanje aktivnosti oko TKU-a ( Zahtjev za povećanje plaće i izmjenu članka 71 ),  
2. Kako završiti organizaciju i sistematizaciju radnih mjesta i implementaciju navedenih
3. Neriješeni  problemi radnika podružnice.

Na sastanku će nazočiti: Sindikat radnika i branitelja- Matijević, Sindikat UVA-Vlašić, Sindikat radnika JGPPRH- Kočet, Sindikat vozača tramvaja busa i servisera-Harni, Vozački sindikat- Marić, Vozački strukovni sindikat- Čermak i Sindikat vozača i prometnih radnika-Jelić.  

Sedam sindikata, od devet koliko ih ima u ZET-u ( nema suradnje sa dva sindikata iz ZET-a, SZH i Sindikata autobusni promet koji su sami sebe udaljili iz mogućnosti zajedničke suradnje zbog ne poštivanja međusindikalnog dogovora) su napravili zajedničku platformu sindikalnog djelovanja prema Upravi u nastojanju povećanja plaća za radnike ZET-a i rješavanje čl. 71. TKU-a, te dovršetku organizacije i sistematizacije radnih mjesta sa svim prilozima.

Navedeni sindikati su spremni na opciju izdvajanja ZET-a iz ZGH , što je izvjesno (1.1. 2018.g.bi ZET trebao biti izdvojeno društvo) i kroz Kolektivni ugovor za radnike ZET-a (koji je važeći  i sastavni dio TKU—a, sukladno odluci Slobodana Ljubičića od 13.10 2006 .g) osigurati povećane plaće i riješiti grupe složenosti, kako bi radnici dobili pripadajuća rješenja  sa naslova radnog mjesta kojeg obavljaju ili navedeno riješiti kroz TKU.

Radnici koji nisu članovi ovih sedam sindikata neće moći sudjelovati u bilo kakvim sindikalnim akcijama  i morali bi raditi u slučaju štrajka, što bi znatno otežalo ostvarenje razloga navedene sindikalne aktivnosti. I ne dozvolite da vas obmanjuju „velikim riječima“ i lažima  a nisu, neće i ne znaju  napraviti bilo što  za boljitak radnika koje predstavljaju.

NAJPOVOLJNIJA  PRAVA ČLANOVA - CROATIA OSIGUARNJE

Biti član Sindikata vozača i prometnih radnika je zalog sigurnosti na radnom mjestu i ostvarenje prava iz tog naslova. Kako bi podigli razinu sigurnosti na ali i izvan radnog mjesta,članovi Sindikata su dodatno osigurani od „ POSLJEDICA NESRETNOG SLUČAJA (NEZGODE) od 0-24 sata.
TRAJNI INVALIDITET 100% 360 000 KN, TRAJNI INVALIDITET USLIJED NEZGODE DO 240 000 KN, SMRT USLIJED NEZGODE 120 000 KN, SMRT USLIJE PROMETNE NEZGODE 50 000 KN, SMRT USLIJED BOLESTI 40 000 KN, TEŠKO BOLESNA STANJA 30 000, TROŠKOVI POGREBA 20 000 KN, LOM KOSTI 3000 KN, DNEVNA NAKNADA ZA LIJEČENJE U BOLNICI USLIJED NEZGODE 100 KN, te druga najpovoljnija prava.

Ne očekuj da se problemi sami riješe, budi član najvećeg i najmoćnijeg sindikata u ZGH

OZBILJAN PRISTUP RJEŠAVANJU PROBLEMA

Nakon niza dopisa koji su upućeni Upravi ZET-a i ZGH da se dogovorno riješe problemi radnika koji nemaju pripadajući koeficijent a rade na određenim poslovima, te odugovlačenjima sa rješavanjem, Sindikat vozača i prometnih radnika je dao nalog odvjetničkom društvu „Lozo&partneri“da se pravnim putem radnicima osigura pripadajuća prava. Vozači autobusa koji imaju koeficijente 2.20, 2.30, a zadovoljavaju sve uvjete za korekciju na 2.40, kontrolori prometa koji rade kao prometnici, radnici u servisu koji imaju manje koeficijente od drugih na istim poslovima, radnice u uredu karata koje rade na mjestu referenta a imaju manji koeficijent, vozači invalidnih vozila za uvjete težih od normalnih, te ostali radnici koji nisu plaćeni sukladno radnom mjestu kojeg obavljaju. Odvjetnički tim je uputio dopis Pravnoj službi sa zahtjevom za mirno rješenje spora i u koliko ne uspijemo takvim načinom riješiti prava radnika, Sindikat će početi sa aktivnostima prikupljanja punomoći za sve radnike koji su oštećeni za prava koja im pripadaju

PROVJERITE BROJ PRODANIH KARATA

Nakon saznanja da se jednom dijelu vozača, koji su u rujnu kupovali karte na staru i ne važeću iskaznicu, nije platio pripadajući postotak za prodane karte, pozivamo Vas da provjerite da li je broj vaših prodanih karata u s kladu sa dobivenim iznosom? I ako je vozačima koji su išli na reklamaciju rečeno da im se neće platiti postotak za prodane karte ( bez obzira što imaju uredne račune o kupovini) iz razloga korištenja stare iskaznice naknada se MORA platiti u koliko imate račun čime bi opravdali svoj zahtjev. U koliko vam bilo tko zapriječi vaše pravo na naknadu za prodane karte javite se u Sindikat vozača i prometnih radnika, kako bi zaštitili vaše interese.

OBAVIJEST ZA KORISNIKE CROATIA DOPUNSKOG ZDRAVSTVENOG OSIGURANJA

Obavještavaju se članovi Sindikata vozača i prometnih radnika koji imaju dopunsko zdravstveno osiguranje od "Croatia osiguranja" da ne plaćaju participaciju za lijekove ili druge usluge zdravstva. Dopunsko Croatia osiguranje koje je ugovorio Sindikat vozača i prometnih radnika pokriva troškove lijekova u cijelosti i u slučaju da vam u ljekarni zatraže participaciju nemojte platiti. Zatražite provjeru i navedite da imate neograničeno dopunsko osiguranje, jer u ljekarnama zbog brzine ili nečega drugoga ponekada zatraže da platite participaciju. Jedino Sindikat vozača i prometnih radnika ima ugovoreno dopunsko zdravstveno osiguranje bez plaćanja bilo kojeg iznosa participacije, te u ljekarnama ili drugim zdravstvenim ustanovama ukažite na propust.

SASTANAK IO AP PODSUSED

Održan je sastanak IO AP Podsused na kojem je ukazano na nedostatno vozno vrijeme na mnogim linijama, te zatraženo da se ista pod žurno povećaju. Zatražena je kvalitetna priprema vozila za zimske uvjete eksploatacije (gume, grijanje i dr) Cjelovito izvješće na oglasnoj ploči Sindikata.

NOVA VOZILA ZA PRIJEVOZ INVALIDA

13.10.2017.g. u podružnicu ZET-a stiglo je 5 novih vozila za prijevoz osoba sa invaliditetom, marke Mercedes. Na isporuci su uz velikih broj osoba sa invaliditetom, radnika ZET-a, vodstvo ZET-a, i uvaženih čimbenika iz političkog zivota, bio i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandic. U nastavku modernizacije voznog parka Zet-a uskoro se očekuje isporuka i 10 niskopodnih zglobnih autobusa marke MAN!

vozači, nemojte voziti za drugoga poslodavca za vrijeme godišnjih odmora, slobodnih dana ili bolovanja. Ne poštivanjem zakonskih odredbi ugrožavate svoje radno mjesto
u organizaciji četiri sindikata, uz nazočnost velikog broja članova, predstavnika političkog života i voditeljice podružnice  održana je velebna proslava Dana neovisnosti na Sljemenu
polazak za Vukovar je sa remize u 6 a kod „Lesnine“ u Sesvetama u 6:15. Nema čekanja

PRODAJA: povoljno suhomesnati proizvodi, domaća piletina, najpovoljnije osiguranje auta-Croatia  i Sunce izrada polica u Sindikatu, najpovoljnije dopunsko zdravstveno osiguranje 75 kn bez nadoplate i sa B lijekovima plaćanje sa karticom osiguranja u svim ustanovama. BAMT-Mače na 50 obroka od igle do lokomotive osiguran prijevoz, mesnica Kanurić, Moja optika, poliklinika Drinković pregledi i obrada popust od 30-50% za članove sindikata

detaljne informacije u tajništvu na telefon 3651-516 i 517, te na web i facebook stranici

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon