SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebSindikalni glasnik br. 33 od 24.05.2017

PROVODIMO ZACRTANE CILJEVE
Nakon održanog Okruglog stola s temom „Kako povećati sigurnost vozača i kontrolora ZET-a?“, u organizaciji Sindikata vozača i prometnih radnika, pokreću se aktivnosti u primjeni zaključaka Okruglog stola. Na sastanku sa Gradonačelnikom je dogovoreno da se krene u realizaciju zaključaka.

 

RJEŠAVAMO  PROBLEM SLUŽBENE ODJEĆE

Nakon održanog sastanka predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika sa službom ekonomsko financijskih poslova i službom komercijale u ZET-u, kreće se u realizaciju zahtjeva Sindikata.

Uskoro će u svim pogonima biti objava o rokovima zaduženja i pravu na slijedeće zaduženje te se radi priprema objave na internet stranici ZET-a. Dogovoreno je da se sa postupkom javne nabave kreće znatno ranije, kako bi se isti uspio odraditi na vrijeme i na taj način bi se izbjeglo kašnjenje ili nedostatak službene odjeće.

Na web i facebook stranici Sindikata vozača i prometnih radnika može se vidjeti objava zaduženja i prava na zaduženje službene odjeće po  prometnim  pogonima. Postupak nabave zimske službene odjeće, po dogovoru, kreće već u osmom mjesecu i uvjereni smo da će do kraja godine biti napokon riješen problem sl. odjeće.

UGOVORI NA NEODREĐENO ZA VOZAČE

Održan je sastanak predstavnika Sindikata i prometnih radnika sa gradonačelnikom Grada Zagreba Milanom Bandićem na kojem je zatraženo od strane Sindikata a gradonačelnik prihvatio da se vozačima tramvaja i autobusa, kontrolorima karata i drugim radnicima podružnice izdaju rješenja na neodređeno vrijeme. Tako su vozači autobusa i vozači tramvaja 18.5.2017.g potpisali Ugovore na neodređeno vrijeme, te su im isti uručeni 19.5. u prostorima Gradske čistoće. Ostalo je još samo nekoliko radnika u podružnici koji imaju Ugovore na određeno i isti će sukladno dogovoru nakon što napune šest mjeseci u podružnici dobiti Ugovore na neodređeno vrijeme. Zahvaljujemo se voditeljici podružnice koja je obavila veliki dio posla i pomogla u realizaciji postignutog dogovora.

UPUĆEN DOPIS GRADONAČELNIKU

Kako nema odgovora na dopis koji je Pregovarački odbor sindikata uputio gradonačelniku Grada Zagreba u koje se traži da gradonačelnik kao Predsjednik pregovaračkog odbora pokrene postupak kolektivnog pregovaranja o izmjeni čl. 69. i čl. 71. TKU-a, Sindikat vozača i prometnih radnika je ponovio dopis. U dopisu se traži da pod žurno riješimo članak 71. TKU-a, kako bi svi radnici ZET-a mogli dobiti pripadajuća rješenja a potom pristupi izmjeni čl.69. koji govori o politici plaća u ZGH.

POPRAVAK SKRETNIČKIH SKLOPOVA

Očito je da se ne vodi dovoljno briga oko održavanja i popravaka skretničkih sklopova, koji ostaju u kvaru i po nekoliko tjedana pa čak i mjeseci, što je potpuno neprihvatljivo. Od voditelja Franje Miličevića je zatraženo da se skretnički sklopovi moraju odmah po dojavi rješavati i otklanjati kvarove, kako se ne bi ugrožavala sigurnost vozača tramvaja i putnika. Temeljem zahtjeva Sindikata vozača i prometnih radnika 23.5. je počeo popravak skretnice pri dolasku na okretište Ljubljanica.

GODIŠNJA SKUPŠTINA I ŠPORTSKE IGRE

Upravno vijeće Sindikata vozača i prometnih radnika je donijelo odluku o održavanju redovite godišnje Skupštine Sindikata i Športskih igara u povodu dana Sindikata. Skupština Sindikata vozača i prometnih radnika je 9.6.2017.g. u „ Malom raju“ u Stenjevcu sa početkom u 18.sati. Športske igre u povodu dana Sindikata biti će 2. i 3. 6. na igralištu NK Trešnjevke. Prvi dan su športski susreti između pogona od 17.h. a drugi dan je nastavak igara od 10 h. Za sve članove Sindikata biti će upriličen „vojnički grah“ u subotu oko 13 sati a podjela priznanja uz večeru i glazbu, će biti u restoranu na Trešnjevci. Pozivaju se članovi da se odazovu u što većem broju.  

>> zatražen je sastanak Predsjedništva sindikata proširenog sa predsjednicima IO sa Upravom podružnice na kojem se traži nazočnost svih rukovoditelja organizacijskih jedinica i voditelja odjela, kako bi se pristupilo cjelovitom rješavanju problema s kojima se susreću radnici podružnice ZET-a.<<

SVI RADNICI ZET-a SU OSIGURANI OD0-24 OD POSLJEDICA TEŠKIH BOLESTI, SMRTI I INVALIDNOSTI

SINDIKALNA POGODNOST:

 • HT usluge (tel. int. Tv) 50% popusta za članove Sindikata.
 • AUTO „Krešo“ 25% popusta na dijelove sa članskom iskaznicom.
 • AUTO DIJELOVI „Tokić“ popusti do 25% , javiti se u Sindikat.
 • Tuh. toplice 45. kn odrasli i 30 kn djeca. Stub. toplice kupaje+sauna+masaža 80 kn. kupanje+komplet ručak 63 kn.
 • Poliklinika „Drinković“pregledi i obrada ( magnetna i dr.) 30-50% jeftinije za članove .
 • BAMT-MAČE od igle do lokomotive na 50 rata
   

>> detaljne informacije u tajništvu na tel. 3651-516 i 517, te na web i facebook stranici <<

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

 • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
 • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
 • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
 • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
 • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon