SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebSindikalni glasnik br.: 19.


Sindikat vozača i prometnih radnika je dobio prvostupanjsku presudu u zaštiti prava iz TKU-a i nezakonitog otkazivanja istog.

Kompletnu presudu možete preuzeti OVDJE , a u nastavku možete vodjeti prvi dio presude (bez obrazloženja):

presuda

Mi se ne „busamo“ u prsa nego provodimo zacrtane ciljeve koje su radnici prepoznali i sve se više učlanjuju.

S dobivenom presudom nisu riješeni problemi s kojima se svakodnevno susrećemo, ali smo spremni zajedno sa Sindikatom branitelja - Matijević, Sindikatom UVA - Vlašić, Sindikatom radnika JGPPRH - Kočet i Sindikatom tramv. busa i servisera – Harni, rješavati probleme s kojima se susreću radnici podružnice.

U daljnjim pregovorima koji će doći, moramo riješiti grupe složenosti , kako bi svaki radnik mogao dobiti pripadajući koeficijent

Samo brojan, jak i moćan Sindikat nudi Vam sigurnost

DOGOVOREN SASTANAK U POGLAVARSTVU

Na inicijativu Sindikata vozača i prometnih radnika, dogovoren je sastanak u poglavarstvu Grada Zagreba.

Na sastanku će uz predstavnike Sindikata vozača i prometnih radnika biti nazočni i predstavnici Grada: pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić, zamjenica pročelnice Davorka Pejnović i posebna viša savjetnica gradonačelnika za upravu i pravne poslove Andrea Šulentić.

Predložena tema sastanka su problemi u sporosti administracije i ne dobivanje rješenja na vrijeme, rješenja za trajno za vozače autobusa i usklađivanje svih rješenja sa trenutnim stanjem.

Ne prihvatljivo je da se vozačima ali i ostalim radnicima ne daju rješenja na vrijeme i istima se otkazuje Ugovor, te ostvarenje rješenja za sve radnike koji rade na radnim mjestima na kojima nemaju adekvatno rješenje.

Sindikat vozača i prometnih radnika traži da svaki radnik ostvaruje pravo i plaću s naslova radnog mjesta kojeg trenutno obavlja.

ODRŽAN JE SASTANAK IO AP PODSUSED

24.10.2016.g. u sindikalnoj dvorani u Podsusedu održan je sastanak IO AP Podsused, na kojem je uz nazočnost članova IO i zamjenika predsjednika Tomislava Batine bili nazočni:rukovoditelj poslovnog područja promet Željko Podbojec, rukovoditelj poslovne jedinice Dinko Butković i koordinator Miljenko Žagar, te rukovoditelj poslovne jedinice održavanje Mladen Pintek. Na sastanku je zatraženo da se stupanjem na snagu zimskih uvjeta u RH, na svim autobusima osiguraju najmanje zimske gume na pogonskim kotačima a po mogućnosti i na svim.

Tražimo da se u svim autobusima provjeri i popravi grijanje, te da se sustav „Atron“ popravi i uskladi najavu prelaska iz prve u drugu zonu.

Nastavno na sastanak u Centru, Sindikat traži da se poprave vozna vremena posebice na linijama: 112,161/1, 162,163,168, 172,121,136 R.D.,168,121,138, te razdvojiti linije 110,111 i 112. Cjelovito izvješće možete pročitati na oglasnoj ploči.

SASTANAK SINDIKATA SA RUKOVODITELJICOM ODRŽAVANJA

Održan je sastanak predstavnika Sindikata za tramvajski podsustav: dopredsjednik za tramvajski podsustav Vidović, Predsjednik IO TP Trešnjevka Marković i predsjednik IO TP Dubrava Pavlek, sa rukovoditeljicom poslovnog područja održavanja Jasminkom Plejić.

Na sastanku je zatraženo da se popravi grijanje na starim kolima, da se zbog skliskih tračnica više disponira brusilica, kako bi bilo što manje „proklizavanja“ tramvaj i stvaranja ravnih površina.

Rukovoditeljica je dala informaciju da se realizira zahtjev Sindikata i stavljaju se zaštite za propuh na katicama i 2100, te se vrše pripremne radnje za postavljanje naljepnica iza vozača na tramvajima 2200.

Sindikat vozača i prometnih radnika čestita vozačima i ostalim radnicima ZET-a, koji su odradili iznimno kvalitetno organizaciju prijevoza putnika za dan Svi svetih. Također smo zamoljeni da prenesemo čestitke voditeljice podružnice Ljube Žgele, koja je prezadovoljna pristupom svakog radnika a posebice vozača, koji su dali nesebičan doprinos i realizaciji prijevoza naših sugrađana

 

- Sindikat vozača i prometnih radnika organizira mimohod Vukovaru,gradu heroju, na dan 18.11.2016.g. Prijave imaju članovi koji do sada nisu bili a prijave kod predsjednika IO. Vrijeme polaska i tijek mimohoda biti će u slijedećem Sindikalnom glasniku 16.11.2016.g.


Povoljno krumpir 2. kn po kg u vrećama od 15 kg. varaždinsko kiselo zelje i kisela repa 7. kn (kanta 20 kg, cijena kante 30 kn a može i zamjenska posuda) Isporuka 25. 10. i 15.11. 2016.g

VIŠE INFORMACIJA U TAJNIŠTVU SINDIKATA NA TEL 3651- 516 I 517, TE NA WEB I FACEBOOK STRANICi

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon