SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebNovo vodstvo Sindikata

Nakon provedenih izbora, na sastanku Upravnog vijeća od 07.srpnja 2015. g. raspušteno je staro Upravno vijeće zajedno sa svim predstavnicima u Sindikatu i na istom je konstituirano novo Upravno vijeće sukladno rezultatima izbora.

Upravno vijeće je izabralo, jednoglasnom odlukom, za predsjednika Sindikata g. Antu Jelić.

Na sastanku Upravnog vijeća Sindikata vozača i prometnih radnika koji održan 7.srpnja 2015.g. imenovano je novo vodstvo Sindikata.

Odlukom predsjednika Sindikata izabran je zamjenik predsjednika i predsjedništvo Sindikata, te koordinatori u Sindikatu.

PREDSJEDNIŠTVO ČINE: Anto Jelić - predsjednik Sindikata, Tomislav Batina - zamjenik predsjednika,Stipan Ribić - koordinator za autobusni podsustav, Zoran Vidović - koordinator za tramvajski podsustav, Ivica Grgić - koordinator za administrativne poslove, Vladimir Jozić - predsjednik Skupštine i Stjepan Štaba.

UPRAVNO VIJEĆE: Tomislav Batina, Stjepan Štaba, Marijan Vrban, Dubravko Švaljek i Drago Puljko iz AP Podsused, Ivica Grgić, Zoran Maslač, Zoran Marković i Vladimir Jozić iz TP Trešnjevka, Zoran Vidović, Vlado Pavlek TP Dubrava, Stipan Ribić i Ivica Dumenčić iz AP Dubrava, Jerko Miličević i Živko Tokić iz AP V. Gorica, Dubravka Špoljarić i Davor Šarić iz Ureda karata i Pero Marčić iz Centra.

Nakon formiranja IO "ODRŽAVANJE I ELEKTRONIKA" (2 člana) i odluke IO Centra (1 član)dopuniti će se članovi Upravnog vijeća sukladno Statutu Sindikata.


SASTANAK UPRAVNOG VIJEĆA SINDIKATA


Sastanak Upravnog vijeća Sindikata vozača i prometnih radnika održati će se u utorak 7. srpnja 2015.g sa početkom u 12 sati u sindikalnoj dvorani. Dolazak članova Upravnog vijeća je obvezujući za sve.

U razgovoru sa voditeljicom podružnice traži se rješenje, kako bi se osigurala hladna voda na okretištima, posebice na okretištima gdje nema sanitarnih čvorova.

Tražimo žurno angažiranje svih resursa u interesu osiguranja navedenog zahtjeva i očekujemo punu angažiranost svih na dispoziciju vozačima,kako bi pomogli u zaštiti sigurnosti zdravlja vozača pri ovakvim toplotnim udarima a time povećali sigurnost u prometu.

Nemar i nebriga, te nezainteresiranost za vozača pojedinaca u rukovodećoj strukturi je dovoljan razlog da isti ne budu više u poziciji rukovođenja. Napominjemo da nitko nije predložio bilo kakav oblik pomoći za ublažavanje efekta nesnosnih vrućina  iako se unaprijed znalo za nadolazeći toplotni udar. Bitno da su oni u hladovini ili na moru a koga briga za vozača i temperaturu u vozačkom prostoru koja ne rijetko prelazi 60 stupnjeva.

Od voditeljice smo dobili obećanje punog i žurnog angažmana u rješavanju ovog problema

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon