SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebNastavljaju se aktivnosti sindikata u cilju zaštite interesa opstojnosti ZET-a u cijelosti, radnih mjesta i prava iz tog naslova. Kako bi zauzeli jedinstveni stav za sve podružnice koje se odlukom gradske Skupštine izdvajaju iz ZGH i postaju d.o.o, i dopisa predsjednika Uprave ZGH o prijenosu gospodarske aktivnosti i ugovora o radu na novog poslodavca, dogovoren je sastanak svih sindikata koji djeluju u ZGH za 18.7.2014 u prostorima ZET-a. U dopisu Uprave ZGH stoji da prava radnika ostaju najviše godinu dana od dana izdvajanja pojedinog društva ili do potpisa Kolektivnog ugovora za radnike tih društava, što može, ako nismo spremni odgovoriti na izazove, imati dalekosežne negativne posljedice za sigurnost radnog mjesta svakog radnika i prava iz KU. Vrijeme koje pred nama u mnogo čemu određuje sudbinu radnika, radnih mjesta, prava i opstojnosti ZET-a u cijelosti, te sindikati nemaju pravo na pogreške. Sindikat vozača i prometnih radnika kao daleko najbrojniji Sindikat u ZGH je spreman preuzeti i odgovornost, te u Novoj organizaciji i tarifnom prilogu, za od 1.8. izdvojeno društvo ZET, osigurati da se plaća ostvaruje sukladno težini posla i odgovornosti, te kvalifikaciji i znanju. Ne odustajemo od teze da onaj tko više radi više i zaradi, pa smo po vjerodostojnosti provođenja zacrtanih planova prepoznati kod radnika ZET-a. Iz svih navedenih aktivnosti i ozbiljnosti vremena u kojem živimo i sindikalna scena u ZET-u postaje bolje organizirana. Manji sindikati koji nemaju nikakvu učinkovitost polako nestaju sa sindikalne scene i sve smo bliže realizaciji ideje o jednom jakom i moćnom sindikatu u ZET-u.

U cilju poboljšanja ljetne službene odjeće, Sindikat vozača i prometnih radnika je uz postignuti dogovor sa Upravom ZET-a i rukovoditelja zaštite na radu, nakon dvadeset polo majica tamnoplave boje osigurao i dostavio u prometne pogone još sto polo majica svijetloplave boje, koje će podijeliti vozačima koji će iste nositi kao test kvalitete, udobnosti i postojanosti boja. Vozači trebaju voditi evidenciju i pri kraju osmog mjeseca dostaviti saznanja u Sindikat ili koordinatorima u pogonu, kako bi mogli, ako dojmovi budu povoljni,tražiti izmjenu pravilnika o Službenoj odjeći i umjesto ljetnih košulja osigurati polo majice.

Održan je sastanak predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika (predsjednik IO Marčić i predsjednik Sindikata Jelić) sa Voditeljem centra za nadzor i upravljanje prometom Paškom Zirlić. Na sastanku su uz probleme kratkih voznih vremena posebice u ljetnom periodu, bržoj i efikasnijoj pomoći vozaču i kontroli karata od strane prometnika, linijsko kontrolora i otpremnika, razgovaralo i o nedostatku dovoljnog broja radnika u centru i načinu organiziranja posla u takovim uvjetima. Zatraženo je da se na liniji pet izvidi mogućnost zamjene TMK 2100 sa tramvajima KT 4 i da se do početka jesenjeg voznog reda osiguraju službena kola za Ivanju reku.

Sastanak IO AP V. gorica zakazan je za petak 18.7. u 14.00 sati dok je sastanak IO AP Dubrava zakazan za utorak 22.7 u 12 sati.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :
Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

 

Vrši se upis piletine po vrlo povoljnoj cijeni a isporuka je predviđena za 23.7.

Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA po cijeni 999 kn(dres,gaće, štucne,radna trenirka, svečana trenirka,kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba )a za članove 899 kn na deset obroka. Uzorke možete vidjeti u tajništvu.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Vrlo povoljno ljetovanje u Veloj luci, dvanaest dana 2640 kn puni pansion i ljetovanje u Biogradu te drugim destinacijama. Uvjete ljetovanja i način plaćanja u tajništvu Sindikata.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Odlukom Upravnog vijeća a zbog sve veće potrebe članstva povećan je iznos pozajmica na 4 000 kn na šest obroka dok je mala pozajmica 1000 kn. Član istu može ostvariti jedanput godišnje a obavijest o vremenu i načinu isplate u tajništvu Sindikata.

Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.

Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon