SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebU prostorima Zagrebparkinga 3.7. 2014 održan je sastanak sindikata koji djeluju u ZGH, a u povodu izdvajanja pojedinih podružnica i postajanja samostalnog društva, te prava i obveza koje se prenose statusnom promjenom podružnice. U dopisu Uprave ZGH stoji da prava radnika ostaju najviše godinu dana od dana izdvajanja pojedinog društva ili do potpisa Kolektivnog ugovora za radnike izdvojenih društava. Šest sindikata u ZET-u su prihvatili prijedlog izdvajanja ali se ne slažu da prava iz TKU-a vrijede najduže jednu godinu od dana izdvajanja i uputili su dopis Upravi ZGH u kojem se sindikati pozivaju na dodatak V TKU-a i primjenu istog potpisanog u dobroj vjeri obiju strana. Dopis koji su uputili Sindikat vozača i prometnih radnika, Sindikat ZGH,Sindikat radnika u JPPRH, Sindikat branitelja i radnika, Sindikat UVA i Sindikat tramvaja,busa i servisera RH možete pročitati na oglasnim pločama ili na stranici Sindikata.

U cilju poboljšanja ljetne službene odjeće Sindikat vozača i prometnih radnika je uz postignuti dogovor sa Upravom nabavio dvadeset polo majica i iste osigurao da vozači nose kao test probu udobnosti i kvalitete. Vozači su obvezi iste nositi i u karton evidencije upisati navedene karakteristike. Kako se na stranici Sindikata veći broj radnika koji nose službenu odjeću izjasnio za svijetlo plavu boju realizirano je dodatni sto majica koje su pripremljene i nakon dogovora sa koordinatorima iste će biti raspodijeljene po pogonima i date na testiranje. Obavijest o zaduženju polo majica biti će drugi tjedan.

Sindikat vozača i prometnih radnika je uz dosadašnje učešće u organiziranju pomoći za stanovnike pogođene poplavom osigurao dodatnih 5 000 kn koje će biti uručene sukladno odluci predsjedništva.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :
Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

 

 

Vrši se upis piletine po vrlo povoljnoj cijeni a isporuka je predviđena za 23. 7.

Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA (dres, gaće, štucne, radna trenirka, svečana trenirka, kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba) za 899 kn na deset obroka.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Vrlo povoljno ljetovanje u Veloj luci, dvanaest dana 2640 kn puni pansion i ljetovanje u Biogradu te drugim destinacijama. Uvjete ljetovanja i način plaćanja u tajništvu Sindikata.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Odlukom Upravnog vijeća a zbog sve veće potrebe članstva povećan je iznos pozajmica na 4 000 kn na šest obroka dok je mala pozajmica 1000 kn. Član istu može ostvariti jedanput godišnje a obavijest o vremenu i načinu isplate u tajništvu Sindikata.

Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.

Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.
Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon