SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



20.kolovoza 2013.g.  na poziv predsjednika Uprave ZGH, Slobodana Ljubičića održan je sastanak predstavnika sindikata sa Upravom. Tema sastanka je bila aktualno stanje u ZGH i način rješavanja istog. Po izjavi predsjednika Uprave i uvidom u izvješće o poslovanju ZGH, stanje je vrlo teško i holding je skoro na rubu stečaja.

Po financijskom izvješću koje su dobili sindikati dug holdinga se popeo na vrtoglavi tri milijarde kn dok neplaćenih obveza prema vjerovnicima ima oko 800 milijuna. Dodatnu zabrinutost radnika ZGH je podgrijao izjavom gradonačelnik Bandić koji je izjavio da se u Holdingu moraju smanjiti plaće za 20% ili da se iz ZGH mora otpustiti 20% radnika (oko 2500). U dogovoru sa predsjednikom Uprave potpisani Dodatak V će se u potpunosti uvažavati, te tek sada nakon uvida u financijsko poslovanje ZGH , postaje jasno koliku je bilo značajno potpisivanje Dodatka V TKU-a, u kojem stoji da se prava ne mogu umanjivati naredne tri godine.  U planu sanacije ZGH je predviđeno da se pojedine podružnice ili dijelovi podružnica privatiziraju, te da se zajedno sa sindikatima napravi reorganizacija svake podružnice kako bi se utvrdili poslovi koji će se obavljati i potreban broj izvršitelja. Dogovoreno je da će se sa sindikatima rješavati način zbrinjavanja eventualnog viška radnika. Gore navedeni dogovor Uprave i sindikata će ići na vanrednu gradsku Skupštinu na kojoj je samo tema ZGH, te prijedlog rješavanja problema u koji je doveden lošim vođenjem i krivim poslovnim odlukama. Pred nama je puno teže razdoblje sindikalnog djelovanja, kako bi očuvali podružnicu ZET-a u cijelosti i što više radnika na svom radnom mjestu.
Kako su nakon uloženih žalbi srušeni natječaji za službenu odjeću pokrenut je drugačiji  postupak nabave zimske službene odjeće koji bi trebalo biti uskoro realiziran. U pravilniku o službenoj odjeći ništa se nije mijenjalo, te je sve ostalo po starom uz uvažen zahtjev Sindikata vozača i prometnih radnika za poboljšanjem kvalitete i dizajna službene odjeće.

Za članove sindikata vozača i prometnih radnika smo osigurali po izuzetno povoljne karte za Tuheljske toplice po cijeni za odrasle 42.kn a za djecu po cijeni od 25 kn.

Osigurali smo izuzetno povoljno školski pribor, torbe i drugo potrebno za učenike, sve na jednom mjestu uz cijene do 30% niže od cijena u drugim prodajnim mjestima, te na šest rata.

Omogućena je kupovina udžbenika, udžbeničkog programa (3% popusta) i školskog pribora(8% popusta) na šest rata u Školskoj knjizi.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 3000 kn može vraćati u 5 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom. Karte za Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena  vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.

Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj- sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10%; Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon