SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



U srijedu, 10.7., održan je sastanak svih sindikata koji djeluju u ZGH s novom Upravom ZGH. Na sastanku je predsjednik Uprave ZGH, Slobodan Ljubičić iznio da je zatečeno stanje poslovanja ZGH iznimno teško i puno gore nego se u javnosti prikazuje.

Dug Holdinga, po izjavi predsjednika Uprave, povećao se u 2012. za dodatnih 400 milijuna kn, neplaćenih obveza je oko 700 milijuna kn, i uz preneseni dug iz prošlog perioda, stanje postaje neodrživo ili kako je naveo u svom izlaganju, Holding je doveden u predstečajno stanje. Kako bi uspjeli zadržati likvidnost, zatraženo je razumijevanje sindikata i pokretanje pregovora za Dodatak V. TKU. Na poziv PO Uprave ZGH, u utorak, 16.7., održan je sastanak PO Sindikata i Poslodavca. Na sastanku je dogovoreno da PO Poslodavca dostavi prijedlog Dodatka V. do 17.7., na koji će se PO Sindikata očitovati do 18.7. te da se 19.7. održi sastanak Pregovaračkih odbora. Kako bi sindikati zauzeli jedinstven stav na prijedlog Poslodavca, zakazan je sastanak svih sindikata za četvrtak, 18.7. u prostorima ZG Parkinga. Predstavnici sindikata su svjesni situacije u poslovanju i mogućih posljedica te su spremni za postizanje dogovora za Dodatak V., uz uvjet očuvanja plaća, i što je više moguće ostalih prava iz TKU-a, bez da dođemo u situaciju otkazivanja TKU. Učinit ćemo sve da zaštitimo podružnice u cijelosti, radna mjesta i sigurnost radnika te u tom nahođenju usmjeravamo sindikalne aktivnosti.
Upućen je zahtjev Upravi ZET-a da se vodi računa o ispravnosti i punjenju klima uređaja na autobusima i tramvajima te da se u promet disponiraju samo klimatizirana vozila. Tražimo da se pri visokim temperaturama osigura hladna voda po okretištima, navodi u dopisu predsjednik Anto Jelić.

Prodaja: povoljno karte za Tuheljske toplice po cijeni za odrasle 42 kn, a za djecu 25 kn; školski pribor, torbe i sve ostalo za učenike, na jednom mjestu, do 30% povoljnije u odnosu na ostale; odmor i rehabilitacija u Veloj Luci, od 29.7. do 11.8. Uvjeti su isti kao i prošle godine te povoljna ljetovanja u Biogradu i Posedarju; članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u Stanici za tehnički pregled u Zaprešiću; omogućena je kupovina piletine i puretine uz popust 10%, uz predočenje članske iskaznice sindikata; održavanje i popravak te servisi vozila vrlo povoljno i na više rata, održavanje vozila u više servisa uz jamstvo kvalitete obavljenih radova; cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia osiguranje 70 kn (stigle su nove iskaznice) te radnici koji imaju ugovore u tajništvo sindikata trebaju preuzeti novu iskaznicu. Dodatne informacije u tajništvu, sva prava su kao i u HZZO plus lijekovi s “B“ liste, koji nisu na dopunskom HZZO-a.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon