SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



Nastavljaju se aktivnosti Sindikata vozača i prometnih radnika u zaštiti i ostvarenju interesa radnika ZET-a. U cilju postizanja sigurnosti radnih mjesta, plaća i drugih prava iz TKU, održavamo sastanke sa svim relevantnim i bitnim čimbenicima u vođenju grada, te sa predstavnicima političkih stranaka koje participiraju u gradskoj Skupštini i samim time znatno utječu na stanje u poslovanju ZGH.

19. 03 u prostorijama Sindikata održan je sastanak predstavnika našeg sindikata s kandidatkinjom za gradonačelnicu grada Zagreba ispred HDZ-a, Margaretom Mađeric i zastupnicom Skupštine grada Danirom Nakić- Bilić, te članovima predsjedništva stranke zaduženi za gospodarstvo i promet. Predstavnici Sindikata su iskazali probleme s kojima se susrećemo i pojasnili opasnost za opstanak ZGH i ZET-a ovakvom poslovnom politikom ljudi koji upravljaju istim, te ugrožavanjem sigurnosti radnih mjesta i prava iz tog naslova. Ne pravovremenim restrukturiranjem podružnica i ZGH u cjelini dovodi sve više do upitnosti izvršavanja obveza prema vjerovnicima, te isplata plaća i drugih prava koja svakim mjesecom sve više kasni.

Također smo predstavnike HDZ-a upoznali s nizom nepravilnosti koje se rade u ZGH i podružnici i time se dovodi radnike u neravnopravan i nepošten odnos. Dobili smo čvrsto obećanje da će se bez obzira na uspjeh u lokalnim izborima, učiniti sve kroz zastupnike Skupštine grada da se riješe nagomilani problemi i osigura poslovanje ZGH koje neće ugrožavati isplatu plaća i sigurnost radnih mjesta, te će se inzistirati na odgovornosti svakog.

20.03 2013 održan je sastanak predstavnika Uprave ZGH i predstavnika Sindikata koji djeluju u ZGH. Na navedenom je Uprava predložila nastavak pregovora o Dodatku V TKU.

Na poziv Uprave ZGH, održan je sastanak predstavnika Sindikata u izboru bona za Uskrs (Klaimberger, Bućar i Jelić) sa predstavnicima Uprave ( direktorica za financije Mirka Jozić i direktor nabave Pranjić) na kojem su u uži krug ušli  Plodine, Interšpar, Kauflland i Konzum.
Održan je sastanak UV Sindikata na kojem su doneseni zaključci u daljnjem interesu članova Sindikata. Dijelu članova ovog Sindikata je isplaćena razlika za regres koji su isti koristili do 28 04 2011, te se pozivaju i ostali da ostvare pravo putem tužbe. Sindikat će zatražiti odgovornost za odgovorne koji nisu navedeno pravo isplatili bez tužbe, te time znatno uvećali troškove poslovanja. I svi drugi postupci koje vodi Sindikat u zaštiti interesa radnika su pri kraju i idu u korist naših zahtjeva.Donesena je odluka o slanju članova na rehabilitaciju (more, toplice) uz participaciju u iznosu od 1300 kn uz odobrenje predsjednika IO. Pozivaju se članovi koji nisu navedeno pravo koristili u zadnjih pet godina da se jave predsjednicima IO ili u tajništvo sindikata. Podjela Uskršnjih poklona je predviđena za 28 03 po pogonima. Donesena je odluka da se poveća iznos pozajmice na 3000 kn i na pet rata. Ista stupa na snagu u travnju. Detaljnije informacije sa sastanka Upravnog vijeća možete pročitati na web stranici i na oglasnim pločama sindikata.

Sastanak IO Podsused je zakazan za danas u 12.oo sati u sindikalnoj prostoriji u PAP
I ove godine smo osigurali povoljno odmor i rehabilitaciju u Velij luci. Termini su od 15-29 srpnja i od 29 do 11 kolovoza. Uvjeti su isti kao i prošle godine.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon