SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebU četvrtak 14. veljače 2013 u prostorijama Sindikata vozača i prometnih radnika održan je sastanak predsjedništva sindikata s ministrom zdravlja i kandidatom za gradonačelnika grada Zagreba Rajkom Ostojićem i predsjednikom gradske Skupštine, Davorom Bernardićem.  Sastanak je iniciran od strane Sindikata kako bi upozorili na neodrživost ovakvog stanja u poslovanju ZGH, što znatno utječe na opstojnost podružnice u cjelini a tako i na sigurnost radnih mjesta i prava iz tog naslova.

Redovito kašnjenje plaća, neisplata  materijalnih prava (pokreću se tužbe, što znatno povećava troškove poslovanja), ne osiguranje uvjeta na radnim mjestima, nesigurnost kontrolora karata, vozača i drugog prometnog osoblja na svom radnom mjestu, je samo dio problema s kojima se susreću radnici ZET-a.

Kako je ministar Ostojić kandidat za gradonačelnika Zagreba a isti su u vodstvu vladajuće političke stranke zatražili smo da nam predstave svoje viđenje rješavanja problema s kojima su upoznati. Isti su nakon iscrpnih razgovora zatražili da se svi izrečeni problemi dostave u pisanom obliku. Dogovoren je novi sastanak za oko mjesec dana na kojem će Sindikat dobiti pisanu verziju njihovog prijedloga rješavanja navedenog, sa načinom i vremenskim rokovima.

Potvrdu ozbiljnog razumijevanja sastanka smo dobili u vrlo korektnoj izjavi ministra Ostojića u emisiji Nulta točka (18.02) gdje isti se nije libio stati u zaštitu radnika ZET-a, posebice vozača tramvaja i autobusa. Istu možete pogledati na stranici Sindikata a ovim se putem javno zahvaljujem ministru Ostojiću na vrlo korektnim izjavama u navedenoj emisiji.

Kako nam je za cilj održati sastanke sa svim kandidatima za gradonačelnika i strankama kojima pripadaju u utorak 26.02. u 13 sati je dogovoren sastanak sa predsjednikom HSLS-a Darinkom Kosor i kandidatom Erdeljijem. Sastanak će biti u prostorijama Sindikata vozača i prometnih radnika.
Upućen je dopis predsjedniku Uprave ZGH Ivi Čoviću u kojem Sindikat traži da se isti očituje iz kojih razloga radnicima ZET-a koji su to pravo stekli, nije isplaćen regres i kada će Uprava osigurati isplatu regresa.

Održan je sastanak IO TP Trešnjevka na kojem su izneseni problemi s kojima se susreću vozači tramvaja i radnici servisa, te zatraženo da se isti žurno rješavaju. Na sastanku je donesena odluka da se u IO TP Trešnjevka kooptira Mato Rajkovača. Opširnije možete čitati na oglasnoj ploči i na stranici sindikata.
Uskoro će u organizaciji Sindikata vozača i prometnih radnika i Centra biti organizirane tribine po prometnim pogonima.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.
Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.
Svojim članovima, uz jednu kupljenu kartu za kupanje u Tuheljskim toplicama (60 kn) sindikat poklanja još jednu. Za djecu članova sindikata, sindikat snosi 50% cijene koštanja karte koje već imaju umanjenu cijenu koštanja.
Inter cars – održavanje i popravak, te servisi vozila vrlo povoljno i na više rata. Održavanje vozila se vrši u više servisa, te se jamči kvaliteta izvedenih radova.
Snižena je cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia-osiguranje na 70 kn i na osnovu toga su stigle nove iskaznice za sve koji su do sada potpisali ugovor. Mole se svi radnici koji imaju ugovore da dođu u tajništvo sindikata i podignu novu iskaznicu. Za sva eventualna nerazumijevanja dodatne informacije u tajništvu kod preuzimanja iskaznica. Sva prava su kao i u HZZO plus lijekovi s“B“ liste koji nisu na dopunskom HZZO-a
Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 2000 kn može vraćati u 4 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom. Karte za Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.
Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.
Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena  vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.

Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj- sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.

-Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
-BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale;
-Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate;
-Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
-Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
-Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
-Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata;
-Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10%;
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata;
potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon