SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



Nakon odluke voditelja podružnice o ukidanju dodatka od 10% za radnike koji rade u drugoj smjeni, Sindikat vozača i prometnih radnika je zatražio ukidanje sporne odluke, koja nije u skladu s TKU.
Održan je sastanak s voditeljem podružnice na kojem je donesen zajednički stav da se sporna odluka ne odnosi na vozače koji rade srednje ili polukasne službe jer isti nemaju fiksni nastup na službu.

Stav sindikata je da se i ostalim radnicima koji zbog organizacije posla moraju raditi drugu smjenu i organiziran im je posao u smjenskom radu, vrati naknada za rad u drugoj smjeni. Očekujemo da će Uprava naići na razumijevanje opravdanog zahtjeva sindikata i ukinuti spornu odluku. Sindikat mora zaustaviti nastojanje voditelja pojedini službi koji sustavno pokušavaju umanjiti prava vozača i svih radnika koji rade u sustavu smjenskog rada. Takva osoba koja voditelju nameće ,svoje, stavove a koji su u suprotnosti s odredbama TKU  mora snositi posljedice svog ,rada, jer nećemo nikome dopustiti osobno mešetarenje u ZET-u.

Postignut je dogovor s voditeljem podružnice da vozači ne moraju zaduživati karte u ZET-u, nego da mogu imati svoje karte,ali da ih moraju imati za vrijeme trajanja službe.Sve se više plasiraju razne dezinformacije i radnici su zbunjeni pokušajem pojedinaca da ostvare svoje interese, bez obzira na posljedice koje mogu nanijeti nepopravljivu štetu za prava radnika iz TKU. Razjedinjenost na sindikalnoj sceni i stvaranje novih sindikata nikome neće donijeti dobro te dobrano urušava moć sindikata. Samo veliki i moćan sindikat je zalog sigurnosti radnog mjesta i prava s tog naslova a sve drugo je zabluda i laž.

14. 11. 2012. G. u autobusnom pogonu Dubrava održan je sastanak sindikata za autobusni podsustav. Uz nazočnost tijela sindikata iz AP Podsused, AP Dubrava,  AP V. Gorica i centra, te članova sindikata, sastanku je nazočio izvršni direktor za autobusnu tehniku Smolčić, rukovoditelji Podbojec, Butković i Zrnčić, šef servisa Pavković, predstavnici iz centru za izradu i planiranje voznog reda, dopredsjednik sindikata za autobusni podsustav Batina i predsjednik Jelić. Tema je bila priprema autobusa za zimske uvjete, usklađivanje voznih vremena s stvarnim potrebama, osiguranje zaštite vozača pri pregledu karata, mogućnost vozača u podešavanju čujnosti atrona i drugi problemi s kojima se susreću vozači autobusa, invalidnih vozila,radnici servisa i drugi koji pripadaju navedenim pogonima. Više informacija možete pročitati na stranici sindikata i na oglasnim pločama.
 
I ove godine Sindikat organizira posjet gradu heroju Vukovaru na dan stradanja 18 11. Polazak u 05.00 sati s okretišta na remizi a iz podsuseda u 04 45, te iz Sesveta u 05i 10 (kod pumpe Antunović)
Prikupljati će se pomoć za teško bolesne kolege u petak (16. 11) u Podsusedu za Ivu Rukavinu a u Dubravi za Roberta Caganića

Inter cars – održavanje i popravak, te servisi vozila vrlo povoljno i na više rata. Održavanje vozila se vrši u više servisa, te se jamči kvaliteta izvedenih radova.

Snižena je cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia-osiguranje na 70 kn i na osnovu toga su stigle nove iskaznice za sve koji su do sada potpisali ugovor. Mole se svi radnici koji imaju ugovore da dođu u tajništvo sindikata i podignu novu iskaznicu. Za sva eventualna nerazumijevanja dodatne informacije u tajništvu kod preuzimanja iskaznica. Sva prava su kao i u HZZO plus lijekovi s“B“ liste koji nisu na dopunskom HZZO-a

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 2000 kn može vraćati u 4 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom. Karte za

Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena  vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana.

Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj- sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.

    -BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale;
    -Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate;
    -Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
    -Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
    -Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
    -Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata;
    -Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10%;
    -Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata;
    -potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon