SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebMinistarstvo rada i poduzetništva je prihvatilo kao reprezentativne sindikate i pregovarački Odbor sindikata u kojem su predstavnici koalicije sindikata, koordinacije, Sindikat komunalnih radnika i Sindikat vozača i prometnih radnika kao najveći sindikat u ZG Holdingu.

Iz navedenog pregovarački Odbor poslodavca je zakazao pregovore o Dodatku V TKU. Isti su održani 23. 10. 2012. g.  u prostorijama ZG Holdinga. Na sastanku je dogovoreno poštivanje zakonskih odredbi i pristupiti će se potpisivanju Sporazuma koji govori o razini i području pregovora. Nakon potpisivanja Sporazuma pristupiti će se nastavku pregovora.

18. listopada 2012. održan je sastanak IO AP V. Gorica na kojem je uz nazočne članove IO I članove sindikata nazočio i izvršni direktor Smolčić, rukovoditelji Podbojec i Zrnčić, šefovi Ivančić i šef servisa Pintek, pročelnik za promet grada V. Gorice Heged i predsjednik sindikata Jelić. Tema sastanka su bili trajanje službi i vozna vremena, opremljenost autobusa za zimske uvjete eksploatacije, pojačana kontrola karata , te zamjena službi za vozače.

Vozači autobusa i radnici servisa su postavili mnoga pitanja i ukazali na otežane uvjete u kojima rade, te dali prijedloge za rješavanje navedenih problema. Prijedlozi sindikata za službe i vozna vremena će se zajednički s službom za izradu voznog reda iz centra  biti usklađene i s takovim prijedlogom će se održati sastanak u gradskoj Upravi s Hegedom, kako bi se pristupilo realizaciji. Kako su skoro svi radnici navedenog pogona članovi Sindikata vozača i prometnih radnika naša odgovornost je velika i smatramo da se dogovoreno s navedenog sastanka mora provesti u djelo. 

 Sve se više plasiraju razne dezinformacije i radnici su zbunjeni pokušajem pojedinaca da ostvare svoje interese, bez obzira na posljedice koje mogu nanijeti nepopravljivu štetu za prava radnika iz TKU.
 
 Razjedinjenost na sindikalnoj sceni i stvaranje novih sindikata nikome neće donijeti dobro te dobrano urušava moć sindikata. Samo veliki i moćan sindikat je zalog sigurnosti radnog mjesta i prava s tog naslova a sve drugo je zabluda i laž. I iz navedenog svi radnici ZET-a mogu provjeriti brojnost svakog sindikata i uvjeriti se u ispraznost silnih obećanja i tako sami donijeti najbolju odluku.
 
 Sindikat vozača i prometnih radnika čini sve preduvjete kako bi bili organizirani po uzoru na europske sindikate i bili spremni na skori ulazak Hrvatske u EU a time i drugačije okolnosti sindikalnog djelovanja.
 
Odlukom Upravnog vijeća sindikata održati će se zajednički sastanak izvršnih odbora autobusnog podsustava. Sastanak je zakazan 30 10 2012 u 12 sati u prostoriji sindikata u AP Dubrava. Uz IO Podsuseda, Dubrave,V. Gorice i centra očekuje se nazočnost voditelja podružnice Baričevića, direktora Miličevića i Smolčića, te rukovoditelja pogona i šefova servisa i pogona.
Sastanak je otvorenog tipa i poziva se članstvo da se odazove istom kako bi zajedno rješavali probleme s kojima se susreću vozači autobusa i invalidnih vozila, radnici u servisu i prometno kontrolno osoblje autobusnog podsustava u centru.

Imajući u vidu da su vozači autobusa u najvećem dijelu članovi ovog sindikata i brojnost istog moramo biti odgovorni i stati u zaštitu prava vozača i drugih radnika u autobusnim pogonima. Samo zajedno možemo puno napraviti i iz navedenog očekujemo vašu nazočnost sastanku, te potvrdu rada ovog sindikata.

I ove godine Sindikat organizira posjet gradu heroju Vukovaru na dan stradanja 18 11. Detaljnije u slijedećim biltenima.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Sindikat vozača i prometnih radnika zajedno sa Udrugom hrvatskih brojnih obitelji 8 + organizira prikupljanje odjeće, obuće, igračaka te druge opreme koja Vama stoji u ormaru a drugima je potrebna.
Akcija počinje od 19. 10 u svim pogonima a mjesta i uvjete predaje možete pročitati na oglasnim pločama sindikata. Akcija je širih razmjera i nije orijentirana samo na članove.

Inter cars – održavanje i popravak, te servisi vozila vrlo povoljno i na više rata. Održavanje vozila se vrši u više servisa, te se jamči kvaliteta izvedenih radova.
Upozoravamo sve koji imaju Croatia zdravstveno osiguranje da dođu po nove iskaznice jer neće moći ostvariti navedeno pravo jer su stare ne važeće.
Snižena je cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia-osiguranje na 70 kn i na osnovu toga su stigle nove iskaznice za sve koji su do sada potpisali ugovor. Mole se svi radnici koji imaju ugovore da dođu u tajništvo sindikata i podignu novu iskaznicu. Za sva eventualna nerazumijevanja dodatne informacije u tajništvu kod preuzimanja iskaznica. Sva prava su kao i u HZZO plus lijekovi s“B“ liste koji nisu na dopunskom HZZO-a

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 2000 kn može vraćati u 4 obroka.
Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Karte za Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena  vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana.

Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj - Sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.

-Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
-BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale;
-Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate;
-Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
-Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
-Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
-Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata;
-Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10%;
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata;
-potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon