SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebU četvrtak 04.10.2012. u prostorijama Sindikata na Krešimirovom trgu održan je sastanak pregovaračkog odbora sindikata koji djeluju u ZG Holdingu.
Kako su potpisom sindikata isti postali reprezentativni i u iduće tri godine ostaje isti pregovarački odbor (iz ZET-a Grofelnik, Glavina, Harni i Jelić) upućen je dopis prema Ministarstvu rada, te se očekuje pravomoćno rješenje.

Pregovarački Odbor sindikata je razmatrao moguće poteze Uprave ZG,Holdinga imajući u vidu prekid pregovora i najavu otkazivanja TKU.
Radnici ZET-a sve više postaju svjesni da samo jaki i veliki sindikati mogu biti zalog sigurnosti radnog mjesta i prava stog naslova, te se okreću učlanjenju ponovo u takove sindikate.

Svakodnevni dolazak novih članova je potkrjepa ispravnog rada sindikata vozača i prometnih radnika i na dobrom smo putu stvaranja još jačeg i moćnijeg sindikata koji će biti spreman na sve izazove ulaskom sindikata u okrilje evropskih standarda.

Sastanak IO AP Podsusedje održan 10.10.2012 u sindikalnoj prostoriji u Podsusedu. Uz članove IO i članove sindikata na sastanku su bili nazočni i direktor Smolčić, rukovoditelj Podbojec, šef Žagar i šef servisa Pintek, te predsjednik sindikata Jelić.

Tema sastanka su bili priprema vozila za zimske uvjete eksploatacije, smanjenje dvokratnih službi, usklađivanje voznih vremena s stvarnim potrebama, te zaštita vozača od napada putnika i neosnovanih prijava. Upozoreno je na nužno jedinstvo svih vozača koji su u najvećem dijelu članovi sindikata vozača i prometnih radnika i iz tog naslova smo spremni zaštiti prava vozača autobusa i radnika servisa.

Na dan isplate plaće u pogonu AP Podsused  prikupljaće se novčana pomoć za teško bolesne kolege Ivana Šuta i Mijata Blatančića. Očekujemo solidarnost kolega koja nikad nije izostala. Pomozimo drugom jer i sami ne znamo kad će nam zatrebati.

Sukladno odluci Upravnog vijeća Sindikata održati će se zajednički sastanak tramvajskih pogona Trešnjevke i Dubrave 15.10 s početkom u 12:00 sati u sindikalnoj dvorani iznad tramvaj servisa Dubrava.
Očekuje se nazočnost voditelja Baričevića,izvršnih direktora Miličevića i Uglika, rukovoditelji oba pogona, te rukovoditelj centra.

Sastanak IO AP V. Gorica održati će se 18.10 u 12:00 sati u prostoriji za vozače. Uz nazočnost Izvršnih direktora Miličevića i Smolčića očekuje se i dolazak Stjepana Hegeda načelnika Upravnog odjela za izgradnju, komunalnu djelatnost i promet grada Velike Gorice.
Sastanci su otvorenog tipa i poziva se članstvo da se uključi aktivno u rad sindikalnih podružnica.

Sindikat vozača i prometnih radnika zajedno sa Udrugom branitelja ZG Holdinga i ZET-a daje punu potporu aktivnostima sindikata koji nisu pristali na prijedlog vlade RH o umanjenju prava radnika u javnom i državnom sektoru. Upućen je pismeni dopis potpore a o daljnjim aktivnostima biti će te obaviješteni. Nećemo i ne smijemo ostaviti na cjedilu borbu za prava radnika jer smo zajedno puno jači.

Sindikat vozača i prometnih radnika zajedno sa Udrugom hrvatskih brojnih obitelji 8 + organizira prikupljanje odjeće, obuće, igračaka te druge opreme koja Vama stoji u ormaru a drugima je potrebna. Akcija počinje od 19. 10 u svim pogonima a mjesta i uvjete predaje možete pročitati na oglasnim pločama sindikata. Akcija je širih razmjera i nije orijentirana samo na članove.

Inter cars – održavanje i popravak, te servisi vozila vrlo povoljno i na više rata. Održavanje vozila se vrši u više servisa, te se jamči kvaliteta izvedenih radova.

Upozoravamo sve koji imaju croatia zdravstveno osiguranje da dođu po nove iskaznice jer neće moći ostvariti navedeno pravo jer su stare ne važeće.
Snižena je cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia-osiguranje na 70 kn i na osnovu toga su stigle nove iskaznice za sve koji su do sada potpisali ugovor. Mole se svi radnici koji imaju ugovore da dođu u tajništvo sindikata i podignu novu iskaznicu. Za sva eventualna nerazumijevanja dodatne informacije u tajništvu kod preuzimanja iskaznica. Sva prava su kao i u HZZO plus lijekovi s“B“ liste koji nisu na dopunskom HZZO-a

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 2000 kn može vraćati u 4 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Karte za Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena  vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.

Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj- sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.

    -BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale ; Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate;
    -Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
    -Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
    -Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
    -Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata;
    -Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10%;
    -Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata;
    -potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon