SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebSindikalni glasnik br. 29. od 29.03.2017.

TRAŽIMO PREGOVORE !

Uprava Zagrebačkog holdinga je po tko zna koji put, sindikatima uputila Prijedlog Pravilnika o organizaciji Zagrebačkog holdinga, d.o.o.- podružnice Zagrebački električni tramvaj u kojem traži očitovanje sindikata.
Pa zar Uprava ZGH nema ozbiljnijeg posla, nego svako malo izradi novi Prijedlog organizacije? Dok se problemi gomilaju, nemamo dovoljno radnika, autobusi i tramvaji se sve slabije održavaju, nedostaje rezervnih dijelova, opreme, zaštitne odjeće i obuće, higijenskih i zaštitnih sredstava, radnika je sve manje a posao isti ili je povećan i ništa se konkretno ne poduzima u rješavanju problema, Upravi ZGH je važno da se pišu prijedlozi pravilnika ne bi li se na bilo koji način uzelo radnicima.
Ima li uopće kraja tomu?

Pregovarački odbor sindikata je zatražio sastanak sa Upravom ZGH, kako bi iznijeli razloge zbog kojih se traži izmjena čl. 71. KTU-a.
Na sastanku su ispred Uprave bili nazočni Marko Mikulić, Željka Šurbek Deduš i Ljuba Žgela, dok je ispred Sindikata nazočio Pregovarački odbor sindikata u cijelosti.

Od Uprave je zatraženo da pozove sindikate na pregovore, kako bi kao socijalni partneri riješili anomalije u TKU.

Pregovarački odbor je dao na znanje da će zatražiti izmjenu čl. 69. TKU-a, jer je nužno, nakon rješenja čl. 71. TKU-a pristupiti i izmjeni osnovice za izračun plaće.
Troškovi života su znatno porasli, prosječna plaća u Gradu Zagrebu je veća za više od 2%, te pozitivno poslovanje i kreditni rejting ZGH, daju za pravo sindikatima da pokrenu postupak pregovora o povećanju plaća u ZGH.

Sindikat vozača i prometnih radnika je dobivanje pravomoćne presude osigurao zadržavanje prava radnika i kao vodeći sindikat u ZGH daje inicijativu o povećanju plaća.

Sedam sindikata koji djeluju u ZET-u zajednički ulažu napore kako bi riješili probleme s kojima se susreću radnici podružnice ZET-a i ZGH u cijelosti. Zajedničko djelovanje je jedino što jamči uspjeh i to su prepoznali i drugi sindikati u ZGH, te je održan sastanak Pregovaračkog odbora sindikata i članova Uprave na tu temu.

Pregovarački odbor sindikata je zatražio da Uprava ZGH pokrene postupak pregovora o izmjeni članka 71. TKU-a u periodu od osam dana. U slučaju da se ne pokrene postupak pregovora od strane Uprave ZGH, sindikati koji djeluju u ZGH će zatražiti pregovore o izmjeni članka 69. i čl. 71. TKU-a.

ODGOVORNOST PREMA ČLANOVIMA

Sindikat vozača i prometnih radnika je daleko najbrojniji i najorganiziraniji Sindikat u podružnici ZET-a i u ZGH.
Zašto smo sve bliže broju od 1600 članova?
Odgovornost u vođenju Sindikata, poštivanje prava svakog člana i racionalno trošenje sindikalnih novaca je razlog prepoznatljivosti ovog Sindikata. Iz racionalnog poslovanja, članovima Sindikata su omogućena mnoga i daleko najpovoljnija socijalna davanja.
Sindikat danas ima preko 4 200 000,00 kn i iz toga se može omogućiti pozajmice od 5000 kn bez kamata na deset rata, 50% povrata sudskih troškova i kazni iz radnog odnosa, bolovanje nakon 6.mjeseci 500 kn, godinu 1000 kn i nakon dvije godine svaki mjesec po 1000 kn, te mnoga druga davanja.

Najvažnije je što brojnost sindikata znači i sigurnost radnika. Sigurnost na radnom mjestu i prava iz TKU-a. Ovako brojan Sindikat je trn u oku svima i sve čine da bi osporili prave i istinske sindikalne vrijednosti, da bi ogovaranjem i objedima na račun vodstva sindikata i sindikata uopće, zaustavili i spriječili daljnji porast broja članova.

No to im ne polazi za rukom, jer „djela govore više od riječi“.
Sindikat je samo onaj koji može svojim članovima platiti vrijeme provedeno u štrajku (ako bude štrajka) a mnogi to na žalost ne mogu !

IZNIMAN ODAZIV NA MAMOGRAFIJU

Sindikat vozača i prometnih radnika je u suradnji sa GRADOM ZAGREBOM, Gradskim uredom za zdravstvo i Nastavnim zavodom za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, u okviru Programa preventivne mobilne mamografije organizirao besplatne preglede za radnice ZET-a.

Za navedene preglede vladala je iznimna zainteresiranost i već prvog dana objave broj od 30 mogućih pregleda je bio popunjen.

Kako bi osigurali mogućnost pregleda i radnicama koje nisu mogle isti obaviti zbog popunjenosti, uspjeli smo dogovoriti još dva pregleda mamografije. Prvi će biti 21.4. u Dubravi a drugi 28.4. na Trešnjevci od 9- 13 sati. Upisi za preglede mamografije vrše se u tajništvu sindikata.

JELENA PAVIČIĆ VUKIČEVIĆ U SINDIKATU

Gost Sindikata vozača i prometnih radnika je bila zamjenica predsjednika gradske skupštine Grada Zagreba i potpredsjednica stranke rada i solidarnosti Jelena Pavičić Vukičević.

Razgovaralo se o stanju u ZET-u, ZGH i problemima s kojima se susreću radnici podružnice ZET-a. Dogovoreno je da Sindikat vozača i prometnih radnika organizira skup na kojem će biti nazočan i gradonačelnik Grada Zagreba i predsjednik stranke Rada i solidarnosti Milan Bandić. Na skupu će radnici ZET-a moći iznijeti probleme s kojima se svakodnevno susreću i postavljati pitanja od interesa za budućnost ZET-a, a time i svih radnika podružnice.

BON OD KONZUMA

Povjerenstvo za odabir najpovoljnijeg ponuditelja za kupnju bonova- dara u naravi za Uskrs u sastavu Ante Harni, Darko Kleinberger, Davor Bućar i Anto Jelić, te od strane Uprave pet članova i temeljem konačni ponuda prihvaćen je Konzum kao najpovoljniji ponuđač.
Na obnovljenim ponudama između dva najbolja ponuđača Špar je ponudio 12,50 a Konzum 12,80% rabata . Iz gore navedenog prihvaćeno je od strane povjerenstva da bon za uskrs bude od KONZUMA !

TRAŽIMO OSIGURANJE HIGIJENSKIH UVJETA

Nakon održanog sastanka predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika sa voditeljem Odjela zaštite na radu na kojem je zatraženo da se provjeri čišćenje i zamjena filtera klima uređaja na tramvajima i autobusima, dezinfekcija vozačkog prostora, te nakon istoga da se u pisanoj formi dostavi odgovor u sindikat.

Sindikat traži da se sukladno Zakonu o zaštiti na radu u propisanom vremenu napravi kemijsko čišćenje vozačkih stolaca i da se redovito i svakodnevno vrši dezinfekcija vozačkog prostora.

Upućen je dopis da se zamijene filteri na uređajima za toplu i hladnu vodu na okretištima, jer je sukladno propisima o zaštiti zdravlja iste potrebno mijenjati svakih šest mjeseci. Zdravlje radnika podružnice ZET-a, svojim neradom nitko ne smije ugroziti.

PROMETNICI I DISPEČERI NISU NALAZNI URED

Nakon neugodne situacije koja se dogodila prilikom predaje nađenih stvari, koje su izgubljene u vozilima ZET-a,dajemo pojašnjenje.

Prometnici, dispečeri, kontrolori i otpremnici nisu radnici nalaznog ureda i nemaju obvezu preuzimati nađene stvari od bilo koga.
Sindikat vozača i prometnih radnika traži da se u nalazni ured koji već postoji, postavi osoba koja će te poslove obavljati

Sindikat vozača i prometnih radnika uputio je zahtjev za smanjenje dvokratnih službi u tramvajskom podsustavu. U vrijeme nedostatnog broja vozača tramvaja, možda je bilo i opravdanog razloga za povećanje dvokratnih službi ali su te okolnosti prestale i tražimo da se broj dvokratnih službi smanji
Uskoro kreće realizacija zahtjeva u opremanju prostorije za razvrstače i uređenje sanitarnih čvorova i tuš kabina u tramvajskom servisu Dubrava<<
Nakon upućenog zahtjeva Sindikata vozača i prometnih radnika, riješene knjige vozila u PA Dubrava
Sastanak IO TP Dubrava je zakazan za 3.travnja 2017.g. u 12.h. Dolazak za članove IO je obvezan

SINDIKALNE POGODNOSTI:

  • za članove Sindikata osiguran popust na rezervne dijelove od 25% , gume 10% kod AUTO KREŠO.
  • Akcija za naočale MOJA OPTIKA uz kupnju dioptrijskih na poklon sunčane.
  • Povoljno domaća piletina i druge pogodnosti koje je osigurao Sindikat vozača i prometnih radnika


Uskršnji šahovski turnir pod pokroviteljstvom Sindikata održati će se 1.4. 2017.g od 9. h. u Udruzi branitelja

>> detaljne informacije u tajništvu na tel. 3651-516 i 517, te na web i facebook stranici <<

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon