SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebSindikalni glasnik br. 23

Sretna Nova 2017. Godina

Poštovani članovi Sindikata vozača i prometnih radnika i ostali radnici ZET-a. Evo iza nas je još jedna teška i turbulentna godina u kojoj smo uspjeli sačuvati prava radnika u cijelosti. Unatoč stalnom pritisku i nastojanju Uprave ZGH u smanjenju prava radnika i otkazivanju TKU-a, sustavnim djelovanjem Sindikata, konzumirana su sva stečena prava.

Pred nama je godina izazova u kojoj ćemo morati dokazati dosljednost u daljnjem očuvanju prava radnika. Uvjerenja smo da to možemo i moramo, prije svega očuvati TKU i riješiti problem radnika koji rade a nemaju pripadajuća rješenja. U vjeri u bolje sutra, u nadi gospodarskog rasta u RH, te bolji standard svih građana, Vama i Vašim obiteljima, Upravno vijeće Sindikata želi Sretnu i veselu, te u svakom pogledu uspješnu i bolju Novu  2017.godinu.

Živi i zdravi bili!

IZABRAN ŠTRAJKAČKI ODBOR U ZET-u

Nakon što je Uprava ZGH počela provoditi u primjenu Pravilnik o radu, unatoč prvostupanjskoj presudi Županijskog suda u Zagrebu, sindikati u ZET-u su održali sastanak i izabrali „štrajkački odbor“.

Kako nismo sigurni kako i na koji način će radnicima ZET-a i ZGH biti isplaćena plaća za prosinac, odlučili smo poduzeti aktivnosti od interesa za radnike. Kako bi tužbom izgubili više godina a time i prava, nećemo dopustiti da nam se u međuvremenu, dok sud ne bi donio odluku, prava radnika znatno umanjuju. Iz gore navedenog sedam sindikata u ZET-u su osnovali „štrajkački odbor“, koji bi trebao vršiti pripreme za sindikalne akcije u zaštiti prava.

ZAPISNIK

Sa sastanka predsjednika sindikata koji djeluju u ZET-u, održanog 15.prosinca 2016.g. godine u 11.00 sati sa dnevnim redom

1.  Dogovor o najavi i provođenju štrajka upozorenja zbog neprimjene važećeg Temeljnog kolektivnog ugovora i nepoštivanja presude Županijskog suda o važenju TKU-a, odlukom Uprave Zagrebačkog holdinga d.o.o.   

Prisutni: Anto Jelić, Ante Harni, Ivan Kočet, Darko Matijević, Radoslav Vlašić, Lovro       Marić i Robert Čermak
Nakon rasprave svih sudionika, donijeta je jednoglasno Odluka da sindikati najave i pokrenu ŠTRAJK UPOZORENJA.

Zbog organiziranja i provođenja štrajka upozorenja, sukladno zakonskim odredbama, formira se Štrajkački odbor u sastavu:

 1. Anto Jelić - Sindikat vozača i prometnih radnika
 2. Ante Harni - Sindikat vozača tramvaja, busa i servisnih radnika
 3. Darko Matijević - Sindikat branitelja i radnika-ZET
 4. Ivan Kočet – Sindikat radnika JGPPRH
 5. Radoslav Vlašić – Sindikat SVA-ZET

U zamjeni su : Lovro Marić-vozački sindikat ZET i Robert Čermak - Vozački strukovni sindikat

>> budi član daleko najbrojnijeg i najmoćnijeg Sindikata u ZGH<<

ODRŽAN SASTANAK ŠTRAJKAČKOG ODBORA SINDIKATA ZET-a I UPRAVE ZGH

21.12.2016.g. u prostorima Uprave ZGH održan je zakazani sastanak Uprave ZGH i Štrajkačkog odbora sindikata ZET-a.
Na sastanku su nazočili članovi Štrajkačkog odbora Harni, Vlašić, Matijević, Kočet i Jelić te zamjenik Marić. Od strane ZGH bili su nazočni Ana Stojić Deban predsjednica Uprave i članovi Danijela Franić i Bernard Mršo, te direktorica Službe za upravljanje ljudskim resursima Željka Šurbek.

Štrajkački odbor je Upravi ZGH uručio pisani dokument o odluci osnivanja Štrajkačkog odbora i zahtjevima od kojih predstavnici navedenih sindikata neće odustati.
Uprava je upozorena na nezakonitu odluku o primjeni Pravilnika o radu, te da gore navedeni sindikati neće nijemo promatrati provođenje samovolje Uprave nametanjem Pravilnika. Kako u Pravilniku nisu dodatci na otežane uvjete rada i mnoga druga prava iz TKU-a, radnici ZET-a bi izgubili i više od tisuću do dvije kuna, što ovi sindikati neće nikada dopustiti.

Nećemo dopustiti, da nemamo Kolektivni ugovor jer pravilnik je izmjenjiv svako malo i na isti sindikati nemaju utjecaja.

Upravi je ukazano da svojim aktivnostima ruši dijalog socijalnih partnera i da u slučaju ne poštivanja prava iz TKU-a i samog TKU-a, mora biti spremna na posljedice. Gore navedeni sindikati su spremni svoje namjere sprovesti u djelo i zadiranje u bilo koje pravo radnika biti će aktivirane sindikalne akcije.

Pozivamo i druge sindikate u ZGH da ne budu pasivni promatrači dok nam se pokušava uzeti elementarno pravo a to je TKU. Radnici ZGH i podružnice ZET-a rade pošteno svoj posao u iznimno teškim uvjetima i nećemo dopustiti da se bilo tko igra sa njihovom sudbinom.

Imali smo socijalnu osjetljivost u vrijeme teške gospodarske krize ali sada je stvarno dosta i spremni smo stečena prava braniti po bilo koju cijenu.

Dobili smo pismo namjere od sindikata HŽ-a, braniteljskih udruga i mnogi drugih koji nam daju javnu potporu u nastojanjima očuvanja prava radnika ZGH.

POZIV NA KOLEKTIVNO PREGOVARANJE

Nakon što je održan sastanak Štrajkačkog odbora i Uprave ZGH, te mogućnosti najave štrajka upozorenja od sedam sindikata u ZET-u, iz Uprave ZGH je stigao poziv za otvaranje Kolektivnog pregovaranja.

U dopisu stoji:

Poštovani, budući da ovaj poslodavac ima namjeru Pregovaračkom odboru sindikata i poslodavca uputiti poziv za pokretanje pregovora o sklapanju Kolektivnog ugovora za radnike u trgovačkom društvu Zagrebački holding,d.o.o. pozivamo Vas da nam dostavite odluku o Pregovaračkom odboru sindikata.
S poštovanjem- Ana Stojić Deban.

Nastavno na navedeni dopis 3.siječnja 2017.g.biti će održan sastanak sindikata koji djeluju u ZGH

NOVI ČLANOVI IO TP DUBRAVA

21.12.2016.g. na sastanku Upravnog vijeća sindikata vozača i prometnih radnika, na prijedlog IO kooptirani su novi članovi Izvršnog odbora TP Dubrava.

Zbog odlaska iz ZET-a člana IO Dražena Matuzalema, na njegovo mjesto je predložen Krunoslav Kašić a zbog povećanja broja članova u TP Dubravi, IO je povećan za jednog člana i predložen je Slobodan Suvajac. Upravno vijeće je prijedlog IO TP Dubrava prihvatilo jednoglasno i Krunoslav Kašić i Slobodan Suvajac su od 21.12.2016.članovi IO TP Dubrava. Istima čestitamo i očekujemo aktivan doprinos u poboljšanju rada IO TP Dubrava a time i Sindikata vozača i prometnih radnika u cijelosti


OSTALO

 • nakon upućenog zahtjeva Sindikata vozača i prometnih radnika, nabava džepnih kalendarića za pisanje službi je riješena i isti se mogu podići u pogonima
 • odvjetnički ured „Lozo & partneri“je ponovio zahtjev prema Upravi ZGH u kojem se traži poštivanje prava iz TKU-a. Dopis možete pročitati OVDJE
 • za članove Sindikata vozača i prometnih radnika je osigurana povoljnija posmrtna pripomoć iz Gajeve. Svi članovi će na kućnu adresu dobiti pismo namjere i ako žele biti članovi isti trebaju ispuniti i vratiti u posmrtnu pripomoć. Za članove Sindikata vozača i prometnih radnika je gratis jedna godina

Sve više radnika ZET-a se učlanjuje u Sindikat vozača i prometnih radnika, jer im ne prodajemo „maglu“ i  pišemo silna obećanja, nego zajedno sa ostalih sada već šest sindikata,radimo isključivo od interesa za članstvo. Naše zacrtane ciljeve uz sve veću potporu radnika, spremni smo i ostvariti.

Više informacija na 3651 516 i 517, te na web i facebook stranici sindikata!!!

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

 • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
 • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
 • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
 • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
 • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon