SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebSindikalni glasnik br. 22

Uprava ne odustaje od nametanja Pravilnika

Nakon što smo u nekoliko navrata zaprimili dopis Uprave ZGH o pokušaju nametanja Pravilnika o radu za radnike u ZGH, 3.12.2016.g. dobili smo pisanu obavijest da je Pravilnik o radu izvješen na oglasnoj ploči i da vrijedi od 12.12.2016.g. Unatoč ne prihvaćanju Pravilnika o radu od strane Sindikata i dobivene sudske presude, Uprava ZGH želi silom provesti svoje zamisli. Nakon zaprimljeni materijala odvjetnički ured Sindikata je poslao službeni odgovor. Mi pravno imamo TKU i nećemo odustati od naših prava iz istoga. Podružnice nisu dobile službeno naputak što moraju provoditi.

Evo odgovora Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb:

Poštovana Predsjednice Uprave,
Obraćamo Vam se u ime stranke, Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb, Zagreb, Ozaljska 105, OIB: 05934998984, kako bismo se očitovali na Odluku Društva od 03. studenoga 2016., Klasa: ZGH-11-16-2735, Ur.broj: 01-01-02-6-03, kojom ste objavili tekst Pravilnika o radu Zagrebačkog holdinga d.o.o..

Kao što Vam je poznato, naša stranka je stranka Temeljnog kolektivnog ugovora za radnike u trgovačkim društvima u vlasništvu Grada Zagreba od 27. veljače 2002., kao i svih njegovih dodataka i to: Dodatak I Temeljnom kolektivnom ugovoru od 13. ožujka 2004., Dodatak II Temeljnom kolektivnom ugovoru za radnike u trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o. od 25. srpnja 2007., Dodatak III Temeljnom kolektivnom ugovoru za radnike u trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o. od 26. siječnja 2010., Dodatak IV Temeljnom kolektivnom ugovoru za radnike u trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o. od 28. travnja 2011. te Dodatak V Temeljnom kolektivnom ugovoru za radnike u trgovačkom društvu Zagrebački holding d.o.o. od 30. srpnja 2013.

Stoga se na našu stranku primjenjuju odredbe citiranog kolektivnog ugovora i njegovih dodataka u skladu s člankom 9. st. 3. Zakona o radu (NN 93/14).

Iako ste 22. travnja 2016. donijeli Odluku Klasa: ZGH-01-16-315, Ur.broj: 01-01-02-16-04, kojom otkazujete navedeni kolektivni ugovor, poznato Vam je da je Županijski sud u Zagrebu, po tužbi naše stranke u predmetu posl.br. P-18/16, 02. studenoga 2016. donio presudu kojom je utvrdio predmetnu odluku nezakonitom i bez ikakvih pravnih učinaka.

Dakako, donošenje pravilnika o radu autonomno je pravo poslodavca, a u Zakonom propisanim slučajevima i dužnost. Međutim, s obzirom na to da je Vaša odluka kojom ste otkazali kolektivni ugovor utvrđena ništetnom, to se odredbe donesenog Pravilnika o radu ne primjenjuju na radnike članove sindikata naše stranke.

Stoga Vas ovim putem pozivamo da prema našoj stranci i svim radnicima koji su članovi Sindikata vozača i prometnih radnika ZET Zagreb, a na koje se kolektivni ugovor primjenjuje u skladu s odredbom članka 194. stavak 1. Zakona o radu, u svemu i potpuno poštujete i ispunjavate obveze preuzete TKU i njegovim Dodatcima.  
S poštovanjem, Odvjetnik Boženko Lozo

budi član daleko najbrojnijeg i najmoćnijeg Sindikata u ZGH


SANDRA ŠVALJEK PREDSTAVILA KANDIDATURU ZA GRADONAČELNICU

Kandidatkinja za gradonačelnicu Grada Zagreba, Sandra Švaljek je sa Vladimirom Ferdeljijem i Darinkom Kosorom bila gost Sindikata vozača i prometnih radnika.

Nakon posjeta sindikatu, održan je sastanak sa predstavnicima Sindikata branitelja i radnika, Sindikata UVA i Sindikata radnika JGPPRH, te sa mnogobrojnim članstvom.
Gospođa Sandra Švaljek je iznijela program u kojem je izložila detalje oko načina vođenja Grada, te organizacije ZGH i podružnice ZET-a. Nakon razgovora i upita članova navedenih sindikata (sastanak trajao oko tri sata) postignut je dogovor da se u ožujku održi slijedeći sastanak na kojem će na upite vodstva Sindikata i radnika ZET-a, posebice objasniti svoje viđenje o pravima radnika ZGH, obnovi voznog parka i uređenju objekata , odnose sa Sindikatima, poštivanje TKU-a i zadržavanje radnih mjesta u ZET-u.

ODRŽANA SKUPŠTINA USVPRH

10.12.2016.g. u Stubičkim toplicama, održana je 22. Skupština USVPRH. Na Skupštini su nazočili predstavnici svih Sindikata koji vrše prijevoz putnika u RH, te predstavnici HURS-a. Donesene su smjernice daljnjih aktivnosti ove najjače prometne organizacije u RH u kojem je dat naglasak na izmjene Zakona o mobilnim radnicima u smislu razdvajanja teretnog prijevoza od prijevoza putnika i zaštita vozača autobusa. Na sastanku su nazočili sindikati udruženi u USVPRH: GPP Osijek, Promet Split, Autotrans Rijeka, Liburnija Zadar, APP Požega, Panturist Osijek,ATP Šibenik, AP Sinj, Autotrolej Rijeka, AP Imotski, Zagrebparking, Polet Vinkovci, Hitna pomoć Zagreb, ZET Zagreb te nove članice: Javna vatrogasna postrojba Zagreb, Čazmatrans Vukovar i Splitparking.

PODJELA BOŽIĆNIH I NOVOGODIŠNJIH DAROVA

Sindikat vozača i prometnih radnika je i ove godine za svoje članove osigurao prigodne poklone u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana. Osigurana je domaća zagorska purica,proizvedena na domaćoj farmi. Podjela poklona biti će 22.12.2016.od ranojutarnjih sati do kasno na večer po svim pogonima. Kako se radi o svježoj purici molimo članove da se organiziraju i preuzmu poklone isti dan. Također Vas molimo da preuzmete za kolege koji su bolesni ili nisu u mogućnosti doći po istu,kako bi svi zajedno osjetili čari nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana.

VESELI BOŽIĆNI TRAMVAJ ZA DJECU NAŠIH ČLANOVA

Sindikat vozača i prometnih radnika, Sindikat branitelja i radnika, Sindikat UVA i Sindikat radnika JGPPRH su zajednički organizirali „VESELI BOŽIĆNI TRAMVAJ“ za djecu do 10 godina, članova ovih sindikata. Karte se mogu podići u tajništvu Sindikata radnika JGPPRH. Za sve detaljnije informacije nazovite u tajništva gore navedenih sindikata.

ODRŽAN TURNIR U ŠAHU

U organizaciji šahovskog kluba ZET-a i pod pokroviteljstvom Sindikata vozača i prometnih radnika održan je božićni turnir u šahu. Pobjednik je Drago Jambrović, drugi je Berislav Zetić i treće mjesto je osvojio Munib Hamidić. Pobjednicima su uručene prigodne nagrade i pehari.

PREVARAMA ŽELE DOĆI DO ČLANSTVA

Kako je prije nešto više od mjesec dana krenula škola za vozače tramvaja, predstavnici sindikata ZGH pokušavaju vrbovati polaznike škole koji bi trebali početi raditi tek početkom ožujka. U svom jadu čak nude polaznicima škole i božićne poklone samo da se učlane. Jadno da jadnije ne može biti. Također pojedini predstavnici pitaju za ime i prezime i sami upisuju iste u sindikat, bez da su sami dragovoljno potpisali pristupnicu. Sindikat vozača i prometnih radnika ne „kupuje“ članove i ne daje poklone onima koji to nisu, te se nismo i nećemo baviti nečasnim radnjama. Uvjereni smo da će polaznici kad završe školu i dobiju ugovor prepoznati pravi sindikat i po svojoj volji biti član. Samo poštenim odnosom se može dugoročno steći povjerenje radnika ZET-a.

Članovima Sindikata vozača i prometnih radnika želimo
Čestit Božić i sretnu Novu 2017. godinu

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon