SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



ZET po zimi

Nakon saznanja  da se pokreće rasprava o novom reguliranju beneficiranog staža u kojoj se predlaže uvođenje Profesionalne mirovine, Udruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske je uputila dopis  prema Ministarstvu rada i mirovinskog sustava u kojem se traži nacrt Prijedloga profesionalne mirovine i aktivno učešće Udruge u raspravi i usklađivanju konačnog teksta Prijedloga. „Očekujemo od Vas da nas uvažite kao socijalnog partnera koji zastupa interese najvećeg broja vozača u RH i da u konstruktivnoj raspravi stavimo vozače na pripadajuće mjesto u predloženoj Profesionalnoj mirovini“ stoji između ostalog u dopisu.

Očekujemo odgovor i Prijedlog nacrta te aktivno uključenje u raspravi, kako bi zaštitili interese vozača tramvaja i autobusa te ostalih vozača koji imaju staž sa uvećanim trajanjem.

Već pri manjoj količini snijega koji je pao prošli tjedan došlo je do niza propusta u organizaciji prijevoza putnika u autobusnom podsustavu. I ako je Sindikat vozača i prometnih radnika postigao sporazum sa
Upravom ZET-a da se neće puštati u promet autobusi na dijelu neočišćenih prometnica isti se nije dosljedno primjenjivao. Neprihvatljivo je da su vozači autobusa izloženi riziku i uredno slani na trase koje nisu bile prohodne, te su isti ostajali zarobljeni u snijegu ili je postojala opasnost od izlijetanja sa kolnika. Male količine snijega su iznjedrile niz manjkavosti koje pojedinci nisu do kraja i kvalitetno odradili te su na taj način ugrozili sigurnost kako vozača tako i putnika. Nije se poštovao dogovor da se pri niskim temperaturama disponiraju u što je moguće većem broju NT2200 i tramvaji sa ispravnim grijanjem, nego su u prometu ostavljani stari tramvaji sa nezadovoljavajućim ili skoro nikakvim grijanjem. Ovo je vrlo neodgovorno ponašanje pojedinaca u strukturi upravljanja  i nepoštivanje vozača koji su nositelji posla i svoj posao obavljaju u vrlo teškim uvjetima. Zatražiti ćemo izvješće za učinjene propuste i odgovornost onih koji su ih napravili.

Održano je niz sastanaka u cilju smirivanja napetosti između šefa kontrole i kontrolora karata koji su svakodnevno izloženi torturi i iživljavanju. Unatoč postignutom dogovoru i zahtjevu Sindikata da se uvažava kodeks ponašanja i poštuju kontrolori koji svoj posao obavljaju savjesno i kvalitetno ništa se nije promijenilo nego je stanje postalo još lošije. Nakon što je šef kontrolora pritiskom na kontrolore karata organizirao peticiju u korist svoje potpore te u cilju razbijanja jedinstvenog stava kontrolora koristi i SZH čiji je povjerenik također potpisao peticiju. Na prethodnom sastanku između Uprave i svih sindikata a na temu nekorektnog odnosa šefa kontrole karata prema kontrolorima zauzet je jedinstven stav da će sindikati u koliko se ponašanje šefa ne promijeni i ne bude poštivao radnik , isti zatražiti njegovu smjenu.

Sindikat ZGH je prvi zagovarao smjenu ako se stanje ne promijeni a onda zajedno sa svojim povjerenikom stao na stranu šefa. Kontrolori karata su se uvjerili tko prosipa demagogiju pred radnicima i u biltenima a u stvarnosti se okreće na drugu stranu. Sindikat vozača i prometnih radnika, Sindikat branitelja i radnika ZET-a, Sindikat RJPPRH su održali sastanak sa direktoricom Žgelom i ponovili zahtjev za smjenom šefa kontrole karata zbog narušavanja međuljudskih odnosa i ne uvažavanja kontrolora karata.  Svih pet sindikata koji su dogovorili zajednički nastup u zaštiti interesa radnika podružnice i potpisnici su  zahtjeva neće odustati sve do ispunjenja. Sindikat vozača i prometnih radnika je daleko najbrojniji sindikat u ZET-u i ZGH i svjesni smo svoje moći a time i obveze u zaštiti interesa radnika podružnice.

Džepne kalendariće za pisanje službi možete preuzeti kod predsjednika IO ili u tajništvu.
Mole se članovi koji nisu preuzeli božićni dar da isti mogu podići od ponedjeljka 16.02.2015.g.pa do kraja veljače.

Zbog sve većih potreba i pomoći članovima ovog Sindikata donesena je odluka o povećanju pozajmice na 5 000 kn i na otplatu od osam mjeseci.
Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :
Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA (dres,gaće, štucne,radna trenirka, svečana trenirka,kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba ) za 899 kn na deset obroka.
Uz člansku iskaznicu Sindikata u svim prodavaonicama“Galeb“ možete ostvariti popust od 10%.
Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.
Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda

Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja
Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.
Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.
Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.
Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale;
Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate;
Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata;

potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

v.d.predsjednika sindikata
Tomislav Batina

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon