SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



Nakon što je Sindikat vozača i prometnih radnika održao sastanak sa Upravom, isti daju vidljive rezultate i pojedini zahtjevi Sindikata se počinju realizirati.

Počele su pripreme vozila za zimu, te se provjeravaju grijanja i druge tehničke karakteristike vozila i sredstava za prilagodbu na zimske uvjete eksploatacije.
Uprava je na vrijeme upozorena na slaba i nedostatna grijanja u vozilima, opremljenost adekvatnim gumama autobusa sukladno zakonskim propisima, propuhe i loše uvjete radnika u pratećim službama,servisima i radionama, te drugo što donose niske temperature i smatramo da nema opravdanosti da svi odgovorni ne odrade svoj dio posla u sferi svojih ovlasti prije dolaska zimskih uvjeta.

Djelomično je riješen problem prijevoza vozača službenim kolima od spoja Jukićeva do remize Trešnjevka i službena kola iz Šibica će od noći nedjelja na ponedjeljak 5/6 listopada prometovati trasom od Jukićeve,tratinskom Ozaljskom do Selske i skreće desno u Selsku te nastavlja predviđenom trasom do garaže Podsused.

Sukladno postignutom dogovoru u tijeku je izrada novog rasporeda rada za vozače tramvaja u kojem će dvokratne službe u tramvajskom podsustavu biti znatno smanjene,te očekujemo povećanje voznih vremena u autobusnom podsustavu tamo gdje su ista nedostatna. Svi zahtjevi Sindikata ne iziskuju velika materijalna ulaganja,samo dodatni napor i znanje i tražićemo odgovornost svih koji ne budu mogli odgovoriti postavljenim izazovima.

Stav Sindikata vozača i prometnih radnika je da se Nova organizacija sa katalogom radnih mjesta i pripadajućim koeficijentima mora privesti kraju, kako bi svi bili plaćeni sukladno odgovornosti i težini posla koji obavljaju.
Spremni smo stati u zaštitu cjelovitosti ZET-a, zaštiti svakog radnog mjesta i prava definiranih katalogom radnih mjesta, kako bi onemogućili pokušaje ulaska agencija i pojave viška radnika. Ne prihvaćanjem dijaloga pojedinih Sindikata u realizaciji Nove organizacije (u kojoj bi svi koji rade teške i odgovorne poslove zadržali postojeća prava i koeficijente) pojavila se procjena broja izvršitelja po kojoj u servisima i radioni ima viška zaposlenih. Spremni smo učiniti sve i očekujemo povjerenje navedene grupacije radnika kako bi se preraspodjelom poslova u Novoj organizaciji ZET-a zaštitio svaki radnik.

Ne obećavamo ništa ali provodimo zacrtane ciljeve Sindikata i u postojećoj situaciji „izvlačimo “ najbolje,te znamo i spremni smo zaštititi one koji svoj posao odrade korektno i odgovorno. Mladi vozači, parkirači i drugi radnici ZET-a budite članovi Sindikata jer samo tako možete imati sigurnost na radnom mjestu i ostvarenje prava iz tog naslova. Provjerite, popričajte sa predstavnicima Sindikata i nakon saznanja o snazi i broju članova, te strukturi članstva donesite odluku o izboru. Sve pogodnosti i prava možete koristiti odmah po potpisanoj pristupnici.

Zbog sve većih potreba i pomoći članovima ovog Sindikata donesena je odluka o povećanju pozajmice na 5 000 kn i na otplatu od osam mjeseci.Odluka stupa na snagu u rujnu.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :

Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

  • Vrši se upis pršuta,špeka I piletine. Isporuka pršuta je predviđena za 15 a piletine za 22.10
  • Možete naručiti domaće jabuke jonagold I ajdared . Cijena gajbe od 15 kg je 65 kn.
  • Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA (dres,gaće, štucne,radna trenirka, svečana trenirka,kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba ) za 899 kn na deset obroka.
  • Uz člansku iskaznicu Sindikata u svim prodavaonicama“Galeb“ možete ostvariti popust od 10%.
  • Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.
  • Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.
  • Odlukom Upravnog vijeća a zbog sve veće potrebe članstva povećan je iznos pozajmica na 4 000 kn na šest obroka dok je mala pozajmica 1000 kn. Član istu može ostvariti jedanput godišnje a obavijest o vremenu i načinu isplate u tajništvu Sindikata.
  • Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.
  • Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.
  • Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.
  • Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.
  • Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.
  • Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale ; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate ; ; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate ; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata ;; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon