SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebNakon prihvaćanja i potpisivanja nove organizacije ZET-a sa katalogom radnih mjesta i pripadajućim koeficijentima nastavljeni su pregovori između Uprave i Sindikata u ZET-u. Kako je bio prijedlog zapošljavanja vozača preko agencije ,a pod žurno se moralo riješiti manjak vozača autobusa, Sindikati su kroz pregovore uspjeli postići sporazum u kojem će novozaposleni vozači biti radnici ZET-a i takovim sporazumom se uspjelo izbjeći zapošljavanje vozača na bilo koji drugi način osim da su isti radnici na određeno vrijeme do potpisivanja ugovora za trajno. Sporazum su potpisali osam bitnih sindikata u ZET-u koji u svom sastavu imaju vozačku strukturu i koji su prepoznali opasnost od ulaska agencije u osnovnu djelatnost, što niti po koju cijenu ne smijemo dozvoliti ( i ako zapošljavanje preko agencije ne možemo spriječiti osim dogovora sa Upravom ZET-a ) i ovim sporazumom smo uspjeli izbjeći ono najgore. Sporazum je potpisan u petak 29.8.2014 u kojem je dogovoreno da novozaposleni vozači kreću sa umanjenim koeficijentom za 0,20 dok ostali radnici koji se zaposle u ZET-u kreću sa umanjenjem 0,40. Napravljeni su kriteriji gdje istima za određeno vremensko razdoblje povećavaju koeficijenti i za najviše tri godine bi dosegli koeficijente sada zaposlenih na tim radnim mjestima.

Od pojedinaca ili interesnih grupa iz grada i ZGH pojavio se zahtjev za izdvajanjem održavanja u ZET-u i Zagreparkingu i stvaranje novog d.o.o. koje bi održavalo i servisiralo vozni park ZGH u cijelosti. Sindikat vozača i prometnih radnika smatra ovo nastojanje pojedinaca ili interesnih grupa štetnim po ZET, jer bi izdvajanjem bilo kojeg dijela iz sastava ZET-a ugrozilo osnovnu djelatnost i učiniti ćemo sve da spriječimo ovakve ili druge radnje koje ugrožavaju cjelovitost ZET-a a time i mnoga radna mjesta. Stav Sindikata je zaštita ZET-a u cijelosti,svako radno mjesto i prava iz tog naslova i od tog nećemo odustati. Daljnje aktivnosti Sindikata moraju dati vidljive pomake u realizaciji opravdanih zahtjeva kako bi zaštitili vozača a i svakog drugog radnika ZET-a na njegovom radnom mjestu. I ako smo svjedoci „peronskih priča“ i raznih dezinformacija koje unose nemir i strah kod radnika, nema razloga za bilo kakvu bojazan i za sve informacije se obratite povjerenicima Sindikata ili pozivom u tajništvo. Tarifni prilog i koeficijenti će biti riješeni pregovorima i svi koji su do sada radili svoj posao kvalitetno i dobro zadržati će koeficijente koje su imali. Zbog dosljednosti u provođenju zacrtanih planova Sindikat vozača i prometnih radnika je sve snažniji i spremniji odgovoriti izazovima koji su pred nama, što su radnici ZET-a prepoznali i sve više nam daju povjerenje u zaštiti njihovih interesa, što je vidljivo iz brojnosti članova Sindikata.

Nakon niza zahtjeva i prijedloga Sindikata vozača i prometnih radnika službena kola za Ivanju reku kreću od 8.9. Rješenje i odgovor iz Centra možete pogledati na web stranici . Uskoro očekujemo rješenje službenih kola za Bistru i ukidanje predloženih dvokratnih službi u tramvajskom podsustavu, jer se kroz pregovore traži rješenje. Dobili smo potvrdan odgovor da naše zahtjeve i očekujemo uskoro realizaciju.

Godišnja Skupština USVPRH je zakazana za 13.9 u V. lošinju. Polazak zastupnika je 11. 9 u 14 sati sa trešnjevačke remize. Kotizacija je 100 kn.

Zbog sve većih potreba i pomoći članovima ovog Sindikata donesena je odluka o povećanju pozajmice na 5 000 kn i na otplatu od osam mjeseci.Odluka stupa na snagu u rujnu.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :
Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

 

Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA (dres, gaće, štucne, radna trenirka, svečana trenirka, kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba) za 899 kn na deset obroka.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Odlukom Upravnog vijeća a zbog sve veće potrebe članstva povećan je iznos pozajmica na 4 000 kn na šest obroka dok je mala pozajmica 1000 kn. Član istu može ostvariti jedanput godišnje a obavijest o vremenu i načinu isplate u tajništvu Sindikata.

Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.

Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon