SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebNakon uvida u jesenji raspored rada u tramvajskom podsustavu vidljivo je da je uvelike povećan broj dvokratnih službi. Sindikat vozača i prometnih radnika je uputio dopis službi za izradu voznog reda u kojem stoji „ neprihvatljivo nam je da se povećava broj dvokratnih službi u tramvajskom podsustavu jer za to nema opravdanosti i iste ne samo što opterećuju dodatno vozače nego su i skuplje, te unose nered u točnost polazaka voznih redova. Više nema vršnih opterećenosti, tkzv „špica“ i nema razloga da se nepotrebno povlače tramvaji i tako uz skuplje plaćanje rada povećava se  prazni hod pri dolasku i povratku sa odredišta. Tražimo od službe za izradu voznog reda da uvaži činjenično stanje u prometu i smanji broj dvokratni službi na najmanju moguću mjeru, kako u tramvajskom tako i u autobusnom podsustavu“. U autobusnom podsustavu i dalje se ne poduzimaju mjere u poboljšanju sigurnosti vozača i ako smo nebrojeno puta upozoravali na nepravilnosti. Očekujemo poduzimanje mjera i odgovornost svi u sustavu upravljanja kako bi sve propuste na štetu vozača (ne poduzimanjem mjera) ispravili ili sveli na najmanju moguću mjeru. Daljnje aktivnosti Sindikata moraju dati vidljive pomake u realizaciji opravdanih zahtjeva kako bi zaštitili vozača a i svakog drugog radnika ZET-a na njegovom radnom mjestu. I ako smo svjedoci „peronskih priča“ i raznih dezinformacija koje unose nemir i strah kod radnika, nema razloga za bilo kakvu bojazan i za sve informacije se obratite povjerenicima Sindikata ili pozivom u tajništvo. Zbog dosljednosti u provođenju zacrtanih planova Sindikat vozača i prometnih radnika je sve snažniji i spremniji odgovoriti izazovima koji su pred nama, što su radnici ZET-a prepoznali i sve više nam daju povjerenje u zaštiti njihovih interesa.

Molimo sve vozače koji su koristili polo majice kao test probu kvalitete i udobnosti da upišu nedostatke i svoje primjedbe kako bi Sindikat vozača i prometnih radnika imao stav oko izmjene ljetnje službene odjeće.

Sastanak IO TP Trešnjevka zakazan je za 26.8.u 12 i 30 sati u testirnici ispod ambulante. Poziva se članstvo da aktivnim sudjelovanjem na sastanku doprinese boljem i kvalitetnijem radu kako IO tako i Sindikata u cijelosti.

Zbog većih potreba i pomoći članovima ovog Sindikata donesena je odluka o povećanju pozajmice na 5 000 kn i na otplatu od osam mjeseci.Odluka stupa na snagu u rujnu.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :
Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

 

Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA (dres,gaće, štucne,radna trenirka, svečana trenirka,kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba ) za 899 kn na deset obroka.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Odlukom Upravnog vijeća a zbog sve veće potrebe članstva povećan je iznos pozajmica na 4 000 kn na šest obroka dok je mala pozajmica 1000 kn. Član istu može ostvariti jedanput godišnje a obavijest o vremenu i načinu isplate u tajništvu Sindikata.

Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.

Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon