SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebSindikat vozača i prometnih radnika nastavlja aktivnosti koje su usmjerene u cilju zaštite opstojnosti ZET-a u cijelosti,radnih mjesta i prava iz tog naslova.   Vrijeme koje pred nama u mnogo čemu određuje sudbinu radnika, radnih mjesta, prava  i opstojnosti ZET-a u cijelosti, te čvrsto stojimo  u zaštiti tih interesa, koji su zacrtani u planu aktivnosti Sindikata. Uz prava radnika prioritet nam je zaštita od ulaska agencija ili izvođenje radova „outsourcingom“, što bi uvelike umanjilo vrijednost rada i bitno bi se smanjila potreba za radnom snagom. Sindikat vozača i prometnih radnika kao daleko najbrojniji Sindikat u ZGH je spreman preuzeti i odgovornost, te u Novoj organizaciji i tarifnom prilogu, za od 1.8. izdvojeno društvo ZET, osigurati da se plaća ostvaruje sukladno težini posla i odgovornosti, te kvalifikaciji i znanju. Ne odustajemo od teze da onaj tko više radi više i zaradi, pa smo po vjerodostojnosti provođenja zacrtanih planova prepoznati kod radnika ZET-a. Na objede pojedinih „lidera“ se ne obaziremo(u neimanju vlastiti aktivnosti kritiziraj rad drugih) jer imamo svoj zacrtani program kojeg u cijelosti želimo realizirati i ne odustajemo od načela da težina i odgovornost posla određuje cijenu rada. Bez obzira na različitost u vođenjima Sindikata, u bitnim odlukama za radnike moramo imati jedinstveni stav, što je u dosadašnjim pregovorima i bilo jer su sve dosadašnje izmjene TKU-a potpisali svi sindikati u ZET-u. Dok pojedinci pokušavaju prebaciti odgovornost na druge, Sindikat vozača i prometnih radnika stoji iza svojih odluka jer znamo zašto su donesene i znamo da su tom trenutku ,uz sve moguće posljedice, bile najbolje. Cilj nam je da u vrijeme teške gospodarske krize prođemo što bezbolnije i uvjereni smo da smo na dobrom putu i bez obzira što su neka prava reducirana, zaštitili smo plaću i veći dio prava,čime se malo koji sindikati mogu pohvaliti.

Nakon niza dopisa i zahtjeva Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske  prema resornim ministarstvima za boljom zaštitom i većim kaznama za napade na vozače napokon smo blizu realizacije zahtjeva. Upućen je dopis Ministarstvu pravosuđa u kojem podržavamo prijedlog Vlade RH u kojem bi se zbog prijetnji i drugih radnji koje ugrožavaju sigurnost na radnom mjestu radnicima u javnim službama, protiv počinitelja vodio postupak po službenoj dužnosti, te znatno povećale kazne zbog fizičkih napada na radnom mjestu.

Nakon održanih sastanak u Centru, AP Dubrava i AP V.Gorica evidentno je da u svim pogonima nedostaje radnika, posebice vozača autobusa. Vozači autobusa rade sa nedovoljnim brojem slobodnih dana i u nemogućnosti su koristiti zasluženi godišnji odmor , što znatno utječe na sigurnost u prometu, te očekujemo da se navedeni problem pod žurno riješi. Tražimo da se u  vozilima  koja imaju klimu ista popravi i redovito servisira, te da se filteri mijenjaju sukladno propisima. Upućen je dopis Upravi ZET-a da se pod žurno održi sastanak sa radnicima u V. Gorici kako bi isti imali saznanja o tijeku aktivnosti u preseljenju u druge pogone.

Po saznanju o neisplati u naknade za prodane karte u cijelosti  vozačima autobusa i tramvaja, održan je sastanak sa šeficom obračuna plaća i uvidom je utvrđena pogreška u sustavu, te će svim radnicima koji su zakinuti u isplati ista biti na slijedećoj plaći.

Zbog većih potreba i pomoći članovima Sindikata donesena je odluka da se od devetog mjeseca poveća pozajmica za članove Sindikata vozača i prometnih radnika na 5000 kn.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :
Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

 

Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA po cijeni 999 kn (dres,gaće, štucne, radna trenirka, svečana trenirka, kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba) a  za članove  899 kn na deset obroka. Uzorke možete vidjeti u tajništvu.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Vrlo povoljno ljetovanje u Veloj luci, dvanaest dana 2640 kn puni pansion i ljetovanje u Biogradu te  drugim destinacijama. Uvjete ljetovanja i način plaćanja u tajništvu Sindikata.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Odlukom Upravnog vijeća a zbog sve veće potrebe članstva povećan je iznos pozajmica na 4 000 kn na šest obroka dok je mala pozajmica 1000 kn. Član istu može ostvariti jedanput godišnje a obavijest o vremenu i načinu isplate u tajništvu Sindikata.

Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.

Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.
Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon