SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



Pregovori o politici plaća za 2012 g. između sindikata vozača i prometnih radnika, koalicije sindikata, koordinacije sindikata te sindikata komunalnih radnika i Uprave Holdinga održani su 08. Veljače u prostorijama ZG Holdinga.

Kako i dalje nema pomaka u cilju rješenja pregovora koji bi Sindikati mogli prihvatiti, dogovoren je nastavak pregovora za srijedu 15. Veljače.
Sindikat vozača i prometnih radnika smatra neprihvatljivim da plaća opet kasni i to samo daje razlog više da se prijedlog za smjenu Uprave Holdinga sprovede u  cijelosti.

Zbog nesposobnosti Uprave ZG Holdinga u vođenju tvrtke ispaštaju radnici koji moraju na prispjele obveze plaćati kamate.

Nakon dopisa koji smo uputili Upravi Holdinga u kojem se traži da se regres isplaćuje sukladno TKU, dobili smo odgovor koji je već objavljen na našoj stranici, da će regres biti isplaćen uz plaću za mjesec siječanj za radnike koji su to pravo stekli u siječnju, te da će dinamika isplate biti svaki mjesec uz plaću.
Zbog nesposobnosti Uprave ZG Holdinga u vođenju tvrtke ispaštaju radnici koji moraju na prispjele obveze plaćati kamate.

Nakon dopisa koji smo uputili Upravi Holdinga u kojem se traži da se regres isplaćuje sukladno TKU, dobili smo odgovor koji je već objavljen na našoj stranici, da će regres biti isplaćen uz plaću za mjesec siječanj za radnike koji su to pravo stekli u siječnju, te da će dinamika isplate biti svaki mjesec uz plaću.


Zimski uvjeti

Iako je Sindikat u više navrata upozoravao odgovorne u ZET-u na nepripremljenost voznih jedinica, autobusa i tramvaja za zimske uvjete eksploatacije, na žalost po tko zna koji put se ponavlja isto.

Veći broj autobusa nije opremljen zimskim gumama i kao takav ne bih smio biti u prometu o čemu govori ZOSC.  „Webasto“ je  na više autobusa neispravan pa pri niskim temperaturama nema grijanja, zbog čega ni krivi ni dužni ispaštaju vozači.

Kolnici na svim pravcima nisu dobro ili nikako očišćeni što poveaćava opasnost od izlijetanja sa ceste ( što nam se već dogodilo, sreća bez ozlijeđenih i veće materijalne štete) i ugrožava kako sigurnost putnika tako i samih vozača.
Zar će odgovorne osobe poduzeti nešto tek kad se dogodi veća kalvarija ili nesreća?

***
Sindikat vozača i prometnih radnika poziva vozače da ne izlaze u promet sa tehnički neispravnim voznim jedinicama, ako grijanje nije zadovoljavajuće, ako autobus ili drugo vozilo nije opremljeno gumama za zimske uvjete ili nisu očišćene prometnice kojima se vrši prijevoz. Ništa vam se ne smije i neće  dogoditi ako postupite po odluci sindikata jer tako štitite svoj život i zdravlje te sigurnost putnika i drugih sudionika u prometu.


Sastanci IO SVPR ZET Zagreb

01.veljače održan je sastanak IO TP Dubrava na kojem su nazočili izvršni direktori Miličević i Uglik, rukovoditelji PT Dubrava Kočet, rukovoditelj centra Zrnčić, šef ureda za odnose s javnošću Jurić, šef Jakić i šef servisa Poljak. Uz članove sindikata još su bili nazočni Nikolić, dopredsjednik sindikata za tramvajski podsustav i Jelić. Tema sastanka je bila aktualna problematika koja tišti vozače u pogonu tramvaja Dubrava a najviše slabo grijanje „katica“ i problem neispravnih skretnica. Detaljnije informacije i zaključke sa sastanka možete pročitati na oglasnoj ploči sindikata u pogonu i na stranici sindikata.

Sastanak IO AP Podsused je zakazan za 15 veljače u sindikalnoj dvorani u pogonu s početkom u 12 sati.

Sastanak IO TP Trešnjevka  je zakazan za 16. veljače u testirnici ispod ambulante sa početkom u 12:30 sati.
Pozive za sastanak možete pročitati na oglasnim pločama sindikata. Na sastancima je predviđen dolazak izvršnih direktora, rukovodstva pogona i šefa servisa. Svi sastanci su otvoreni za članstvo i pozivaju se radnici navedenih pogona da dođu i učestvuju u sindikalnim aktivnostima. Samo zajedno možemo ukazati na probleme i potaknuti rješavanje istih.

Humanitarna akcija

IO TP Trešnjevka na dan isplate plaće (ponedjeljak) organizira prikupljanje pomoći za Nevena - Antonija Jesića koji je već pet puta operirao kičmu i nalazi se dugo na bolovanju. Kako je isti samohrani otac dvoje djece i nalazi se u teškoj financijskoj situaciji molimo sve kolege da se odazovu i pomognu te na taj način pokažu solidarnost i humanost. Prikupljane će biti na uobičajenim mjestima kod podizanja platnih lista.

 Sindikalne usluge

-Dopunsko zdravstveno osiguranje za sve radnike ZET-a po cijeni 77 kn, sa istim pravima kao i dopunsko HZZO + lijekovi B kojih nema na popisu dopunskog HZZO-a.
-Sindikat vozača i prometnih radnika je povećao iznos pozajmice na 2000 kn a isplata i upisi se vrše sukladno dosadašnjoj dinamici.
-Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi ostvarili navedenu cijenu potrebno je zakupiti aranžman za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana.
-Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj - Sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto - kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.
-Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
-BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale;
-Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate;
-Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
-Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
-Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
-Auto-škole Drvinje i Bolid u Sesvetama – na 10 rata;
-Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10%;
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata;

potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata,
informacije na telefon 3651 516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon