SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb25.3. 2014. u prostorijama Zagrebparkinga održan je sastanak  sindikata koji djeluju u ZGH. Postignut je dogovor da se u reorganizaciji i sistematizaciji radnih mjesta  podružnica uključe samo relevantni sindikati koji djeluju u toj podružnici a u konačnici nakon usuglašenih stavova Uprava i Sindikata isti nakon obavljenog uvida u usuglašene navedene akte iste prihvate i  potpišu svi sindikati. Sindikat vozača i prometnih radnika će učiniti sve da u novoj organizaciji podružnice ZET-a  budu svi plaćeni po težini i odgovornosti posla koji obavljaju.

Nakon saznanja da se odmaralište u V. Lošinju daje na upravljanje „Vladimiru Nazoru“ Sindikat vozača i prometnih radnika zajedno sa još nekoliko sindikata u podružnici uputio je dopis u kojem se traži hitan sastanak sindikata sa Upravom kako bi se postigao dogovor oko statusa odmarališta. Očekujemo rješenje sukladno pozitivnim zakonskim propisima RH u statusnoj promjeni odmarališta u objekt otvorenog tipa.

Nakon višekratnog zahtjeva Sindikata vozača i prometnih radnika uskoro bi trebali biti otvoreni (po najavi 1.4.) restorani u Podsusedu i Dubravi. Dogovoreno je da se zajednički, ispred Uprave zamjenica Direktora Ljuba Žgela i ispred Sindikata vozača i prometnih radnika predsjednik Jelić, u petak 28.3 obave uvidi u dostignute poslove na pripremi i uređenju prostora restorana. Otvaranjem restorana bi postigli veći higijenski standard u prehrani radnika u navedenim pogonima.

Sindikat vozača i prometnih radnika pokušava iznaći rješenje za službena kola koja su polazila iz Ivanje reke i način osiguranja dolaska vozača na posao s prostora koji su pokrivala to područje. Očekujemo razumijevanje i uskoro rješenje navedenog problema.

Na sastanku IO za ured i kontrolu karata zbog odlaska u mirovinu pojedinih članova  izabran je novi predsjednik IO uz kooptiranje novih članova tijela. Za predsjednika IO za ured i kontrolu karata izabran je Davor Šarić a za dopredsjednika Ljubomir Bilić. Odluku o izboru novih članova tijela Sindikata mora  potvrditi Upravno vijeće na zakazanoj sjednici 03.04.2014.

Održan je sastanak IO TP Trešnjevka na kojem su izneseni problemi s kojima se susreću vozači i servisni radnici  u svakodnevnom obavljanju poslova. Na vrlo kvalitetno odrađenom sastanku dati su konstruktivni prijedlozi u rješavanju navedenih problema. Zapisnik sa navedenog sastanka možete pročitati na web stranici i na oglasnoj ploči Sindikata.

 

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Vrlo povoljno ljetovanje u Veloj luci, dvanaest dana 2640 kn puni pansion. Uvjete ljetovanja i način plaćanja u tajništvu Sindikata.

Potpisan je novi ugovor sa osiguravajućim društvom „ EUROHERC“ u kojem su potpisani znatno povoljniji uvjeti obveznog  osiguranja automobila, kasko osiguranja,tehnički pregled i registraciju na deset obroka obustavom iz plaće ili na drugi način plaćanja. Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka. Dodatne pogodnosti su a) ne obračunava se 3% na obročno plaćanje, b) uz policu AO poklanja se polica zaštite bonusa do tri godine c) poklanja se polica osiguranja za vozača do 500 000 kn. Detaljnije informacije u tajništvu.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 3000 kn može vraćati u 5 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-151.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon