SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebNakon što se u javnosti pojavila informacija o premještanju pogona autobusa V. Gorica i zatečenosti radnika raznim dezinformacijama dogovoren je sastanak predstavnika poslodavca i Sindikata sa radnicima u V. Gorici. Ispred Uprave ZET-a biti će nazočan izvršni direktor za autobusnu tehniku Stjepan Smolčić  dok će sastanku biti nazočni predsjednici Sindikata vozača i prometnih radnika Jelić, Sindikata radnika u javnom prijevozu putnika Glavina i predsjednik Sindikata zagrebačkog holdinga Grofelnik.

Sastanak će biti u prostoriji za vozače u V. Gorici u petak 14.03 u 11.00 sati. Pozivaju se radnici da se odazovu predviđenom sastanku kako bi mogli dobiti informaciju o promjeni statusa V. Gorice i postaviti pitanja kako bi imali bolja saznanja o istom.

12.03.2014. održan je sastanak s zamjenicom direktora Ljubom Žgelom u kojem je predsjednik Sindikata vozača i prometnih radnika upozorio na sporost kojom se realizira prijedlog Sindikata i Uprave ZET-a o načinu postupanja vozača autobusa i kontrolora karata u situaciji kad putnik ne želi platiti kartu. Dogovoren je žuran sastanak s direktorom Pravne službe ZGH Bilićem kako bi se maksimalno ubrzao postupak realizacije navedenog prijedloga a time osigurali nesmetan i siguran rad vozača autobusa i kontrolora karata na svom radnom mjestu. Zatraženo je da se ubrza otvaranje restorana u Podsusedu i Dubravi. Postignut je dogovor i odluka je proslijeđena rukovoditeljima pogona da se frižideri mogu vratiti a televizori će biti vraćeni u prostore gdje se okupljaju vozači nakon realizacije rtv pretplate. Nakon odluke Uprave o premještanju radnika zbog opravdane potrebe procesa rada a utemeljene na Dodatku V TKU-a, dogovoreno je da se izuzmu iz premještanja radnici koji su starije životne dobi. Sve ove aktivnosti su usmjerene u cilju bolje organizacije podružnice, poboljšanja efikasnosti i racionalizacije poslovanja u cilju zaštite radnih mjesta i prava iz tog naslova. Sindikat vozača i prometnih radnika  čini sve da se osigura pravo na rad svakom tko želi raditi i da ni jedan radnik ili služba ne ode iz podružnice i zbog toga su neke promjene nužne. Sindikat vozača i prometnih radnika pokušava iznaći rješenje osiguranja dolaska na posao u rane službe radnicima koji su putovali ukinutim autobusom iz Ivanje reke.

Sastanak predsjedništva Sindikata je u petak 14. 03 u 13 sati.

Danas u 12.00 sati u sindikalnoj prostoriji  u AP Dubrava održati će se sastanak sa vozačima i pratećim osobljem za prijevoz invalida. Sastanak IO AP Podsused je zakazan za 18. 03 u 12.00 sati u sindikalnoj prostoriji u Podsusedu. Sastanak IO TP Trešnjevka je predviđen za 25. 03. 2014 u testirnici ispod ambulante u 13.00 sati. Svi sastanci su otvoreni  i pozivaju se članovi da svojim dolaskom i učešćem u raspravama usmjeravaju aktivnosti Sindikata.

 

Možete naručiti piletinu i suhomesnate proizvode a isporuka je predviđena za 26.03.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Vrlo povoljno ljetovanje u Veloj luci, dvanaest dana 2640 kn puni pansion. Uvjete ljetovanja i način plaćanja u tajništvu Sindikata.

Potpisan je novi ugovor sa osiguravajućim društvom „ EUROHERC“ u kojem su potpisani znatno povoljniji uvjeti obveznog  osiguranja automobila, kasko osiguranja,tehnički pregled i registraciju na deset obroka obustavom iz plaće ili na drugi način plaćanja. Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka. Dodatne pogodnosti su a) ne obračunava se 3% na obročno plaćanje, b) uz policu AO poklanja se polica zaštite bonusa do tri godine c) poklanja se polica osiguranja za vozača do 500 000 kn. Detaljnije informacije u tajništvu.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 3000 kn može vraćati u 5 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-151.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon