SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebUdruga sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske je u znak protesta protiv donošenja novog Zakona o radu koji je na štetu radnika i dostojanstva rada i u znak solidarnosti s poduzećima koji već mjesecima nisu primili plaće organizirala „ štrajk solidarnosti“ u svim gradovima gdje se organizira prijevoz putnika a isti su u sastavu Udruge sindikata.

Tako je na pet minuta zaustavljen promet u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Rijeci, Zadru, Požegi, Šibeniku, Imotskom i Sinju. Udruga sindikata vozača i prometnih radnika će zajedno s pet središnjica nastaviti aktivnosti u cilju zaštite radnika i dostojanstva rada sve dok se predloženi ZOR ne dogovori socijalnim dijalogom.

Sindikat vozača i prometnih radnika je uputio dopis Upravi ZET-a u kojem se traži povlačenje odluke o ukidanju službenih kola. U dopisu stoji da će se ovakvom odlukom ugroziti redovitost polazaka tramvaja i autobusa jer vozači nemaju mogućnost dolaska na posao,te bi takova odluka štetila organizaciji prijevoza putnika. Svjesni smo  da postoji prostor za racionalizacijom službenih kola ali smo protiv ukidanja istih u cijelosti, te očekujemo da će Uprava donijeti odluku sukladno zahtjevu Sindikata. Nastojanjima Sindikata vozača i prometnih radnika u osiguranju službenih kola su se priključili i Sindikat UVA ZETA i Sindikat branitelja. Dogovoren je sastanak Sindikata s Direktorom za danas kako bi se navedeni problem kvalitetno  riješio i vozačima osigurao dolazak i odlazak na posao.

Nakon niza inicijativa i traženja Sindikata za otvaranje restorana u Dubravi i Podsusedu napokon će doći do realizacije i uskoro bi se restorani u navedenim pogonima trebali otvoriti. U istima bi bili osigurani suhomesnati proizvodi i dio prehrambenih artikala sukladno higijenskim uvjetima. Očekuje se uskoro otvorenje. Postignut je dogovor da se televizori vrate u prostore gdje se okupljaju vozači te će se sukladno zakonskim propisima morati plaćati rtv pretplata.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Vrlo povoljno ljetovanje u Veloj luci, dvanaest dana 2640 kn puni pansion. Uvjete ljetovanja i način plaćanja u tajništvu Sindikata.

Potpisan je novi ugovor sa osiguravajućim društvom „ EUROHERC“ u kojem su potpisani znatno povoljniji uvjeti obveznog  osiguranja automobila, kasko osiguranja,tehnički pregled i registraciju na deset obroka obustavom iz plaće ili na drugi način plaćanja. Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka. Dodatne pogodnosti su a) ne obračunava se 3% na obročno plaćanje, b) uz policu AO poklanja se polica zaštite bonusa do tri godine c) poklanja se polica osiguranja za vozača do 500 000 kn. Detaljnije informacije u tajništvu.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 3000 kn može vraćati u 5 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-151.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon