SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



Sindikat vozača i prometnih radnika nastoji pritiskom na poslodavca i razgovorima u gradu s predstavnicima gradske vlasti ishoditi sigurnost vozača autobusa na radnom mjestu prilikom pregleda i naplate karata. I ako je u fazi završna realizacija načina postupanja i sankcija za putnika koji ne želi platiti kartu, smatramo da se sve odvija presporo i da se odluka o naplati nije smjela donijeti bez određenih preduvjeta na koje smo ukazivali.

Vozač autobusa ne smije biti „žrtva“ bilo čijeg nerada ili neznanja. Svjesni smo da bez uključenja svih relevantnih čimbenika u ZGH i gradu te bez pomoći policije nećemo dobiti željeni učinak. Sindikat traži da se u bilo kojoj konfliktnoj situaciji putnika s vozačem oko neplaćanja vozna karte ili vrijeđanja vozača ili bilo kojeg prometnog radnika ZET-a svi stave na raspolaganje istom kako bi pomogli u rješavanju i zaštiti našeg radnika. Nedopustivo je da prometnik u centru ne pozove policiju ako je intervenciju iste vozač zatražio, s objašnjenjem da to nije njegov posao, te smatramo da se isti moraju sankcionirati i udaljiti s tog radnog mjesta. Sindikat je zatražio da se u situaciji kad vozač zatraži pomoć , linijski kontrolor koji je najbliže mjestu odmah uputi prema vozaču kako bi mu bio na raspolaganju i od pomoći. Vozači imaju pravo koristiti svojih pet minuta na početnom stajalištu i nitko ih ne može prisiljavati da sjede u autobusu, te se shodno tome mora povećati vozno vrijeme kako bi pravo na odmor i ostvarili. Putnik koji vrijeđa ili na drugi način ometa vozača mora biti udaljen iz vozila, sukladno pravilniku o službi na autobusu.
Sindikat vozača i prometnih radnika je uputio dopis zamjenici direktora Žgeli u kojem tražimo da se radnicima pogona Podsused, Dubrava, Centar i V. Gorica omogući dobava i konzumiranje „gableca“, te da se istima poboljšaju higijenski uvjeti na mjestima na kojima provode pauzu. Cijeli tekst dopisa možete čitati na oglasnoj ploči i na web stranici Sindikata.

Nakon niza aktivnosti koje je poduzeo Sindikat u poboljšanju kvalitete i dizajna službene odjeće, te problema s kojima smo se susretali, napokon od sutra počinje službena odjeća stizati u skladište.

Zaključke sa sastanka IO PT Trešnjevka možete pročitati na web stranici i na oglasnoj ploči Sindikata.

Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.

Potpisan je novi ugovor sa osiguravajućim društvom „ EUROHERC“ u kojem su potpisani znatno povoljniji uvjeti obveznog osiguranja automobila, kasko osiguranja,tehnički pregled i registraciju na deset obroka obustavom iz plaće ili na drugi način plaćanja. Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka. Dodatne pogodnosti su a) ne obračunava se 3% na obročno plaćanje, b) uz policu AO poklanja se polica zaštite bonusa do tri godine c) poklanja se polica osiguranja za vozača do 500 000 kn. Detaljnije informacije u tajništvu.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 3000 kn može vraćati u 5 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-151.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon