SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebAutobus - kolodvor

Nakon poziva Uprave ZGH od 27. 11 2013 upućen pregovaračkom timu sindikata za sklapanje novog Kolektivnog ugovora za radnike u trgovačkom društvu Zagrebački holding, d.o.o. u kojem se navodi nužnost usklađivanja Kolektivnog ugovora s važećim radno-pravnim propisima,te otežani uvjeti poslovanja na realnom i financijskom tržištu, čemu se ,po dopisu, troškovi moraju prilagođavati, sindikati koji djeluju u ZGH održali su zajednički sastanak.

Isti je održan 03.12.2013.g u prostorijama Zagrebparkinga. Donesen je zaključak, da imajući u vidu da je Dodatak V TKU-a potpisan samo prije nekoliko mjeseci i koji jasno kaže da nema umanjivanja materijalnih prava radnika iz TKU naredne tri godine, da se ne pristupi pozivu na pregovore uz navedene činjenice. Stav Sindikata vozača i prometnih radnika je da se uz zbrinjavanje viška radnika, vraćanje koeficijenata zaposlenika ZGH u okvire TKU-a, racionalizacija poslovanja u svim segmentima i reorganizacijom podružnice, možemo doći do znatno većih ušteda od planiranih, bez umanjenja plaća ili drugih prava iz TKU-a.
Održan je sastanak sa Direktorom podružnice ZET-a, na kojem je uz upoznavanje o trenutnim zbivanjima i stanju u ZGH, zatraženo da se uz probleme s kojima se svakodnevno susreću radnici ZET-a, pod žurno riješi „realizacija“ za kontrolore karata.

Kako je procedura oko natječaja za službenu odjeću napokon završena i uskoro se kreće u proizvodnju, Sindikat vozača i prometnih radnika je dogovorio s predstavnicima URIHA i upravom podružnice izmjeru i isprobavanje veličina službene odjeće. Isprobavanje veličina uz nazočnost osobe za uzimanje mjera radnicima kojima ne odgovaraju standardne veličine organizirano je u utorak 10.12. 2013.g u vremenu 9-15 na remizi u odjevnom skladištu, 11.12. od 9-15 u Dubravi u odjevnom skladištu,te u Podsusedu 12.12. od 9-15 sati u prostoru restorana.

Možete naručiti piletinu i suhomesnate proizvode po iznimno povoljnim cijenama, isporuka je 11.12.u 12 i 30.

Po izuzetno povoljnoj cijeni domaće mlade patke( 2-2.60 kg) i domaću mladu puricu (3-4.5 kg) po 45.kn/kg . Isporuka je predviđena za 23.12.

Potpisan je novi ugovor sa osiguravajućim društvom „ EUROHERC“ u kojem su potpisani znatno povoljniji uvjeti obveznog osiguranja automobila, kasko osiguranja,tehnički pregled i registraciju na deset obroka obustavom iz plaće ili na drugi način plaćanja. Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka. Dodatne pogodnosti su a) ne obračunava se 3% na obročno plaćanje, b) uz policu AO poklanja se polica zaštite bonusa do tri godine c) poklanja se polica osiguranja za vozača do 500 000 kn. Detaljnije informacije u tajništvu.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 3000 kn može vraćati u 5 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Osigurali smo kupnju karata za Tuheljske toplice po znatno nižim cijenama od redovitih.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon