SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebSindikat vozača i prometnih radnika je i ove godine učestvovao u posjetu gradu heroja Vukovaru na dan stradanja, te zajedno sa predstavnicima Sindikata GPP Osijeka, Autotransa Rijeke, AP Požege i Panturista Osijek, uz nazočnost preko sto tisuća članova hrvatskih udruga i pojedinaca odali dužno poštovanje svim stradalim u obrani Vukovara i cijele Hrvatske. Udruga sindikata vozača i prometnih radnika je tradicionalno u mimohodu svake godine od mirne reintegracije pa sve do danas.

Također je u organizaciji Udruge Sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske organiziran posjet Škabrnji, gdje su mimohodu bili nazočni predstavnici sindikata Promet- Split, APP Šibenik, Liburnija Zadar, AP Imotski i AP Sinj. Upućena je zahvala svima koji su se učestvovali u mimohodu i dostojanstveno i s punim poštovanjem prema žrtvama, izrazili svoja suosjećanja.

Nakon održanog sastanka sa predstavnicima Uprave ZET-a na kojem je Sindikat vozača i prometnih radnika zahtijevao da se postigne dogovor oko plaćanja realizacije za kontrolore karata, učini dodatni napor kako bi se vozači i kontrolori zaštitili na radnom mjestu, te se povećao broj zaduženih karata kod vozača, isti još nisu realizirani. Očekujemo da se navedeni a i drugi problemi na koje ukazuje Sindikat , riješe pod žurno nakon obavljene primopredaje nove Uprave u ZET-u, koja je u tijeku. Od nove Uprave očekujemo da se poduzmu aktivnosti u rješavanju nagomilanih i nerješavanih problema, da se zaštiti rad od nerada, da se pozornost usmjeri na nositelje posla u podružnici,te da se promijene iz upravljačke strukture oni koji nisu napravili zadovoljavajući pomak u unapređenju kvalitete prijevoza i organizacije u vođenju pogona. Takvi je na žalost priličan broj, te se nadamo da će „svježa krv“ dati pozitivan ton u svim segmentima posla kojeg kao podružnica obavljamo.

20. 11.2013 je održan sastanak predstavnika Sindikata vozača i prometnih radnika s voditeljem URIHA u kojem smo inzistirali na ubrzanju realizacije i izrade zimske službene odjeće, kako bi ista što prije stigla u skladište. Postignut je dogovor da će se organizirati isprobavanje veličina i izmjera onih koji to žele, zbog nekih posebnosti.

Osigurali smo izuzetno povoljno školski pribor, torbe i drugo potrebno za učenike, sve na jednom mjestu uz cijene do 30% niže od cijena u drugim prodajnim mjestima, te na šest rata.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 3000 kn može vraćati u 5 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Osigurali smo kupnju karata za Tuheljske toplice po znatno nižim cijenama od redovitih.

Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“) za članove sindikata iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.

Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj- sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon