SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebOd strane Uprave počeli su se pozivati radnici koji ispunjavaju uvjete za otpremnine a navedena radnja nije dogovorena sa Sindikatom, (što je obveza poslodavca) te se pozivaju  svi koji su dobili takav poziv da se jave u Sindikat kako bi dobili pravovaljanu informaciju i zaštitili svoja prava. Program zbrinjavanja eventualnog viška radnika mora biti dogovoren sa Sindikatom i nećemo dopustiti samovolju pojedinaca u ZET-u. Sindikat vozača i prometnih radnika je svjestan situacije i znamo da ćemo  morati zbrinuti dio radnika ali to mora biti pravedno i što bezbolnije.

Nakon pojačanog pritiska na prodaju karata kod vozača autobusa i tramvaja, Sindikat vozača i prometnih radnika je uputio dopis u kojem se traži povećan broj zaduženih karata. Tražimo da se u zaduženju vozačima autobusa omogući 70 a vozačima tramvaj 40 karata. Dogovoreno je sa rukovoditeljicom ekonomsko financijskih poslova Zgelom da će pri prvom kontrolnom obračunu karata vozačima biti omogućeno zaduživanje zatraženog broja. Uskoro se očekuje rješenje povećanog broja prodajnih  mjesta u kojem će prometno osoblje moći kupovati karte. Nakon sastanka sa direktorom Uglikom postignut je dogovor da se ide u realizaciju smanjenja ili pojačanja sustava „atron“ kod vozača. Dogovoreno je stavljanje natpisa na lijevoj strani iza vozača na NT 2200, kako bi osigurali vozaču koncentraciju na promet a putnici dobili potrebne informacije o pravima i obvezama.

25.10. 2013.držan je sastanak IO centra za nadzor i upravljanje prometom na kojem je uz probleme s kojima se susreću radnici u navedenom pogonu izabrano i novo vodstvo IO. Pero Marčić predsjednik, i članovi IO su Drago Jambrović, Šime Jurić, Dejan Vulić ,Jure Vuković, Franjo Rukavina i Boro Abramović, te Robert Nikolić kao dopredsjednik Sindikata za tramvaj i član UV. Zatraženo je da se pod žurno riješe prekovremeni sati koje imaju radnici navedenog pogona a ostalo s sastanka možete pročitati na oglasnoj ploči i na web stranici Sindikata.

Sastanak IO PT Trešnjevka je 05.11.2013. u 12 sati u testirnici ispod ambulante. Sastanak je otvorenog tipa i pozivaju se članovi Sindikata da se odazovu i iznesu probleme sa kojima se susreću u svakodnevnom obavljanju posla, kako bi iste rješavali.

Osigurali smo izuzetno povoljno školski pribor, torbe i drugo potrebno za učenike, sve na jednom mjestu uz cijene do 30% niže od cijena u drugim prodajnim mjestima, te na šest rata.

Omogućena je kupovina udžbenika, udžbeničkog programa (3% popusta) i školskog pribora(8% popusta) na šest rata u Školskoj knjizi.

Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.

Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.

Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 3000 kn može vraćati u 5 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.

Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.

Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.

Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena  vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.

Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj- sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.

Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale ; Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate ; ; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate ; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata ;; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon