SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



19.09.2013.g. održan je sastanak Sindikata koji djeluju u ZGH sa upravom. Na istom je Uprava ZGH dala sindikatima na uvid prijedlog i plan restrukturiranja zagrebačkog holdinga. U planu restrukturiranja stoji da na gradsku Skupštinu koja će se održati danas 26.9. ide prijedlog da se imovina sedam podružnica izdvoji iz ZGH te da se na taj način osigura rasterećenje radnika ZGH i osigura redovitost isplate plaća i drugih prava iz TKU-a.

Sindikatima je predočeno zaduženje holdinga od oko 9 milijardi kn i uz restrukturiranje ZGH i dugoročno zaduženje od milijardu kn je po prikazanom stanju jedini način da se osigura stabilnost poslovanja i sigurnost isplate plaća. Upućen je dopis prema Sindikatima i radnicima ZGH u kojima se odlukom Uprave mijenja članak 14. Dodatka V TKU-a, te se umjesto od 1.1.2014 članak 6. primjenjuje od 1. 10. 2013 Nakon zaprimljenog prijedloga o izdvajanju imovine sedam podružnica i izvješća o trenutno dramatičnom stanju stanju u likvidnosti ZGH, sindikati su zakazali sastanak u podružnici Zagreb parking. Isti je održan 23.9. 2013.g. na kojem su doneseni zaključci u kojim sindikati traže da se odgodi glasovanje u Skupštini kako bi dobili cjelovitu informaciju o predloženim statusnim promjenama ZGH. Sindikat vozača i prometnih radnika neće osporavati navedene promjene ako su iste u zaštiti interesa radnika i njihovih prava,tj. sigurnost plaća prije svega ali i drugih. Upućen je dopis prema Upravi ZGH da se ispoštuje u cijelosti TKU i DODATAK V. te da se unatoč velikom dugu pokuša iznaći rješenje kako bi se prijevoz isplatio sukladno potpisanom Dodatku. Stav Sindikata vozača i prometnih radnika je da se potpisani Dodatak mora poštivati te da neće dopustiti umanjenje bilo kojeg prava, vodeći računa prije svega o sigurnosti isplate plaća i njenoj redovitosti.
26.9 je održan sastanak Sindikata sa predstavnicima URIHA i predstavnicima Uprave podružnice, kako bi se ubrzao postupak objave rezerviranog natječaja i samim time osigurala isporuka zimske službene odjeće. Predstavnici URIHA su izradili propisnik po kojem bi se raspisao rezervirani natječaj. Zimska službena odjeća bi trebala stići u jedanaestom mjesecu osim košulja koje bi trebale biti gotove početkom siječnja radi nabavke novog kvalitetnijeg materijala sukladno propisniku.
Održan je sastanak IO PT Trešnjevka na kojem su radi sve većeg izazova u sindikalnom radu kooptirani novi članovi Izvršnog odbora. Tako je predloženo da novi članovi IO budu Zoran Marković i Josip Delišimunović. Izvješće sa sastanka možete pročitati na oglasnoj ploči i na web stranici Sindikata.
Sastanak IO za ured i kontrolu karata je zakazan za 26.9 2013 u 13 sati u prostoriji ispod ambulante. Sastanak IO za Centar je 27.9.2013.g. u 14 sati u prostorijama Centra.Svi sastanci Sindikata vozača i prometnih radnika su otvorenog tipa i poziva se članstvo da dođe i iznese probleme s kojima se susreću u svakodnevnom obavljanju dužnosti.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon