SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebOdržan prvi krug pregovora o novoj organizaciji

U "Stručnoj knjižnici" ZET-a, 17.01.2022.g. održan je prvi krug pregovora između pregovaračkog odbora poslodavca i pregovaračkih odbora reprezentativnih sindikata.

U prvom krugu pregovora obje strane su iznijele svoja stajališta, te prijedlog i dinamiku pregovora.

Tema kolektivnih pregovora je "završetak reorganizacije i sistematizacije radnih mjesta u trgovačkom društvu Zagrebački električni tramvaj, d.o.o."

SVPRZZ je iskazao htijenje i volju da se pregovori vode u "dobroj vjeri" kako bi se napokon trakavica oko Nove organizacije uspješno i kvalitetno privela kraju.
Vrijeme je da se napokon isprave nepravde prema pojedincima ili skupinama radnika, koji su zbog ne dovršetka organizacije evidentno zakinuti, u odnosu na druge radnike.
Cilj pregovora je napokon složiti i ozakoniti organizaciju po kojoj bi se moralo postupati u svakom pogledu, te bi vrijedila ista pravila za sve.
Uvjereni smo da ćemo mnoge nepravde ispraviti, te da će se znati postupak primanja i napredovanja radnika, te sva druga prava i obveze koje su regulirane tim aktom.
Uz shematski prikaz, katalog radnih mjesta s pripadajućim koeficijentima i uvjetima težim od normalni, treba urediti i karte radnih mjesta s opisom poslova za svako radno mjesto.
Reprezentativni sindikati su iznijeli stajalište da se dinamika pregovora mora ubrzati i da se pregovori završe u čim kraćem vremenu. Osnovna nit vodilja je  izjednačiti plaće za ista radna mjesta, ispraviti nepravdu prema pojedinim radnim mjestima i osigurati da svi radnici dobiju rješenje s pripadajućeg radnog mjesta kojeg i obavljaju.
Cilj nam je zaštititi društvo ZET u cijelosti, svako radno mjesto, svakog radnika  i plaću reguliranu kolektivnim ugovorom.

Pregovrački odbor poslodavca je iznio svoje stajalište, te očekuju dolazak novog direktora ZET-a, kako bi nastavili pregovore.  
Ispred pregovračkog odbora poslodavca su bili nazočni : Marko Slavulj, Marko Borsky, Tatjana Operta i Berislav Zelenika dok su ispred reprezentativnih sindikata bili nazočni: SVPRZZ - Tomislav Batina, Vladimir Jozić i Zoran Vidović, te ispred SZH- Dražen Jović, Igor Žubrinić i Zdravko Vuljar.

O otvaranju i tijeku pregovora je vođen službeni zapisnik

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon