SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET ZagrebOtvoreni pregovori - konačno završetak organizacije?

I ako je SVPRZZ sustavno ukazivao na nužnost završetka Nove organizacije, ista nikada nije vidjela svjetlo dana. Započinjali su pregovori oko organizacije s jednom, drugom, trećom upravom i u ZET-u kao sastavnici ZGH i ZET-u kao društvu d.o.o, no iste nisu dovršene.

Nakon što su reprezentativni sindikati sklopili i potpisali Kolektivni ugovor za radnike u trgovačkom društvu Zagrebački električni tramvaj d.o.o, problem rješenja Nove organizacije napokon se počeo ozbiljno rješavati. Nova organizacija i sistematizacija radnih mjesta s pripadajućim koeficijentima te uvjetima težim od normalnih je skoro pa završena i kada je  bila pred konačnim završetkom, došlo je do promjene političke vlasti u Gradu Zagrebu.
Najava novog vodstva ZET-a je zaustavila pregovore i organizacija je ostala "visiti u zraku".

SVPRZZ nije odustajao od ideje da se organizacija mora čim prije završiti pa smo nastavili kroz razgovore na GSV-u i u neposrednim kontaktima tražiti osnivanje pregovaračkog odbora poslodavca.

Nakon dopisa SVPRZZ od 15.11.2021.g. koji je upućen gradonačelniku Grada Zagreba Tomislavu Tomaševiću, stigao je odgovor pročelnice za gospodarstvo, energetiku i zaštitu okoliša Tatjane Operte.
U istom se reprezentativni sindikati izvješćuju da će pregovori biti pokrenuti od 3.siječnja 2022.g. po slobodnom terminu obiju strana u pregovorima. U međusobnoj komunikaciji pregovarački odbori poslodavca i reprezentativnih sindikata su se dogovorili da pregovori krenu 17. siječnja 2022.g. u prostorima društva ZET.

SVPRZZ smatra da se organizacija mora završiti u prihvatljivom vremenskom razdoblju, kako bi napokon radnici ZET-a za iste poslove dobili i iste plaće, te da svi dobiju pripadajuća rješenja s naslova radnog mjesta koje i obavljaju. U istoj ćemo pokušati ispraviti nepravdu prema onim radnicima koji su dosadašnjoj organizaciji bili oštećeni. Znamo da će biti iznimno teško, znamo da je ključ mnogih problema u dosadašnjim organizacijama i da napokon ovu zavrzlamu moramo riješiti na prihvatljiv i zadovoljavajući način.

SVPRZZ neće odustati od zacrtanog plana da se sačuva cjelovitost društva ZET, da se očuva svako radno mjesto i pravo radnika na rad i plaću iz rada. Radnici ZET-a su svjesni a i poučeni iskustvom iz ZGH i drugih društava znaju da ćemo samo zajedno udruženi u reprezentativni sindikat, moći spriječiti ono najgore. Svjesni smo da je nejedinstvo i neorganiziranje radnika kroz reprezentativni sindikat ugroza cijelog ili dijela društva ZET  i prava radnika iz Kolektivnog ugovora. Mnogo toga je u našim rukama i ne budimo samo nijemi promatrači.
Vaš SVPRZZ

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon