SVPR AP Sinj

ap-sinj

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA AUTOPRIJEVOZ - Sinj
21230 SINJ, Put Ferate bb

Mobitel: +385 98 17 31 582

PRISTUPNICA

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-iconSlike preuzete s FB stranice Miro Bulj

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoz Sinj dobio je nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Splitu kojom se nalaže prijenos ugovora o radu na neodređeno vrijeme s tvrtke Autoprijevoz Sinj na tvrtku Promet Sinj.

Kako smo ranije pisali, u nastojanju da izbjegne preuzete obveze iz Ugovora o restrukturiranju i konsolidaciji 'Autoprijevoza Sinj', zaključenog između Grada Sinja i 'Prometa' iz Makarske 28. veljače 2005.,  većinski vlasnik poduzeća Autoprijevoz Sinj donio je odluku da djelatnost, imovinu i dio radnika prenese na tvrtku - kćer Promet Sinj, te samim tim pokrene postupak "tihog" gašenja poduzeča Autoprijeboz Sinj čime bi se oštetili radnici, Grad i RH.

U skladu s tim nastojanjem 01.03.2013. na tvrtku Promet Sinj su preneseni ugovori o radu za 42 radnika dok je 11 radnika (vozača i automehaničara) ostalo u Autoprijevozu. Istovremeno na tu istu tvrtku prenesena je i osnovna djelatnost i imovina zbog čega je Autoprijevoz Sinj praktički prestao poslovati.

Iako je direktor Autoprijevoza Sinj koji je ujedno i direktor Prometa Sinj, Joško Jerkan takav postupak prema radnicima pokušao opravdati krizom u djelatnosti prijevoza putnika te je u svojoj izjavi na sudu ustvrdio kako tvrtka Autoprijevz Sinj nema posla, djelatnosti ni prihoda, sud je donio presudu u korist radnika jer je nepobitno utvrđeno da su u Promet Sinj primani vozači dok su, istovremenu, u Autoprijevozu Sinj pripremani i dijeljeni otkazi radnicima koji su cijeli svoj radni vijek radili u Autoprijevozu.

Sud je naložio poslodavcu da na Promet Sinj prenese ugovore o radu za 8 radnika koji su ostali u Autoprojevozu jer je ocjenio kako je "očito da su tuženici prema tužiteljima postupili zlonamjerno jer je utvrđeno da su tužitelji članovi sindikata u Autoprijevozu, koji su bili u sporu s Autoprijevozom zbog odluka o otkazu ugovora o radu, koje su pravomoćno utvrđene nedopuštenima pa da samo njihovi ugovori o radu nisu preneseni na Promet Sinj iako se radi o dugogodišnjim radnicima za kojima Promet Sinj ima potrebu..."

Slike preuzete s FB stranice Miro Bulj

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.