SVPR AP Sinj

ap-sinj

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA AUTOPRIJEVOZ - Sinj
21230 SINJ, Put Ferate bb

Mobitel: +385 98 17 31 582

PRISTUPNICA

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-iconSVPR AP Sinj - U očekivanju presude

04. listopada na Općinskom sudu u Splitu održano je zadnje ročište u sporu između poslodavca Autoprijevoz Sinj i dijela radnika kojima poslodavac već godinama raznim pravnim makinacijama pokušava uskratiti pravo na rad u poduzeću koje su oni i građani Sinja stvarali cijeli svoj radni vijek.

U nastojanju da se izbjegnu preuzete obveze iz Ugovora o restrukturiranju i konsolidaciji 'Autoprijevoza Sinj', zaključenog između Grada Sinja i 'Prometa' iz Makarske 28. veljače 2005.,  većinski vlasnik poduzeća Autoprijevoz Sinj donio je odluku da djelatnost, imovinu i dio radnika prenese na tvrtku - kćer Promet Sinj, te samim tim pokrene postupak "tihog" gašenja poduzeča Autoprijeboz Sinj čime bi se oštetili radnici, Grad i RH.Prebacujući jedan dio radnika u tvrtku - kćer a ostavljajući manji dio u Autoprijevozu,  poslodavac se pokušao riješiti "nepodobnih" vozača i mehaničara ostavljajući ih formalno - pravno u poduzeću bez osnovne djelatnosti i imovine.
Istovremeno u tvrtku - kćer Promet Sinj primljeno je 8 novih vozača umjesto ovih koji su ostali u Autoprijevozu iako oni  svakodnevno redovito dolaze na posao.
U međuvremenu, tri radnika koji su članovi Sindikata vozača i prometnih radnika AP Sinj, od kojih je jedan sindikalni povjerenik a drugi povjerenik zaštite na radu, dobili su poslovno uvjetovani otkaz zbog smanjenja obima posla.
U obadva poduzeća dužnost direktora obnaša jedna te ista osoba iz čega je vidljivo da su sve odluke temeljem kojih su povrijeđena prava radnika posljedica poslovne strategije vlasnika i uprave.

Uz podršku Sindikata vozača i prometnih radnika Autoprijevoz Sinj i Odvjetničkog društva "Lozo @ partneri" koje službeno zastupa Udrugu Sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske pa samim tim i sve njene članice, radnici su pokrenuli ovaj spor za prijenos ugovora iz Autoprijevioza  u Promet Sinj, čija se presuda očekuje 15. studenog 2016.

Miro BuljPodršku radnicima u splitskoj sudnici a i na svojoj FB stranici, dao je gradski vijećnik Sinja i zastupnik MOST-a u Hrvatskom Saboru - Miro Bulj objavljujući status sa slikama iz sudnice Općinskog suda u Splitu:
"Trenutna Općinski sud Split.
Radnicni koji su cijeli svoj radni vijek stvarali i gradili Autoprijevoz - Sinj, tvrtka koja je dala svoj veliki obol razvoju Cetinskog kraja kao i nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu. Radnici nepravedno i neosnovano su bačeni na cestu, godinama pa tako i danas zaboravljeni od svih moraju se boriti za svoja prava. "
 
Nadamo se da će i ovoga puta, kao i nekoliko puta do sada, hrabri radnici uz podršku cijelog Sindikata uspjeti obraniti svoja prava i da će prestati više vremena trošiti u sudnici nego na svom radnom mjestu.
Momci pravda je na vašoj strani i držite se!

Slike preuzete s FB stranice Miro Bulj

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.