Odluka ministra je neprovediva

Nakon što je Načelnik stožera, ministar Božinović, 24.6.2020.g. donio Odluku o izmjeni odluke o načinu organiziranja javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID- 19 u kojem navodi da vozač ne smije započeti vožnju ako putnik nema medicinsku masku ili masku za lice, donesenu Odluku nije moguće provesti na predloženi način.

Vozači tramvaja i autobusa nisu u mogućnosti vidjeti svakoga putnika i u gužvi ne mogu vidjeti da li svaki putnik ima masku ili ne. SVPRZZ će zatražiti da se u cilju zaštite putnika i vozača, te provedbe Odluke uključe policija i komunalno redarstvo, te drugi koji mogu osigurati provedbu Odluke.

Također će SVPRZZ zatražiti da se putem razglasa u vozilima ZET-a, svako malo putnici upozoravaju na Odluku načelnika stožera i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića o korištenju maski u javnom prijevozu. Molimo vozače da se pridržavaju Odluke, koliko god je to moguće ali i da čuvaju sebe i svoje zdravlje prije svega, te da na svaki način izbjegavaju konfliktne situacije.

KORISTITE MASKE I ČUVAJTE SVOJE ZDRAVLJE,

Vaš SVPRZZ

Aktivnosti USVPRH

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.