USVPRH učestvovala na XI Redovitom saboru HURS-a

Predstavnici Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske učestvovali su u radu XI Sabota HURS-a koji se održao 09.06.2017. u Hotelu Dubrovnik,  na kojem se okupilo 146 sabornika iz cijele Hrvatske.
Udruga sindikata vozača i prometnih radnika kao značajna sindikalna organizacija koja okuplja sindikate vozača iz cijele Hrvatske priključila se HURS-u kako bi dodatno osnažila svoje djelovanje i samim tim mogla djelotvornije raditi na zaštiti svojih članova.

Budući je XI Redoviti sabor HURS-a ujedno bio i izborni sabor, na njemu je izabrano novo vodstvo organizacije.
Novi predsjednik HURS-a je Miroslav Hrašćanec iz Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju, a zamjenik predsjednika Mr.sc. Ivica Babić, dr.med. iz Hrvatskog lijećničkog sindikata.
Dosadašnji predsjednik HURS-a Ozren Matijašević nije se kandidirao na ovim izborima zbog odlaska u zasluženu mirovinu.
Predsjednik Sabora u sljedećem četverogodišnjem mandatu bit će Robert Kotarski iz Sindikata radnika industrije i trgovine Hrvatske, a potpredsjednik Sabora Slavko Rikert iz Sindikata radnika tvornice šećera Osijek. Na Saboru su izabrani i peteročlani Nadzorni odbor te Statutarni odbor HURS-a.

U radu XI redovitog sabora HURS-a ispred USVPRH-a učestvovali su sabornici Edo Štok iz Autotransa Rijeka, Teo Bulić - PROMET Split, Miljenko Benc - GPP Osijek, Željko Božinović - Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Darko Crneković - APP Požega i Tomislav Batina, Zoran Vidović, Vladimir Jozić i Anto Jelić iz zagrebačkog ZET-a.
Kandidat za Nadzorni odbor bio je Stipan Ribić iz Zagreba a Josip Mrčela za Statutarnu komisiju iz Splitparkinga.

Aktivnosti USVPRH

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.