Očitovanje Ministarstvu

Poštovani, bilo mi je zadovoljstvo učestvovati na radnom sastanku vezanom uz Prijedlog Zakona o izmjenama i dopunama zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu. Posebice mislim na rješavanje radnog vremena vozača vozila koja se koriste za prijevoz putnika na linijama do 50 kilometara dužine.

Očita namjera Vašeg prijedloga je bila sigurnost u prometu što se odražava u psiho-fizičkom odmoru vozača, što ste po Vašim navodima vidio cilj u nastojanju predloženih izmjena.

Iz saznanja sa sastanka s poslodavcima isti su imali drugačije prijedloge koji znatno utječu na gore navedeno. Njima je prioritet profit i zarada ne uzimajući u obzir što će se događati i koliko će ljudi stradati iz razloga premorenosti i iscrpljenosti vozača.

Za sve loše što bi se događalo krivicu, kako moralnu tako i svaku drugu bi snosili Vi kao predlagači i mi koji smo učestvovali u raspravi.

Očekujem od Vas kao osoba koje prijedlozima izmjena Zakona znatno utječe na sigurnost u prometu, da i vozača tretirate kao čovjeka koji mora imati i odmor i obiteljski život kao i mi, te se nadam da nećete popustiti „gramzivim“ poslodavcima i da će radno vrijeme biti uređeno u najmanju ruku sukladno Vašem prijedlogu uz obvezni petominutni odmor na polaznim stajalištima!

Molim Vas ako je moguće dobiti čistopis prijedloga koji bi trebao ici u proceduru.

Kako sam ja predsjednik svih Sindikata u gradovima koji imaju organizirani prijevoz putnika (USVPRH) smatram da je ovo početak jedne konstruktivne suradnje u obostranom interesu i sa samo jednim ciljem kojem nema alternative a to je SIGURNOST U PROMETU. Pozdrav i očekujem Vaš odgovor, te Vam se zahvaljujem !

Anto Jelić predsjednik USVPRH

Aktivnosti USVPRH

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.