SVPR PROMET Split

SVPR Promet SplitSINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA PROMET - Split
21000 SPLIT, Hercegovačka 20

Mobitel: +385 99 24 44 216
Mobitel: +385 99 26 60 798

 

 

PRISTUPNICA

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-iconPromet je u najlošijem stanju od svog osnutka

 

RASPAD VOZNOG PARKA/SINDIKALCI APELIRAJU NA GRADSKE VIJEĆNIKE DA PODRŽE PLAN RESTRUKTURIRANJA TVRTKE:

Potaknuti iznimno teškim stanjem u kojem se trenutačno nalazi javni prijevoznik "Promet", predstavnici Sindikata vozača i prometnih radnika u toj komunalnoj tvrtki uputili su apel gradskim vijećnicima uoči današnje sjednice da konsenzusom podrže mjere konsolidacije koje u svojim smjernicama za izradu plana restrukturiranja predlaže Ivica Tolić, savjetnik Uprave.

– Napominjemo da je i Sindikat vozača u minulom razdoblju javno predlagao neke od tih mjera poput izrade plana zbrinjavanja eventualnog viška radnika, nove reorganizacije, sistematizacije i analitičke procjene radnih mjesta, izjašnjavanja Skupštine o načinu pokrivanja gubitaka, izjašnjavanja vlasnika o opsegu poslova s "Prometom" s potpisanim ugovorima, odnosno provođenjem EU-ove uredbe 1370, hitnoj nabavci novih vozila... Nadamo se i želimo vjerovati da su predložene mjere svijetlo na kraju tunela i u tom smislu dajemo punu podršku savjetniku Toliću da može svojim iskustvom, vizijom i autoritetom osigurati kod vlasnika odnos kakav ova tvrtka i djelatnost zaslužuju, što do sada nije bio slučaj – napominju sindikalci.

Radnički predstavnici osvrnuli su se i na nedavnu posudbu zagrebačkog ZET-a koji je "Prometu" radi "Ultre" privremeno ustupio svojih 12 vozila, kako bi se uspio realizirati posebni prijevoz tijekom trajanja festivala elektroničke glazbe.

– Možda je nekome to bila odlična vijest, ali za "Prometove" djelatnike nije. S pravom se pitamo zašto smo dovedeni u takvu situaciju, odbacujući pri tome svaku pomisao na bilo kakve tenzije između sjevera i juga. Nažalost, naš vozni park, za razliku od ZET-ova, u takvoj je situaciji da ne može servisirati ionako reducirane linije, a o kvaliteti flote i uvjeta za putnike bespredmetno je praviti usporedbe – poručili su iz Sindikata.

Sindikalce zanima do kada direktori njihove kompanije neće nizašto odgovarati i do kada će radnici živjeti u neizvjesnosti za svoju budućnost i budućnost njihovih obitelji.

– Ne možemo ne primjetiti neodgovoran odnos naših vlasnika spram svog poduzeća i njegovih djelatnika, kao i svojih građana kao korisnika usluga. Situacija je krajnje ozbiljna, najgora otkad postoji tvrtka. Ne dozvolimo da se neodgovornim ponašanjem političkih elita koje su se izmjenjivale na vlasti pretvarajući "Promet" u socijalnu ustanovu i poligon na ubiranje glasova, uništi tvrtka i dovedu u pitanje njezini radnici koji to ni po čemu nisu zaslužili! – zaključuju sindikalci.

Osam godina bez novog zglobnog busa
Sindikalci također podsjećaju kako "Prometovi" radnici svakodnevno postavljaju mnoštvo pitanja koja muče njihovu egzistenciju: zašto tvrtka punih osam godina nije nabavila niti jedan zglobni autobus, zašto je u milijunskim gubicima, zašto se ne poštuje Društveni ugovor, zašto stalno ispadaju kosturi iz ormara...

Nikolina Lulić, Slobodna Dalmacija

 

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.