SVPR PROMET Split

SVPR Promet SplitSINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA PROMET - Split
21000 SPLIT, Hercegovačka 20

Mobitel: +385 99 24 44 216
Mobitel: +385 99 26 60 798

 

 

PRISTUPNICA

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-iconPromet je u najlošijem stanju od svog osnutka

 

RASPAD VOZNOG PARKA/SINDIKALCI APELIRAJU NA GRADSKE VIJEĆNIKE DA PODRŽE PLAN RESTRUKTURIRANJA TVRTKE:

Potaknuti iznimno teškim stanjem u kojem se trenutačno nalazi javni prijevoznik "Promet", predstavnici Sindikata vozača i prometnih radnika u toj komunalnoj tvrtki uputili su apel gradskim vijećnicima uoči današnje sjednice da konsenzusom podrže mjere konsolidacije koje u svojim smjernicama za izradu plana restrukturiranja predlaže Ivica Tolić, savjetnik Uprave.

– Napominjemo da je i Sindikat vozača u minulom razdoblju javno predlagao neke od tih mjera poput izrade plana zbrinjavanja eventualnog viška radnika, nove reorganizacije, sistematizacije i analitičke procjene radnih mjesta, izjašnjavanja Skupštine o načinu pokrivanja gubitaka, izjašnjavanja vlasnika o opsegu poslova s "Prometom" s potpisanim ugovorima, odnosno provođenjem EU-ove uredbe 1370, hitnoj nabavci novih vozila... Nadamo se i želimo vjerovati da su predložene mjere svijetlo na kraju tunela i u tom smislu dajemo punu podršku savjetniku Toliću da može svojim iskustvom, vizijom i autoritetom osigurati kod vlasnika odnos kakav ova tvrtka i djelatnost zaslužuju, što do sada nije bio slučaj – napominju sindikalci.

Radnički predstavnici osvrnuli su se i na nedavnu posudbu zagrebačkog ZET-a koji je "Prometu" radi "Ultre" privremeno ustupio svojih 12 vozila, kako bi se uspio realizirati posebni prijevoz tijekom trajanja festivala elektroničke glazbe.

– Možda je nekome to bila odlična vijest, ali za "Prometove" djelatnike nije. S pravom se pitamo zašto smo dovedeni u takvu situaciju, odbacujući pri tome svaku pomisao na bilo kakve tenzije između sjevera i juga. Nažalost, naš vozni park, za razliku od ZET-ova, u takvoj je situaciji da ne može servisirati ionako reducirane linije, a o kvaliteti flote i uvjeta za putnike bespredmetno je praviti usporedbe – poručili su iz Sindikata.

Sindikalce zanima do kada direktori njihove kompanije neće nizašto odgovarati i do kada će radnici živjeti u neizvjesnosti za svoju budućnost i budućnost njihovih obitelji.

– Ne možemo ne primjetiti neodgovoran odnos naših vlasnika spram svog poduzeća i njegovih djelatnika, kao i svojih građana kao korisnika usluga. Situacija je krajnje ozbiljna, najgora otkad postoji tvrtka. Ne dozvolimo da se neodgovornim ponašanjem političkih elita koje su se izmjenjivale na vlasti pretvarajući "Promet" u socijalnu ustanovu i poligon na ubiranje glasova, uništi tvrtka i dovedu u pitanje njezini radnici koji to ni po čemu nisu zaslužili! – zaključuju sindikalci.

Osam godina bez novog zglobnog busa
Sindikalci također podsjećaju kako "Prometovi" radnici svakodnevno postavljaju mnoštvo pitanja koja muče njihovu egzistenciju: zašto tvrtka punih osam godina nije nabavila niti jedan zglobni autobus, zašto je u milijunskim gubicima, zašto se ne poštuje Društveni ugovor, zašto stalno ispadaju kosturi iz ormara...

Nikolina Lulić, Slobodna Dalmacija

 

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

Search