SVPR LIBURNIJA Zadar

liburnija-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA LIBURNIJA - Zadar
23000 ZADAR, Ante Starčevića 1

Mobitel: +385 99 24 25 939
Mobitel: +385 99 73 35 224

PRISTUPNICA

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-iconBranko Bilaver, dopredsjednik Udruge sindikata prometnih radnika Hrvatske i tajnik rizničar sindikalne podružnice vozača i prometnih radnika Liburnije prepoznao se u prozivkama njegovog kolege Predraga Peše koji je s tridesetak članova napustio podružnicu i osnova novi sindikat pri SSSH.

 - Nazvao me je marionetom. Radim 41 godinu neprekidno u firmi, a trojicu kolega predvođenu Predragom Pešom koji su javno istupili pitam koliko su oni doprinijeli firmi. Ocjenu o Branku Bilaveru mogu dati kolege koji su tamo po 30 i više godina, ljudi iz moje generacije. Nemam ništa protiv mladih ljudi, na njima svijet ostaje, ali ovako kako istupaju nije u redu. Tražim njihovu ispriku.

Zašto? Zato što Branko Bilaver nikada nije mijenjao zastavu, ime, prezime, naciju, mjesto boravka, a evo pohvalno ni firmu. I da čovjek, Peša, koji je sve to promijenio mene naziva marionetom. Ja stojim iza svojih riječi. Dečki uozbiljite se. Ne branim da se itko organizira, ovo je pravna država, trasirajte svoj put u okvirima demokracije bez vrijeđanja, poručio je Bilaver.

O ključnom problemu zbog kojeg je skupina vozača istupila iz sindikata i osnovala novi, kolektivnom ugovoru Bilaver kaže.

- Po tom sam pitanju pričao sa svim gradonačelnicima, Božidarom Kalmetom, Anom Lovrin, Živkom Kolege i Zvonimirom Vrančićem. Stanje je takvo da o tom pitanju raspravljaju Vlada i hrvatski sindikati. Dogovoreno je da ćemo nakon tih pregovora potpisati kolektivni ugovor. Tko je to zadnjih 20 godina izgubio stečena prva. Nije nitko? Pa gdje je onda problem.

Za kraj je dodao i ovo:

Ima nas 194, a njih 32, pa tko je tu marioneta?

Za četvrtak u 12 sati u Domu sindikata najavljena je konferencija za novinare novog sindikata Liburnije pri SSSH u kojem će se govoriti ne samo o kolektivnom ugovoru već i planu poboljšanja uvjeta rada zaposlenika, reguliranju noćnog rada, radnoj sigurnosti i drugim pitanjima od značaja za zaposlenike.

 

Preneseno sa 057info

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.