Slike preuzete s FB stranice Miro Bulj

Sindikat vozača i prometnih radnika Autoprijevoz Sinj dobio je nepravomoćnu presudu Općinskog suda u Splitu kojom se nalaže prijenos ugovora o radu na neodređeno vrijeme s tvrtke Autoprijevoz Sinj na tvrtku Promet Sinj.

Kako smo ranije pisali, u nastojanju da izbjegne preuzete obveze iz Ugovora o restrukturiranju i konsolidaciji 'Autoprijevoza Sinj', zaključenog između Grada Sinja i 'Prometa' iz Makarske 28. veljače 2005.,  većinski vlasnik poduzeća Autoprijevoz Sinj donio je odluku da djelatnost, imovinu i dio radnika prenese na tvrtku - kćer Promet Sinj, te samim tim pokrene postupak "tihog" gašenja poduzeča Autoprijeboz Sinj čime bi se oštetili radnici, Grad i RH.

U skladu s tim nastojanjem 01.03.2013. na tvrtku Promet Sinj su preneseni ugovori o radu za 42 radnika dok je 11 radnika (vozača i automehaničara) ostalo u Autoprijevozu. Istovremeno na tu istu tvrtku prenesena je i osnovna djelatnost i imovina zbog čega je Autoprijevoz Sinj praktički prestao poslovati.

Iako je direktor Autoprijevoza Sinj koji je ujedno i direktor Prometa Sinj, Joško Jerkan takav postupak prema radnicima pokušao opravdati krizom u djelatnosti prijevoza putnika te je u svojoj izjavi na sudu ustvrdio kako tvrtka Autoprijevz Sinj nema posla, djelatnosti ni prihoda, sud je donio presudu u korist radnika jer je nepobitno utvrđeno da su u Promet Sinj primani vozači dok su, istovremenu, u Autoprijevozu Sinj pripremani i dijeljeni otkazi radnicima koji su cijeli svoj radni vijek radili u Autoprijevozu.

Sud je naložio poslodavcu da na Promet Sinj prenese ugovore o radu za 8 radnika koji su ostali u Autoprojevozu jer je ocjenio kako je "očito da su tuženici prema tužiteljima postupili zlonamjerno jer je utvrđeno da su tužitelji članovi sindikata u Autoprijevozu, koji su bili u sporu s Autoprijevozom zbog odluka o otkazu ugovora o radu, koje su pravomoćno utvrđene nedopuštenima pa da samo njihovi ugovori o radu nisu preneseni na Promet Sinj iako se radi o dugogodišnjim radnicima za kojima Promet Sinj ima potrebu..."

Slike preuzete s FB stranice Miro Bulj