SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



Službena odjeća
Nakon što je sindikat vozača i prometnih radnika uputio zahtjev za poboljšanje kvalitete službene odjeće, 10. 05. 2012. g. održan je sastanak predsjedništva sindikata sa izvršnim direktorom za promet Miličevićem i šeficom nabave Boženom Cvek.

Stav sindikat je da  službena odjeća posebice ljetne hlače, košulje i cipele( zimske i ljetnje) nije primjerene  kvalitetom ni dizajnom. Postignut je dogovor da se ne naručuje više spomenuta nekvalitetna odjeća, te da se pristupi izmjeni „Pravilnika o službenoj odjeći“ u kojem bi se znatno poboljšali uvjeti nabave, vodeći računa prije svega o kvaliteti ali i o samom izgledu i trendu nošenja. Očekujemo da se cijeli postupak promjene službene odjeće ubrza kako bi se u što kraćem roku realizirao zahtjev sindikata.
 
Razlika regresa
Sindikat vozača i prometnih radnika očekuje odgovor od Uprave ZET-a o isplati razlike regresa za radnike, članove sindikata koji su koristili godišnji odmor do 28 04 2011.g.  U koliko isti ne dobijemo uskoro, pripremljene su punomoći za tužbu i biti će pokretani pojedinačni sudski sporovi za ostvarenje prava s tog naslova. Pokušavamo dogovorom  bez uvećanja troškova ostvariti navedeno pravo i očekujemo od Uprave da prihvate prijedlog sindikata. Zahtjev sindikata je od Uprave podružnice  proslijeđen u pravnu službu ZET-a i još nekoliko dana smo spremni čekati odgovor i ukoliko isti ne bude pozitivan pokrenuti ćemo sudske sporove.  Uskoro obavijest o načinu ostvarenja.
 
Parkirne crte na okretištu Črnomerec
Na zahtjev sindikata vozača i prometnih radnika na okretištu Črnomerec iscrtane su središnje parkirne crte, no ostaju neriješena pitanja produljenja voznih vremena i promjena zona koje nisu u skladu s stvarnim stanjem na trasi linije. Postavljeno je novo šire ogledalo na stajalištu tramvaja st. Dom Stjepan Radić nakon što je što je sindikat dao primjedbu da je prošlo bilo usko i nepregledno.
 
Usvojene izmjene semaforske faze na križanju Draškovićeve i Branimirove
U srijedu 16. 05. 2012. Komisija za tehnički prijem je usvojila izmjene trajanja semaforske faze na križanju Draškovićeve i Branimirove ulica, nakon što su predstavnici našeg sindikata dali zadovoljavajuću ocjenu povećanja duljine trajanja faze za prolaz linije osam. I.O. AP V. Gorica je održao sastanak u centru te dao primjedbe na pojedine službe, što je i usvojeno te iste idu u primjenu, osim službe 12 koja je u fazi rješavanja i uskoro bi trebala i služba 12 biti napravljena u suglasju s prijedlogom predstavnika sindikata.
 
IO TP Trešnjevka
17 05 2012 u testirnici ispod ambulante s početkom u 12 i 30 sati održan je sasstanak IO TP Trešnjevka. Izvješće sa sastanka objavit ćemo naknadno.
 
Sindikalne sportske igre
I ove godine u povodu godišnjice sindikata vozača i prometnih radnika biti će održane sindikalne sportske igre.
Igre će se održati 06 i 07 lipnja 2012. na igralištu ZET-a  na Savici a biti će zastupljeni nogomet, stolni tenis, povlačenje užeta, bela, šah, bacanje kugle, trčanje u vrećama i pikado za žene i muškarce. Zainteresirani za bilo koji sport mogu se prijaviti kod predsjednika podružnice ili u tajništvo sindikata. Godišnjicu proslave će uveličati i sindikati iz srodnih gradova koji su članovi Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske te prometna policija. Poziva se članstvo da se odazove u što većem broju i provedu ugodno popodne s obitelji a i zaigraju na igralištu ZET-a a u večernjim satima 07.06. je nakon podjela priznanja najboljima osiguran domjenak i glazba za sve članove sindikata i članove obitelji.   Više o satnici i sadržaju sindikalnih športskih igara možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima.

Rehabilitacija i ljetovanje
Vrši se upis zainteresiranih za rehabilitaciju u Veloj Luci . Termini su od 14 do 29 srpnja i od 29 srpnja do 12 kolovoza a cijena je ista kao i prošle godine. Također imamo povoljnu ponudu za ljetovanje u Biogradu na moru. Destinacija je apartmanska, te polupansionska. Sve informacije možete dobiti u tajništvu. Cijene su vrlo povoljne.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon