SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



Nastavak pregovora s poslodavcem vezano za izračun osnovice plaće za 2012. godinu
Nakon zaprimljenog poziva od strane poslodavca, 09.05.2012 nastavljeni su pregovori između Pregovaračkog odbora sindikata i Pregovaračkog odbora poslodavca za izračun osnovice plaće za 2012.g.

Pregovarački odbor poslodavca pokušava ustrajati na umanjenju prava iz TKU, te prikazujući izuzetno teško stanje u ZG  Holdingu pokušava svim silama osporavati prava. Uprava ZG Holdinga je u cilju smanjenja troškova pripremila zbrinjavanje za 430 radnika do kraja godine,kao tehnološki višak u ZG Holdingu.
Sindikati ne pristaju na umanjenje bilo kojeg prava, jer imajući u vidu porast cijena i znatan pad standarda radnika u ZG Holdingu nema opravdanosti za bilo koje umanjenje, te se traži racionalizacija u poslovanju i veća odgovornost svih koji ne mogu sprovesti aktivnosti u tom cilju.

Iz predstavljenog prijedloga u pregovorima biti će izuzetno teško sačuvati radna mjesta i prava iz tog naslova i samo zajedno možemo zaštiti svakog člana sindikata.
Nije vrijeme za neozbiljnost na sindikalnoj sceni i sitne interese pojedinaca, nego prilika da se dokaže snaga i moć  sindikata u pripremi pravih sindikalnih vrijednosti pred ulazak Hrvatske u EU.

Isplata razlike regresa za članove koji su GO koristili do 28.04.2011.
Sindikat vozača i prometnih radnika očekuje odgovor od Uprave ZET-a o isplati razlike regresa za radnike, članove sindikata koji su koristili godišnji odmor do 28 04 2011.g. 
Ukoliko isti ne dobijemo uskoro, pripremljene su punomoći za tužbu i biti će pokretani pojedinačni sudski sporovi za ostvarenje prava s tog naslova. Pokušavamo dogovorom  bez uvećanja troškova ostvariti navedeno pravo i očekujemo od Uprave da prihvate prijedlog sindikata. Uskoro obavijest o načinu ostvarenja.

Sastanak s rukovoditeljicom financijskih poslova u vezi provedbe Sporazuma i Evidenciji radnog vremena
Na tragu realizacije „Sporazuma“ koji je ovaj sindikat ugovorio sa Upravom ZET-a, održan je sastanak predstavnika Sindikata sa rukovoditeljicom financijskih poslova na kojem je upozoreno na nedosljedno provođenje sporazuma u cijelosti.
Nakon sastanka upućen je dopis svim rukovoditeljima da se „sporazum“ mora primjenjivati i da svaki radnik koji radi u sustavu smjenskog rada mora imati više slobodnih dana za broj blagdana ili neradnih dana u mjesecu. Sindikat će tražiti da se retroaktivno isplati ili omogući slobodan dan svima koji su radili na Blagdan u prvom i četvrtom mjesecu, te očekujemo odgovor komisije za tumačenje Kolektivnog ugovora da li se i Uskrs obračunava po istom principu. Ovo je kapitalno ostvarenje ovog sindikata i veliki dobitak za svakog radnika koji radi u sustavu smjena i nećemo odustati od njega ni po koju cijenu, sve dok se ne bude primjenjivao u cijelosti.

Sastanci IO
Sa održanog sastanka IO TP Dubrava i godišnje izvješće možete pročitati na oglasnoj ploči i na web stranici sindikata.
Sastanak IO TP Trešnjevka će biti održan 17 05 2012 u testirnici ispod ambulante s početkom u 12 i 30

Odluka o slanju članova na oporavak ili rehabilitaciju
Donesena je odluka o slanju članova na oporavak ili rehabilitaciju. Mole se članovi sindikata koji su narušenog zdravlja ili nisu navedenu pogodnost koristili u zadnjih pet godina da zamolbe predaju kod predsjednika IO ili u tajništvu sindikata najkasnije  do 01. Svibnja 2012.g. kako bi iste bile odobrene. Sindikat svakom od članova kojima je odobrena rehabilitacija u V. Lošinju ili V. Luci, te toplicama nakon povratka isplaćuje 1 300 kn uz potvrdu o ostvarenoj destinaciji.

Vrši se upis zainteresiranih za rehabilitaciju u V.luci . Termini su od 14 do 29 srpnja i od 29 srpnja do 12 kolovoza a cijena je ista kao i prošle godine. Također imamo povoljnu ponudu za ljetovanje u Biogradu na moru. Destinacija je apartmanska, te polupansionska. Sve informacije možete dobiti u tajništvu. Cijene su vrlo povoljne.

Sindikalne obavijesti:
-Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 2000 kn može vraćati u 4 obroka Dinamika upisa i isplate je ostala ista. Karte za Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.
-Isporuka piletine danas u 12 i 30 na remizi.
-Dopunsko zdravstveno osiguranje za sve radnike ZET-a po cijeni 77 kn, sa istim pravima kao i dopunsko HZZO + lijekovi B kojih nema na popisu dopunskog HZZO-a.
-Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena  vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.
-Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj - Sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.
-Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih, stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
-BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale;
-Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate;
-Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
-Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
-Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
-Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata;
-Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10%;
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata;

Ppotvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon