Odluka ministra je neprovediva

Nakon što je Načelnik stožera, ministar Božinović, 24.6.2020.g. donio Odluku o izmjeni odluke o načinu organiziranja javnog prometa za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID- 19 u kojem navodi da vozač ne smije započeti vožnju ako putnik nema medicinsku masku ili masku za lice, donesenu Odluku nije moguće provesti na predloženi način.

Vozači tramvaja i autobusa nisu u mogućnosti vidjeti svakoga putnika i u gužvi ne mogu vidjeti da li svaki putnik ima masku ili ne. SVPRZZ će zatražiti da se u cilju zaštite putnika i vozača, te provedbe Odluke uključe policija i komunalno redarstvo, te drugi koji mogu osigurati provedbu Odluke.

Također će SVPRZZ zatražiti da se putem razglasa u vozilima ZET-a, svako malo putnici upozoravaju na Odluku načelnika stožera i ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića o korištenju maski u javnom prijevozu. Molimo vozače da se pridržavaju Odluke, koliko god je to moguće ali i da čuvaju sebe i svoje zdravlje prije svega, te da na svaki način izbjegavaju konfliktne situacije.

KORISTITE MASKE I ČUVAJTE SVOJE ZDRAVLJE,

Vaš SVPRZZ