USVPRH učestvovala na XI Redovitom saboru HURS-a

Predstavnici Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske učestvovali su u radu XI Sabota HURS-a koji se održao 09.06.2017. u Hotelu Dubrovnik,  na kojem se okupilo 146 sabornika iz cijele Hrvatske.
Udruga sindikata vozača i prometnih radnika kao značajna sindikalna organizacija koja okuplja sindikate vozača iz cijele Hrvatske priključila se HURS-u kako bi dodatno osnažila svoje djelovanje i samim tim mogla djelotvornije raditi na zaštiti svojih članova.

Budući je XI Redoviti sabor HURS-a ujedno bio i izborni sabor, na njemu je izabrano novo vodstvo organizacije.
Novi predsjednik HURS-a je Miroslav Hrašćanec iz Granskog sindikata zaposlenih u osiguranju, a zamjenik predsjednika Mr.sc. Ivica Babić, dr.med. iz Hrvatskog lijećničkog sindikata.
Dosadašnji predsjednik HURS-a Ozren Matijašević nije se kandidirao na ovim izborima zbog odlaska u zasluženu mirovinu.
Predsjednik Sabora u sljedećem četverogodišnjem mandatu bit će Robert Kotarski iz Sindikata radnika industrije i trgovine Hrvatske, a potpredsjednik Sabora Slavko Rikert iz Sindikata radnika tvornice šećera Osijek. Na Saboru su izabrani i peteročlani Nadzorni odbor te Statutarni odbor HURS-a.

U radu XI redovitog sabora HURS-a ispred USVPRH-a učestvovali su sabornici Edo Štok iz Autotransa Rijeka, Teo Bulić - PROMET Split, Miljenko Benc - GPP Osijek, Željko Božinović - Javna vatrogasna postrojba Grada Zagreba, Darko Crneković - APP Požega i Tomislav Batina, Zoran Vidović, Vladimir Jozić i Anto Jelić iz zagrebačkog ZET-a.
Kandidat za Nadzorni odbor bio je Stipan Ribić iz Zagreba a Josip Mrčela za Statutarnu komisiju iz Splitparkinga.