Nastavljaju se aktivnosti Sindikata vozača i prometnih radnika u zaštiti i ostvarenju interesa radnika ZET-a. U cilju postizanja sigurnosti radnih mjesta, plaća i drugih prava iz TKU, održavamo sastanke sa svim relevantnim i bitnim čimbenicima u vođenju grada, te sa predstavnicima političkih stranaka koje participiraju u gradskoj Skupštini i samim time znatno utječu na stanje u poslovanju ZGH.

19. 03 u prostorijama Sindikata održan je sastanak predstavnika našeg sindikata s kandidatkinjom za gradonačelnicu grada Zagreba ispred HDZ-a, Margaretom Mađeric i zastupnicom Skupštine grada Danirom Nakić- Bilić, te članovima predsjedništva stranke zaduženi za gospodarstvo i promet. Predstavnici Sindikata su iskazali probleme s kojima se susrećemo i pojasnili opasnost za opstanak ZGH i ZET-a ovakvom poslovnom politikom ljudi koji upravljaju istim, te ugrožavanjem sigurnosti radnih mjesta i prava iz tog naslova. Ne pravovremenim restrukturiranjem podružnica i ZGH u cjelini dovodi sve više do upitnosti izvršavanja obveza prema vjerovnicima, te isplata plaća i drugih prava koja svakim mjesecom sve više kasni.

Također smo predstavnike HDZ-a upoznali s nizom nepravilnosti koje se rade u ZGH i podružnici i time se dovodi radnike u neravnopravan i nepošten odnos. Dobili smo čvrsto obećanje da će se bez obzira na uspjeh u lokalnim izborima, učiniti sve kroz zastupnike Skupštine grada da se riješe nagomilani problemi i osigura poslovanje ZGH koje neće ugrožavati isplatu plaća i sigurnost radnih mjesta, te će se inzistirati na odgovornosti svakog.

20.03 2013 održan je sastanak predstavnika Uprave ZGH i predstavnika Sindikata koji djeluju u ZGH. Na navedenom je Uprava predložila nastavak pregovora o Dodatku V TKU.

Na poziv Uprave ZGH, održan je sastanak predstavnika Sindikata u izboru bona za Uskrs (Klaimberger, Bućar i Jelić) sa predstavnicima Uprave ( direktorica za financije Mirka Jozić i direktor nabave Pranjić) na kojem su u uži krug ušli  Plodine, Interšpar, Kauflland i Konzum.
Održan je sastanak UV Sindikata na kojem su doneseni zaključci u daljnjem interesu članova Sindikata. Dijelu članova ovog Sindikata je isplaćena razlika za regres koji su isti koristili do 28 04 2011, te se pozivaju i ostali da ostvare pravo putem tužbe. Sindikat će zatražiti odgovornost za odgovorne koji nisu navedeno pravo isplatili bez tužbe, te time znatno uvećali troškove poslovanja. I svi drugi postupci koje vodi Sindikat u zaštiti interesa radnika su pri kraju i idu u korist naših zahtjeva.Donesena je odluka o slanju članova na rehabilitaciju (more, toplice) uz participaciju u iznosu od 1300 kn uz odobrenje predsjednika IO. Pozivaju se članovi koji nisu navedeno pravo koristili u zadnjih pet godina da se jave predsjednicima IO ili u tajništvo sindikata. Podjela Uskršnjih poklona je predviđena za 28 03 po pogonima. Donesena je odluka da se poveća iznos pozajmice na 3000 kn i na pet rata. Ista stupa na snagu u travnju. Detaljnije informacije sa sastanka Upravnog vijeća možete pročitati na web stranici i na oglasnim pločama sindikata.

Sastanak IO Podsused je zakazan za danas u 12.oo sati u sindikalnoj prostoriji u PAP
I ove godine smo osigurali povoljno odmor i rehabilitaciju u Velij luci. Termini su od 15-29 srpnja i od 29 do 11 kolovoza. Uvjeti su isti kao i prošle godine.