Nakon očitovanja pregovaračkog Odbora sindikata da ne želi pristati na proširenje Protokola i proširenje pregovora i na druga prava iz TKU, 05. 09. 2012 u prostorijama ZG Holdinga je održan sastanak pregovaračkih odbora poslodavca i sindikata.

Pregovarački Odbor poslodavca je uvjetovao raskidom TKU ukoliko pregovarački odbor sindikata ne pristane na proširenje pregovora o drugim pravima iz TKU, te je za sastanak 07.09 predviđeno zajedničko priopćenje za javnost.
Kako je u međuvremenu stupio na snagu Zakon o reprezentativnosti u kojem poslodavac može raskinuti i Kolektivni ugovor koji je sklopljen  na neodređeno vrijeme, stav pregovaračkog odbora sindikata je da se nastavi kolektivno pregovaranje.
Obje strane u pregovorima su prihvatile navedeni prijedlog sindikata uz uvjet da se potpisom svih sindikata u ZG Holdingu i potvrdom pregovaračkog odbora sindikata, dobije reprezentativnost sindikata u pregovorima. Sastanak svih sindikata održan je 11. 09. u prostorijama ZET-a , gdje su ispunjeni svi uvjeti za nastavak kolektivnog pregovaranja i pokušaj zadržavanja kolektivnog ugovora. Pregovori su nastavljeni 12.09 u kojima je usvojen izmijenjen protokol, koji omogućava pregovore i o drugim pravima iz TKU uz ne raskidanje kolektivnog ugovora.

Cilj sindikata prije svega je zadržavanje kolektivnog ugovora a pregovorima zadržati največu razinu prava za koje će se pregovarati. O svim detaljima pregovora članovi će biti pravovremeno izvještavani i nema razloga nasjedati peronskim pričama i pokušaju pojedinaca da unose nepovjerenje među radnike.

Sindikat vozača i prometnih radnika poziva sve radnike ZET-a koji nisu članovi sindikata i koji nisu u reprezentativnim sindikatima da se priključe sindikatu po svom nahođenju jer pred nama je vjerojatno najteže vrijeme u očuvanju radničkih prava.

Nemojte nasjedati pričama da sindikat koji ima neznatan(mali) broj članova može biti reprezentativan jer to je samo jedna u nizu obmana koje vam se serviraju kako bi ostvarili svoj osobni interes. Istinitost  možete provjeriti u Zakonu o reprezentativnosti sindikata.

Učinimo danas pravi korak kako nam sutra ne bi bilo žao, jer sve što se izgubi ili umanje prava a mogu se zaštiti biti će ih teško ili možda se nikad neće vratiti. Zato samo dobro organizirani i jedinstveni možemo napraviti najviše u zaštiti opstojnosti ZET-a, radnih mjesta i prava radnika iz tog naslova.

Sastanak IO Centar
 
Sastanak IO Centra održan je 03.09. u prostorijama centra, na kojem je uz predstavnike IO, bili nazočni i rukovoditelj Zrnčić, šef Bašić, član U.V. Nikolić i predsjednik sindikata Jelić. Na sastanku se dogovaralo rješenje prekovremeni sati kontrolno- prometnom osoblju, pripremanje zamjena za prometnike i kontrolore prometa, rješavanje neispravne klimatizacije u centru, dopune karti radnih mjesta i njihovo vrednovanje, nedopustiv rad samo jednog prometnika te nepoštivanje kolektivnog ugovora vezano uz rad na blagdan i neradni dan. Kako sindikat vozača i prometnih radnika u svom članstvu ima skoro sve radnike u centru, zahtjevi sindikata su vrlo ozbiljno prihvaćeni i već su počele realizacije pojedinih, te se uskoro očekuje rješenje i drugih.

-Inter cars – održavanje i popravak, te servisi vozila vrlo povoljno i na više rata. Održavanje vozila se vrši u više servisa, te se jamči kvaliteta izvedenih radova.
-Upozoravamo sve koji imaju croatia zdravstveno osiguranje da dođu po nove iskaznice jer neće moći ostvariti navedeno pravo jer su stare ne važeće.
-Snižena je cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia-osiguranje na 70 kn i na osnovu toga su stigle nove iskaznice za sve koji su do sada potpisali ugovor. Mole se svi radnici koji imaju ugovore da dođu u tajništvo sindikata i podignu novu iskaznicu. Za sva eventualna nerazumijevanja dodatne informacije u tajništvu kod preuzimanja iskaznica. Sva prava su kao i u HZZO plus lijekovi s“B“ liste koji nisu na dopunskom HZZO-a
-Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 2000 kn može vraćati u 4 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.
-Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.
-Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona ( doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“)  za članove sindikata  iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena  vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.
-Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj- sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca  na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.
 -Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
-BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale ;
-Trgovina Pivka –  prodaja na 4 rate ;
-Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate ;
-Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
-Borovo – kupovina obuće na 3 rate,  za članove 5% popusta;
-Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata ;
-Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10% ;
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata ;

potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.