Nakon što je Sindikat vozača i prometnih radnika održao sastanak sa Upravom, isti daju vidljive rezultate i pojedini zahtjevi Sindikata se počinju realizirati.

Počele su pripreme vozila za zimu, te se provjeravaju grijanja i druge tehničke karakteristike vozila i sredstava za prilagodbu na zimske uvjete eksploatacije.
Uprava je na vrijeme upozorena na slaba i nedostatna grijanja u vozilima, opremljenost adekvatnim gumama autobusa sukladno zakonskim propisima, propuhe i loše uvjete radnika u pratećim službama,servisima i radionama, te drugo što donose niske temperature i smatramo da nema opravdanosti da svi odgovorni ne odrade svoj dio posla u sferi svojih ovlasti prije dolaska zimskih uvjeta.

Djelomično je riješen problem prijevoza vozača službenim kolima od spoja Jukićeva do remize Trešnjevka i službena kola iz Šibica će od noći nedjelja na ponedjeljak 5/6 listopada prometovati trasom od Jukićeve,tratinskom Ozaljskom do Selske i skreće desno u Selsku te nastavlja predviđenom trasom do garaže Podsused.

Sukladno postignutom dogovoru u tijeku je izrada novog rasporeda rada za vozače tramvaja u kojem će dvokratne službe u tramvajskom podsustavu biti znatno smanjene,te očekujemo povećanje voznih vremena u autobusnom podsustavu tamo gdje su ista nedostatna. Svi zahtjevi Sindikata ne iziskuju velika materijalna ulaganja,samo dodatni napor i znanje i tražićemo odgovornost svih koji ne budu mogli odgovoriti postavljenim izazovima.

Stav Sindikata vozača i prometnih radnika je da se Nova organizacija sa katalogom radnih mjesta i pripadajućim koeficijentima mora privesti kraju, kako bi svi bili plaćeni sukladno odgovornosti i težini posla koji obavljaju.
Spremni smo stati u zaštitu cjelovitosti ZET-a, zaštiti svakog radnog mjesta i prava definiranih katalogom radnih mjesta, kako bi onemogućili pokušaje ulaska agencija i pojave viška radnika. Ne prihvaćanjem dijaloga pojedinih Sindikata u realizaciji Nove organizacije (u kojoj bi svi koji rade teške i odgovorne poslove zadržali postojeća prava i koeficijente) pojavila se procjena broja izvršitelja po kojoj u servisima i radioni ima viška zaposlenih. Spremni smo učiniti sve i očekujemo povjerenje navedene grupacije radnika kako bi se preraspodjelom poslova u Novoj organizaciji ZET-a zaštitio svaki radnik.

Ne obećavamo ništa ali provodimo zacrtane ciljeve Sindikata i u postojećoj situaciji „izvlačimo “ najbolje,te znamo i spremni smo zaštititi one koji svoj posao odrade korektno i odgovorno. Mladi vozači, parkirači i drugi radnici ZET-a budite članovi Sindikata jer samo tako možete imati sigurnost na radnom mjestu i ostvarenje prava iz tog naslova. Provjerite, popričajte sa predstavnicima Sindikata i nakon saznanja o snazi i broju članova, te strukturi članstva donesite odluku o izboru. Sve pogodnosti i prava možete koristiti odmah po potpisanoj pristupnici.

Zbog sve većih potreba i pomoći članovima ovog Sindikata donesena je odluka o povećanju pozajmice na 5 000 kn i na otplatu od osam mjeseci.Odluka stupa na snagu u rujnu.

Sve o radu članica USVPRH i Sindikata vozača i prometnih radnika pročitajte na :

Web stranica : http://www.usvprh.hr/site/
Facebook Usvprh : https://www.facebook.com/usvprh
Facebook Svpr ZET - Zagreb : https://www.facebook.com/svprz

  • Vrši se upis pršuta,špeka I piletine. Isporuka pršuta je predviđena za 15 a piletine za 22.10
  • Možete naručiti domaće jabuke jonagold I ajdared . Cijena gajbe od 15 kg je 65 kn.
  • Organizirana je promotivna prodaja sportskih paketa LEGEA (dres,gaće, štucne,radna trenirka, svečana trenirka,kapa, ljetna jakna, zimska jakna i torba ) za 899 kn na deset obroka.
  • Uz člansku iskaznicu Sindikata u svim prodavaonicama“Galeb“ možete ostvariti popust od 10%.
  • Osigurali smo vrlo povoljno karte za Tuheljske toplice, odrasli 40 a djeca 25 kn, dok su iste u Tuheljskim toplicama u prodaji po cijeni od 60 kn radnim danom, 70 kn vikendom te za djecu 35 radnim danom a 45 vikendom.
  • Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.
  • Odlukom Upravnog vijeća a zbog sve veće potrebe članstva povećan je iznos pozajmica na 4 000 kn na šest obroka dok je mala pozajmica 1000 kn. Član istu može ostvariti jedanput godišnje a obavijest o vremenu i načinu isplate u tajništvu Sindikata.
  • Iz grupacije EUROHERC u čijem je sastavu i SUNCE osiguranje stigla je puno povoljnija ponuda o obveznom osiguranju a detalje o pogodnostima možete dobiti u tajništvu gdje se i izrađuju police osiguranja.
  • Član Sindikata koji želi obaviti tehnički na drugim mjestima može uzeti pozajmicu od 1000 kn na više obroka.
  • Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje možete sklopiti odmah po cijeni od 70 kn s istim pravima kao i HZZO. Potpisivanjem obrasca u tajništvu našeg sindikata raskidate dosadašnje osiguranje i odmah dobivate puno povoljnije Croatia dopunsko zdravstveno osiguranje sa potpuno istim pravima kao i HZZO plus B lijekovi.
  • Omogućena je kupovina u trgovinama Perutnina Ptuj uz popust 10% uz predočenje članske iskaznice sindikata.
  • Članovima sindikata omogućen je tehnički pregled za osobna vozila na osam rata u stanici za tehnički pregled u Zaprešiću. Dodatne informacije u tajništvu.
  • Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu. BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale ; Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate ; ; Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate ; Očna optika Aralica i Monokl – do 5 rata; Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta; Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata ;; potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.