SVPR ZET Zagreb

zet-logo

SINDIKAT VOZAČA I PROMETNIH RADNIKA ZET - Zagreb
10000 ZAGREB, Ozaljska 105

Telefon: +385 1 36 51 516
Telefax: +385 1 36 51 517
Mobitel: + 385 98 25 50 83 

Sindikalna ponuda ZET Zagreb



Nakon dugotrajnih i iscrpljujućih pregovora pregovarački Odbor sindikata je u utorak 30. srpnja 2013.g. potpisao Dodatak V TKU. Uz jedinstven stav sindikata u ZET-u i svih Sindikata u ZGH, te kako bi spriječili dovođenje holdinga u stečaj i otkazivanje TKU-a pregovarački odbor Sindikata je prihvatio privremeno umanjenje dijela stečenih prava uz dodatni članak Dodatka V koji govori da se neće u naredne tri godine smanjivati materijalna i druga prava iz TKU-a.

Potpisom Dodatka V , i ako je on trenutno nepovoljan za radnike ZGH i ZET-a omogućeno je reprogramiranje dugova ZGH i povoljniji kreditni status ZGH , kako bi se redovito izvršavale obveze, kako prema radnicima tako i prema vjerovnicima.
Ovo je prvi korak u nakani dovođenja holdinga u likvidno stanje , te nas uz niz mjera koje je nova Uprava već donijela očekuju puno teže i bolnije odluke koje će uslijediti uz reorganizaciju podružnica i ZGH u cijelosti. Očekujemo nastavak sindikalnih aktivnosti kako bi zaštitili svakog radnika ili što više njih na svom radnom mjestu i ako znamo da će morati doći do promjena. Imajući saznanja o mogućim posljedicama na isplatu plaća i drugih materijalnih prava, te što nas sve očekuje u reorganizaciji podružnica, i zaštiti što više radnika sa punom moralnom odgovornosću prema radnicima, članovima sindikata, donijeli smo odluku da se prihvati i potpiše Dodatak V TKU-a. Koliko god Dodatak V TKU-a u prvih mah izgledao nepovoljan, trenutno je ostvareno maksimalno moguće, spriječeno je otkazivanje TKU-a i mogućnost poslodavcu da pravilnikom određuje prava i visinu plaće i potrebit broj izvršitelja sa pripadajućim koeficijentom. Dugoročno je osigurana likvidnost holdinga što uz dodatne mjere racionalizacije osigurava sigurnost zadržavanja plaće kao i redovitu isplatu, te isplatu svih drugih materijalnih prava iz TKU-a, stoji u dopisu predsjednika A. Jelića.

Kako pristupiti?

Prema Statutu USVPRH svaki član Sindikata ima pravo:

  • sudjelovati u sindikalnom radu i aktivnostima,
  • birati i biti biran u sindikalna tijela, osim onih tijela u koja se član imenuje,
  • biti izvješćivan glede aktivnosti i odluka sindikalnih tijela putem svoje povjerenika.
  • inicirati aktivnost, davati prijedloge vezane za rad i programske ciljeve,
  • pravnu i materijalnu pomoć sukladno odredbama ovog Statuta.

Za pristupanje u članstvio sindikata potrebno je ispuniti pristupnicu pripadajućem sindikatu.

FB USVPRH

FB SVPR ZET

FB SVPR Autotrolej Rijeka

Pravna služba

Pravni savjetnik USVPRH je BOŽENKO LOZO, odvjetnik iz Zagreba.

On zastupa članove svih Sindikata članica Udruge sindikata vozača i prometnih radnika Hrvatske, u sporovima proisteklim iz radnog odnosa.

Ukoliko Vam je potrebna pravna pomoć ili savjet, kontaktirajte tajništvo Sindikata za više informacija.

Pristupnica SVPR ZET

Ovdje možete preuzeti pristupnicu u DOCX ili PDF formatu. 

word-icon  pdf-icon