Aktivnosti SVPR ZET Zagreb

Stav pregovaračkog odbora o prijedlogu izmjena TKU

Nakon što je pregovarački Odbor poslodavca predstavio prijedlog Uprave ZG holdinga o umanjenju prava radnika iz TKU, (prijedlog ste mogli pročitati u prošlom biltenu) 01 kolovoza 2012. g. održan je sastanak pregovaračkog odbora sindikata koji djeluju u Zagrebačkom holdingu.

Stav pregovaračkog odbora sindikata je: „Pregovarački odbor sindikata koji djeluju u Zagrebačkom holdingu d.o.o. smatra Vaš prijedlog izmjene Protokola o kolektivnim pregovorima u kojem tražite proširenje predmeta pregovora iz članka 2 neprihvatljivim.

Naš stav je da se za 2012 više ne može pregovarati s obzirom da smo zašli već u mjesec kolovoz, a poučeni iskustvom pregovora o Dodatku IV TKU i problemima koji su nastali zbog proteka vremena od početka pregovora do početka primjene Dodatka IV. što je izazvalo čitav niz problema i nepotrebnih sudskih sporova. Ako nam je svima u interesu dobrobit naše tvrtke i svih nas, smatramo da je potrebno pregovore za 2012. Sporazumno zaključiti ili potpisati Dodatak V TKU u kojem se osnovica za plaću utvrđuje u visini 2.884,87 kn bruto za koeficijent poslova 1.00 s primjenom od 01. Siječnja 2012.g. i cijenom sata rada za 174 sata mjesečno od 16.58 kuna bruto.
Ostajemo otvoreni za sve Vaše prijedloge i pregovore za 2013. Godinu.“
Izvorni tekst s potpisima pregovaračkog Odbora sindikata možete pogledati na oglasnim pločama i na stranici sindikata .

Poziv radnicima!
Imajući u vidu da je došlo do izmjena u Zakonu o radu, gdje se govori o reprezentativnosti sindikata, gdje sindikati sa malim brojem članova nemaju više značaj na sindikalnoj sceni, niti imaju moć zastupanja članova kod poslodavca, pozivaju se svi radnici u ZET-u da se učlane ili vrate u reprezentativne sindikate u ZET-u kako bi ojačali poziciju sindikata u ovom vrlo teškom i odgovornom vremenu. Vrijeme pred nama je možda i najteže u smislu zaštite prava radnika i jednostavno nemamo vremena a ni pravo biti neodgovorni. Samo o nama zavisi budućnost ZET-a, zadržavanja i sigurnost radnih mjesta i ostvarenih prava s naslova rada.

Sindikalne usluge:
Osigurali smo nabavku školskih knjiga u knjižarama Školske knjige na šest rata za sve radnike ZET-a. Kupovni bon možete preuzeti u tajništvu.
Snižena je cijena dopunskog zdravstvenog osiguranja Croatia-osiguranje na 70 kn i na osnovu toga su stigle nove iskaznice za sve koji su do sada potpisali ugovor. Mole se svi radnici koji imaju ugovore da dođu u tajništvo sindikata i podignu novu iskaznicu. Za sva eventualna nerazumijevanja dodatne informacije u tajništvu kod preuzimanja iskaznica. Sva prava su kao i u HZZO plus lijekovi s“B“ liste koji nisu na dopunskom HZZO-a
-Sindikat vozača i prometnih radnika donosi odluku da se pozajmica od 2000 kn može vraćati u 4 obroka. Isplate pozajmica će biti dva puta u tijeku mjeseca (četvrtak) a upisi za pozajmice će biti zaprimljeni najkasnije dva dana prije isplate. Pozajmica se može ostvariti jednom u godini izuzev teže bolesti, nabavke lijekova i pomagala i sličnih situacija a koje budu procijenjene opravdanim razlogom.
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice možete nabaviti u sindikatu po puno povoljnijoj cijeni od cijena koje su u prodaji u navedenim destinacijama, te su u prodaji i karte za djecu po posebno prihvatljivoj cijeni.
-Donesena je odluka da se članu sindikata kome umre član uže obitelji uz nepovratnu pomoć koju ostvaruje sukladno Pravilniku o raspodjeli sredstava omogući i pozajmica od 5000 kn unaprijed,kako bi se istom pomoglo oko organizacije sprovoda.
-Osigurana je relaksacija za članove sindikata u Tuheljskim toplicama na bazi punog pansiona uz mogućnost korištenja terapija uz uputnicu u ambulanti Krapinskih toplica. Cijena punog pansiona (doručak,ručak i večera na bazi „švedskog stola“) za članove sindikata iznosi 260 kn plus boravišna pristojba. Detaljnije informacije možete pročitati na oglasnim pločama u pogonima kao i u tajništvu sindikata. Da bi cijena bila koja je navedena vrijedi za najmanje pet dana tj od ponedjeljka do petka ili za više dana. prije radi isporuke na vrijeme.
-Osiguran je veliki izbor kupaćih kostima i drugih artikala po povoljnoj cijeni. Članovi sindikata imaju popust.
-Najpovoljnije auto osiguranje u Hrvatskoj - Sunce osiguranje nudi svim radnicima ZET-a i članovima obitelji osiguranje na 10 rata. Uz osiguranje članovima sindikata je omogućena pozajmica od 1000 kn na više obroka, te auto- kasko osiguranje na 12 rata. Dobrovoljno zdravstveno osiguranje u svim poliklinikama Sunca na 12 rata i sve ostale oblike osiguranja sa odgodom plaćanja.
-Progreso grupa posreduje kod dizanja i refinanciranja nenamjenskih,stambenih i hipotekarnih kredita svih banaka na jednom mjestu.
-BAMT Mače – kupovina na 50 rata za članove i 40 rata za ostale;
-Trgovina Pivka – prodaja na 4 rate;
-Mesnica Bajić na Ljubljanici – do 3 rate;
-čna optika Aralica i Monokl – do 5 rata;
-Borovo – kupovina obuće na 3 rate, za članove 5% popusta;
-Auto-škola Drvinje i auto-škola Bolid u Sesvetama – na 10 rata;
-Jadran – kupaći kostimi i ženske majice na 2-3 rate, a za članove popust 10%;
-Karte za Tuheljske i Stubičke toplice mogu se kupiti u tajništvu sindikata;
-potvrde o kreditnoj sposobnosti od 8- 14 sati u tajništvu sindikata, informacije na tel. 365-1516.